365 dagars returpolicy utan särskild anledning
Gratis leverans 1-4 arbetsdagar
i
010-884 88 25 - (arbetsdagar 9:00-17:00)
Alla accessoarer
Kostymaccessoarer
Smycken
Väskor & plånböcker
Sökresultat för ""
Gratis leverans 1-4 arbetsdagar
i
Trendhim
×
Språk:
Alla kategorier
Armband
Bälten
Flugor
Halsband
Halsdukar
Handskar
Hattar
Hängslen
Kavajnålar
Klockor
Manschettknappar
Näsdukar
Plånböcker
Rakning
Ringar
Skjortor
Skäggvård
Slipsar
Slipsnålar
Solglasögon
Väskor
Örhängen
010-884 88 25
Arbetsdagar 9:00-17:00
Lätt och enkel matchningsguider

Vi har matchat slipsklämmor, manschettknappar, kavajnålar, armband och – allas favorit – slipsar och bröstnäsdukar. Följ oss så skickar vi det till dig nu!

Hoppsan! Vi behöver din e-postadressE-postadressen är ogiltig.
Tack

Vi lovar att bara skicka det som är riktigt bra.

Stäng
Få tillgång till våra matchningsguider nu

7 grundläggande regler för att matcha accessoarer för herrar

Vi delar med oss av väl beprövade regler för hur man matchar accessoarer. Idag är den sista dagen du frågar dig vilken fluga som kommer se bra ut till dina hängslen.

Där står du, framför garderoben och är helt förvirrad av tanken att klä på sig. Det är inte att du inte vet hur man tar på sig byxor och skjorta... det är tanken att välja artiklar för en komplett outfit, accessoarer och allt som får din mun att öppnas och ögonen att rulla upp i huvudet.

Innan du slänger upp händerna i frustration och väljer jeans och t-shirt igen så ska vi ge dig en livlina – 7 regler för hur man matchar accessoarer för herrar.

Låt inte tanken på regler skrämma dig. Konceptet är ganska enkelt att förstå och kräver mer självförtroende än kunskap.

Självförtroende kommer från lärdomen att lita på sin intuition och att gå ut i vad man vet vad som ser bra ut. Vi kommer lära dig hur du gör.

Tanken bakom de 7 reglerna är att undvika att se ostädad ut när man väljer det där lilla extra. Det är regler, ja, men tanken är att man ska leka med och anpassa för att passa den man du är och det du vill berätta.

Douglas MacArthur uttryckte det bäst: "You are remembered for the rules you break." Där har du... en liten sjävlförtroendeboost på en gång.

Först, klä dig

Vi har skapat den här guiden för killar som har det grundläggande. Om du inte är 100 % on point ännu så har vi några riktlinjer att följa innan du börjar köra på med accessoarerna.

Bär alltid minst 1 enfärgad sak
Bär alltid minst ett klädesplagg som är enfärgat. Det kan vara en enfärgad kostum med en randig skjorta. Föreställ dig kontrasten mellan en hundtandsmönstrad blazer tillsammans med en blommig skjorta.

Det är aldrig fel med neutralt + 1 färg
Om du känner dig helt borttappad, håll dig till neutrala färger och använde 1 färg som accent. Neutrala färger innefattar svart, vitt, grått, marinblått och brunt.

Matcha accessoarerna efter dina kläder – inte kläderna efter accessoarerna
Köp alltid skjorta, kostym eller jeans först och hitta sedan accessoarer som passar till dem. Det är mycket enklare än att köpa en riktigt snygg bröstnäsduk för att sedan kämoa att hitta en matchande skjorta.

Med det i grunden är du redo, det är dags att lägga till det lilla extra för att lyfta din ensemble till nästa nivå.

1. Läder ska matcha

Den första regeln är att alla skinn och läderprodukter ska matcha. Det innebär att bruna skor ska matchas med ett brunt bälte. Att hålla sig till en färg ger dig en ren och städad stil.

När vi säger att det måste matcha innebär det inte att du ska spendera timmar att hitta exakt samma färgnyans på skor och bälte. Att hålla sig till samma färgfamilj räcker.

Skor bestämmer färgen för dina läderaccessoarer.
When we say that leather must match leather, we don’t mean spend hours searching for the exact hue of your shoes at the belt store. Staying within the same colour family is enough.

Shoes determine the colour of your leather accessories.

Läderväska

Ingen vill spendera hela morgonen att byta väska eftersom de valda ett svart läderbälte den dagen. Spendera inte för mycket energi att oroa dig för väskan och bältet. Det är den accessoar som ges undantag... så länge det är en riktigt bra väska.

Klockarmband i läder

Klockarmband i läder bör hållas inom samma färgpalett som ditt bälte. Klockans boettfärg bör matcha ditt bältesspänne.

Läderarmband

Testa med olika armband och välj mörkare toner i samma färgfamilj. Bär mörkbruna läderarmband med ett bälte i ljusbrun färg. Eller släng in ett svart läderarmband med ett pärlhalsband med jordiga toner.

