365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 35 kr - Gratis över 419 kr-
010-750 27 71 - (arbetsdagar 9:00-17:00)

Ska du resa? Hur du packar för en affärsresa

For key business-travel tips and advice, we took to the skies and found 3 guys with miles of successful packing experience between them. Learn from their experience and spend less time packing and a bit more on that presentation.

Att packa för en affärsresa är inte lätt. Det finns risken att överpacka som en nybörjare och den ständiga oron att du har glömt något.

Det är lätt att missa något viktigt när du oroar dig för att resa i jobbet. Att komma ihåg laptop, dokument och den där superbra presentationen du jobbat på... vem har tid att komma ihåg att packa mobilladdare och rena kalsonger då?

Vi har skapat den här guiden för vi vet att affärsresor är tuffa. Om det är första gången och du sitter i ekonomiklassen eller om du flyger första klass med dina flygpoäng så är förmågan att kunna packa bra något man alltid kan bli bättre på.

4-3-2-2-kombon

Mjukvaruutvecklaren som blev marketingspecialist , Nicklas Mortensen, föreslår att packa en mångsidig garderob som blandar sig självt med business formal och business casula.

"4-3-2-2-kombon är min go-to packningsteknik – 4 skjortor, 3 byxor, 2 blazers och 2 par skor. Det är inte mycket men erbjuder fortfarande variation så jag inte fastar i en stil."

Det lam te sig lite tråkigt vad gäller byxorna. Nicklas rekommenderar "2 par svarta byxor och 1 par kaki. Svart passar till allt och känns som du har många alternativ utan att packa mycket. Ett par kakifärgade byxor passar bra med en blå skjorta och gör din stil ljusare efter en dag i svart.

Vad gäller skjortor, så packar jag 2 vita, 1 blå och 1 mönstrad. Vitt är ganska säkert och jag ser till att den mönstrade skjortan matchar mina byxor och blazer (1 går och 1 mörkblå). Jag är ett fan av dubbelknäppta blazers."

Förutom det viktigaste – datorväska i läder, laddare, hörlurar och solglasögon – hittar du accessoarer som tar upp lite utrymme i hans väska. "Det bästa sättet att känna sig fräsch på en resa är att ha variation. Jag packar 4-5 bröstnäsdukar, 2 par manschettknappar och 4-5 sliåsar. Jag har 2 slipsklämmor (1 guld och 1 silver) för att matcha metaller. Det är lätt att göra en lista och planera din outfit för varje dag, men du kommer känna dig mer som dig själv om du har lite frihet när du klär dig."

Res aldrig utan: “Det jag inte kan packa utan är min steamer. Man vet aldrig hur bra strykjärn det kommer finnas på hotellrummet och det finns ingen packningsteknik som kan garantera en rynkfri skjorta."

Packa platt eller rulla ihop: “Jag packar alltid platt, det är mest praktiskt för mig och för att sortera min väska i nivåer. Skor lägger jag alltid i påsar så de inte fläckar ned mina kläder.”

Bästa rådet för affärsresande nybörjare: “Packa kvällen innan och bär något bekvämt på flyget. Många skräddare syr kostymer (kända som super-stretch eller resekostymer) med elastan. Det är en bra investering och du kommer se bra ut när du kommer fram och går av planet... och det blir inte skrynkligt om du sitter i det under längre perioder.

Om du reser mycket, prata med din bank om ett Mastercard med priority pass. Det ger dig fri tillgång till flera flygplats lounger och gör det lättare att vänta."

The Roll & Go

Brett Snyder, flygindustrianalytiker och chef på Cranky Flier och Cranky Concierge, anser att packa en duffelväska är rätt sätt att resa på. "Jag tar alltid en duffelväska istället för en med hjul eftersom det är lättare att klämma in den i bagageutrymmet eller stoppa den under sätet. Nedsidan är att jag behöver bära den på axeln. Att inte behöva checka in bagage sparar mig värdefull tid efter landningen... det är värt att bära det.

Jag ser till att packa åtminstone 2 par byxor och 2 skjortor, och jag dubbelkollar att de alla matchar innan jag stoppar dem i väskan. Jag packar ett bälte och ett par skor.

Min datorväska använder jag för att förvara min mobilladdare, laptopladdare, pennor och mediciner. På det sättet vet jag var de är och kan komma åt dem för att jobba på flyget eller på terminalen."

Res aldrig utan: “När jag reser bär jag långbyxor, skor, bälte och en tröja. Att bära en annan businessredo outfit gör att jag inte behöver packa mer och gör att min väska är liten och lätt.

Strykfria skjortor är gudarnas uppfinning för affärsresor. Men det första du gör när du kommer till hotellet är att hänga upp allt och stryka allt som behöver strykas. Du vill inte behöva stryka en skjorta 07:30 när du har ett möte klockan 08:00."

Packa platt eller rulla ihop: “Om det är en kortare resa packar jag mina kläder platt. Om jag börjar få dåligt med utrymme, rullar jag ihop och klämmer i mer. Jag lägger byxor i botten, skor och sedan allt annat."

Bästa rådet för affärsresande nybörjare: “Tiden är din vän – var snäll mot den. Ge dig själv alltid utrymme för oväntade inställda eller försenade flyg. Om möjligt, anländ kvällen innan att möte så du är utvilad och redo nästa morgon. Ju mer utrymme du har, desto mindre stress för dig."

Klä dig för att spara utrymme

Casper Felskov, Assistant Retail Manager för ett modemärke för män föreslår att du bär en komplett outfit för att spara utrymme. "När jag reser i jobbet, bär jag en grå blazer. Flygvärdarna vill alltid hänga upp den åt dig när du bordar, så du behöver inte oroa dig för att den blir skrynklig. Jag gör det så jag slipper packa den.

