Tlf: 010-884 88 25
Fri frakt 1-4 vardagar
Gratis returer - 365 dagars returrätt

Näsdukar

311 produkter på lager – Leverans 1-4 vardagar

En fluga kan vara den lilla detaljen du så länge letat efter. Särskilt i kombination med en näsduk finns det verkligen möjlighet att uttrycka sin personlighet.
Använd filtren här nedan, om du letar efter en specifik färg eller storlek.
Ditt val:
Nollställ alla filter
+
Färg

Grå

Gräddfärgad

Gul

Lila

Rosa

Svart

Brun

Vit

Guld

Multifärgad

Röd

Orange

Grön

Blå

Stäng
Material

Bomull

Linne

Mikrofiber

Polyester

Silke

Ull

Stäng
Varumärke

Bohemian Revolt

Trendhim

Stäng
Pris
kr
-
kr
Använd
Sortera efter:
311 varor funna
Ett ögonblick..

Få rabatt och inspiration varje vecka

  • - Upp till 40% rabatt på nya kollektioner
  • - Ta del av Europas mest inspirerande “veckans look”
  • - Exklusiva rabatter till prenumeranter på upp till 50%

...och ännu mer direkt till din inkorg 1-2 gånger i veckan.

Kan sägas upp när som helst

highfive

Oh, yeeah! Du har tagit ett klokt beslut!

Du kan vänta dig det första mailet inom några dagar.

email-bg

Näsduken - En elegant detalj

En näsduk är perfekt för dig som gärna vill lägga till det där lilla extra till din klädsel. Näsdukar har använts i tusentals år, faktiskt redan hos de gamla grekerna. Men en näsduk, och kanske i kombination med en kavajnål, har du verkligen möjlighet att sätta en personlig prägel på kostymen, och är du lite händig och kreativ, kan du ganska enkelt tillverka dem själv.

Näsdukar och Svettedukar

På romartiden använde överklassen en scarf till att torka ansikte och mun, och att putsa näsan med. Senare kom näsduken och ersatte “svetteduken”, och idag använder man näsduk enbart som dekoration.

Näsduken och kostymen

Det viktigaste när du har näsduken till kostymen, är att fickan inte får bukta ut. Därför finns näsdukar i olika former och storlekar, och se till att du inte väljer en som är för stor. Vi vet att det kan vara lite svårt att hitta inspiration på egen hand, men kanske kan du lite inspiration här nedan.

Så viker du en näsduk

En näsduk är riktigt elegant, särskilt om den är korrekt vikt. Det finns mängder av sätt att vika en näsduk, och i sista änden handlar det om vad du själv tycker är bekvämt. Om du vill lära dig lite grundläggande viktekniker, kan du läsa mycket mera här.

Så matchar du näsduken

Syftet med en näsduk är att piffa upp din klädsel. Även om du i många stycken har full frihet, finns det några oskrivna regler man bör hålla sig till. En näsduk bör inte matcha din slips eller fluga, däremot ska den komplettera. Är slipsen t.ex. blå med små röda prickar, så bör din näsduk vara röd och inte blå. Den behöver inte vara i samma mönster eller samma färger som din slips eller fluga, så länge den kompletterar..

Själva idén med näsduken är att uttrycka kreativitet, inte förutsägbarhet. Det finns många roliga sätt att vika en näsduk, och kreativa sätt att matcha den med resten av klädseln - så lek med det.


inspiration för näsdukar