365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 50 kr - Fraktfritt över 595 kr-
Kontakta Oss

POLARISERADE SOLGLASÖGON | FÖRDELAR & NACKDELAR

Polariserade solglasögon är ett måste om du vill undvika bländning, få ökad skärpa och bättre komfort när det är ljust. De är särskilt populära bland bilförare, vattensportentusiaster och alla som spenderar mycket tid utomhus. Precis som all teknologi har polarisering både för- och nackdelar. Vi presenterar dem här nedanför så du lättare kan bestämma dig för om polariserade solglasögon är rätt val för dig.

1 Polariserade solglasögon | fördelar & nackdelar1.1 Fördelar med polarisering1.2 Nackdelar med polarisering1.3 Borde du köpa polariserade solglasögon? här är vår expertrekommendation.1.4 Ni frågade – vi svarade

FÖRDELAR MED POLARISERING

  • Mindre bländning: Genom att filtrera bort ljus som reflekteras i plana ytor (till exempel vatten, vägar, andra bilar och snö) gör glasen att dina ögon blir mindre ansträngda och utomhusaktiviteter blir säkrare och roligare.
  • Bättre skärpa: När du inte bländas ser du världen tydligare och klarare. Färger blir skarpare och detaljer mer definierade. Det förhöjer den visuella upplevelsen.

  • Mindre ansträngning för ögonen: Att kisa leder till trötta ögon och huvudvärk. Polariserade glas gör att du inte måste kisa lika mycket, vilket gör det bekvämt för ögonen.

  • Bättre vattensikt: För aktiviteter så som fiske och segling är polariserade glas en game-changer. De låter dig se genom vattenytan lättare, så du kan se fiskar eller faror i vattnet som du hade missat om du inte haft polariserade glas.

NACKDELAR MED POLARISERING

  • Svårighet att se LCD-skärmar: Polariserade glas blockerar visst ljus från smartphones, GPS och andra LCD-skärmar. Det gör det obekvämt och ibland problematiskt i situationer där du behöver kunna se skärmen.
  • Pris: Polariserade glasögon tenderar att vara dyrare än icke-polariserade. De flesta är överens om att fördelarna är bra nog att motivera kostnaden, men det är något att tänka på om du har en stram budget.

  • Du kan råka missa potentiella faror: Genom att minska bländning kan det ibland bli svårt att identifiera isiga delar av vägen eller andra hala ytor. Därigenom kan man felbedöma förhållandena i vissa miljöer.

  • Lägre kontrast i svagt ljus: Det rekommenderas inte att köra på natten med polariserade solglasögon eftersom kontrasten är lägre och det kan göra det svårare att läsa av väglaget.

BORDE DU KÖPA POLARISERADE SOLGLASÖGON? HÄR ÄR VÅR EXPERTREKOMMENDATION.

Köp polariserade solglasögon om du spenderar mycket tid utomhus, särskilt vid vatten, eller om du kör mycket. Att du slipper bländas, och att du får klarare syn, förbättrar upplevelsen av de här aktiviteterna avsevärt.

Köp inte polariserade solglasögon om du förlitar dig mycket på LCD-skärmar i jobbet eller till navigering utomhus.

I slutändan rekommenderas att välja de solglasögon som passar dina behov och som kombinerar bekvämlighet och funktion.

NI FRÅGADE – VI SVARADE

Senaste artiklarna