I väskan hittar du 3 skjortor och 2 par chinos. Jag vet att svart och kaki matchar vita och blå skjortor. De är även ett bra komplement till en grå blazer.

Jag packar endast det jag vet att jag kommer bära. Vissa affärsresande gillar packningsalternativ. Jag föredrar att planera och packa efter planen. Med det i åtanke, tar jag 2 slipsar (1 enfärgad och 1 med mönster) och ett par svarta läderskor tillsammans med ett svart läderbälte.

Jag bär en klocka och packar en extra. Ibland kan något så enkelt som att byta klocka göra en stor skillnad efter att ha suttit i möte eller visats runt i en affär hela dagen."

Casper föredrar att skippa bagageincheckningskön och gå direkt till hotellet när han kommer fram. "Lär dig hur du packar en duffelväska. Du slipper borttappat bagage och det hjälper dig att strategiskt packa istället för att bära runt hela din garderob under en 2-dagars affärsresa.

Väskan bör matcha din stil. Tänk på det som ett komplement till din stil – inte något som bara håller dina kläder. Läder ser alltid professionellt ut och utvecklar en patina med tiden som visar att du är välberest."

Res aldrig utan: “Jag reser alltid med en power bank till min mobil. Om något går fel under resan, då behöver jag en telefon för att informera jobbet och boka om."

Packa platt eller rulla ihop: “För mig ger det mig mer utrymme i väskan att packa platt. Skor (i en skopåse) är först, sedan accessoarer, byxor, skjortor, laddare till laptop, laptop, mobilladdare och sist min necessär. Det sista jag lägger i min väska är biljetter och pass. De är högst upp och är lätta att komma åt."

Bästa rådet för affärsresande nybörjare: “Det kanske låter pessimistiskt men ha inställningen att allt kommer gå fel – att tåget antingen är försenat eller att resan till flygplatsen sker i tung trafik.

Dyk upp tidigt till flygplatsen. Jag kommer alltid dit 2 timmar innan mitt flyg. Och låt slösa inte den tiden heller. Använd det för att jobba eller en välbehövd paus innan affärsdelen i resan börjar.”

Hur du viker & packar en kavaj

 1. Lägg kavajen platt
 2. Platt är nyckeln till att slippa skrynklor. Du kan använda en nål för att se till att fram och baksidan håller samman (och platt) Det är ett alternativ och rekommenderas inte för känsliga tyger
 3. Vänd kavajen och vik längs vecket. Sikta på en slät och platt form. Sikta på mittsömmen på baksidan
 4. Platta ut ärmarna längs med vecket. Sikta på slätt och platt. Repetera på andra sidan
 5. Din jacka borde nu se ut så här. Nu, vik den på mitten (börja från botten)
 6. Din vikta kavaj eller blazer bör se ut så här
 7. Du är nu redo att packa ned den. Kom ihåg att hänga upp den så fort du kommer fram till din destination.

Hur du viker en skjorta inför resan

 1. Börja med att lägga skjortan platt med knapparna nedåt
 2. Vik in sidan. Sikta på skjortans mitt
 3. Platta ut ärmen längs med vecket. Sikta på att den ska vara slät och platt
 4. Repetera på andra sidan
 5. Platta ut ärmen över den första ärmen som på bilden
 6. Vik skjortan i mitten genom att vika från botten
 7. Din vikta skjorta bör se ut så här. Redo att packas! Se till att hänga upp den när du kommer till hotellet.

Hur du rullar ihop en skjorta inför resan

 1. Börja med att lägga skjortan platt med knapparna nedåt
 2. Vik skjorta helt på mitten genom att föra över en ärm till den andra
 3. Vik ned båda ärmarna som på bilden
 4. Börja från botten, rulla försiktigt upp skjortan mot kragen
 5. Din rullade skjorta bör se ut så här. Redo för ditt bagage. Kom ihåg att hänga upp den när du kommer fram och eventuellt stryka den vid behov.

10 resetips från expertresanden

 1. Undvik att checka in ditt bagage till varje pris. Investera i en väska du kan bära med dig på planet
 2. För korta resor, packa en kostym och en fräsch skjorta för varje dag
 3. Packa alltid en uppsättning lediga kläder och skor. Något du kan bära när du springer till McDonalds klockan 2 på morgonen om du behöver. Plus, att ta av sig kostymen efter en lång dag och affärsmiddagar till något bekvämt är värt utrymmet det behöver
 4. Häng och stryk dina kläder när du har kommit fram till hotellet. Pröva hotellets strykjärn på en handduk först för att kolla om det är smutsigt eller trasigt
 5. Om du ska resa mycket, ha en välpackad
  necessär tillgänglig. Med flyggodkända storlekar på toalettartiklarna. Släng i den i din väska och du är redo
 6. Packa en tvättpåse för att hålla smutsig tvätt separat. Det gör det lättare att packa för hemresan
 7. Ha alltid digitala kopior av pass och resedokument på din telefon
 8. Titta efter kostymer och
  kläder med elastan som är designade för resor. Många artiklar är skrynkelfria och torkar fort om du skulle råka spilla på dem
 9. Om du ska direkt från flyget till mötet, se till att använda en toalett på flygplatsen. En snabb uppfräschning kan ta dig från miserabel till redo
 10. Lämna aldrig hemmet utan
  återfuktande kräm och läppserat. Luften blir torr där uppe i skyn

Shoppa för resan