Läderplånbok

Om du viftar runt med din plånbok så alla kan se... så är det något mer att tänka på. Köp en plånbok som är mer praktisk snarare än om dess färg inte matchar bältet eller skorna. Du kan, om du vill, vara mer sofistikerad genom att välja en plånbok baserat på din läderväska.

Så du bär inte läderskor eller -bälte?

Samma regler gäller även om du väljer canvasskor eller flippflopps. Det läder du kommer bära ska därför matchas i en nära färg.

2. Matcha Metaller

Flera accessoarer faler in i den här kategorin och samma generella regel gäller här som för läder – metaller bör matcha varandra. Att hålla sig till en färg i samma färgfamilj ger en städad och välorganiserad stil.

Klockor

Är klockan helt i metall eller läder? Om läder – och du har läs delen ovan – behöver boetten matcha ditt bältesspänne. Om du har ett silverfärgat bältesspänne, bär då en silverfärgad klocka.

Det är självfallet lättast när hela klockan är i metall. En guldfärgad klocka passar till ett guldfärgat bältesspänne. Att vara precis exakt är inte viktigt – ett spänne i borstad metall passar tillsammans med en polerad silverfärgad klocka.

Klockan sätter stilen för andra accessoarer.
Allt börjar med klockan. Det tar sin färg efter bältesspännet. Bältet tar sin färg efter skorna. Skorna börjar matchningen!

Maschettknappar

Manschettknapparna sitter nära klockan och ser bäst ut när de är i samma metall. Det är visuellt viktigt att manschettknapparna matchar slipsnålen/klämman.

Manschettknappar i tyg? Då ska du snarare tänka på färger än metaller.

Vill du veta vilka manschettknappar som passar till allt?

Vi har valt ut manschettknappar som passar till vita, blå, rosa, svarta och mönstrade skjortor. Följ oss så skickar vi vår matchningsguide för manschettknappar på en gång.

Slipsnålar & slipsklämmor

Slipsnålar och klämmor bör matcha din kavajnål eftersom de bärs inom samma synfält. Det är inte obligatoriskt att de är i samma metall som klockan, men det rekommenderas för en uniform och städad stil.

Ringars & halsband

Ringar sitter nära klockan och dessa metaller bör matcha. Det är okej att blanda metaller här, till en viss gräns – ta inte av dig vigselringen bara för att din klocka har en annan färg.

Halsband i metall bör matcha andra metaller som du bär. Undantag kan göras om du har en personlig eller religiös koppling till halsbandet.

Armband

Först och främst... din arm behöver inte vara täckt i metallarmband. Du kommer förvånas hur många av livets problem kan hjälpas med det här.

Eftersom armband sitter nära klockan eller på motsatt sida i samma synfält är det viktigt att metaller matchar. Våra mest populära armband brukar oftast ha 1 eller 2 små metallpärlor. Dessa oärlor bör då vara den metall som matchas mot din klocka.

Om du har en massa metall redan... då föreslår vi att du ger läder eller pärlarmband en chans. Det är ett jättebra tillfälle att även blanda metaller. Ja, armband kan buntas med din klocka, men de små taggarna eller pärlorna är nog små för att ge dig en förlåtande kontrast.

Hängslen

Kommer någon se dina hängslen? Om ja, matcha metallerna med klockan. Om ingen kommer se dem och du är säker på att du inte kommer ta av dig kavajen... ja då kan du välja vilken färg du vill!

Örhängen

Örhängen är små men syns väl. För att behålla den kompletta estetiken fräsch och väl städad, matcha örhängen med din slipsnål och kavajnål. Om du inte bär en av dessa, matcha i sådant fall med din klocka.

Ge inte upp hoppen för din favoritklocka i guld och favoritbälte med silverspänne. Du kan fortfarande bära dem tillsammans med andra metallaccessoarer i silver/guldkombination. Ett par manschettknappar i silver och guldfärg är lätt att kombinera med två metaller och kan därmed skapa harmoni.

När du inte är säker... matcha metaller. Det är enkelt, säkert och funkar alltid.

Om du inte har en klocka eller bälte

Först kan vi fundera... varför inte? Tar du fram telefonen för att kolla vad klockan är?

Samma riktlinjer gäller oavsett om du bär en klocka eller bälte – matcha så att metaller har samma färgton.

3. Välj noggrant färg

Att förstå metaller och läder är nog så enkelt – att lära sig färger är en helt annan sak. Och med så många accessoarer i olika färger kan vi inte ge en generell regel. Däremot kan vi ge dig grunden för att förstå hur du själv ska göra.

Kom ihåg kritorna eller färgpennorna du hade som barn? De kommer vara användbara nu.

Färghjulet

Färghjulet är grunden för alla världens färger.

Det finns 4 sorters färgscheman du behöver känna till. Att förstå dem hjälper dig med allt från bröstnäsdukar och hängslen till slipsar och flugor.

Kom ihåg att inte alla kombinationer behöver dra ögonen till sig. Ta en titt på fotona här nedan och se de olika färgnyanserna som används i varje schema.

Monokromt
Monokroma färger är från samma färgfamilj. De kan ha olika nyans (färg + vitt) eller skuggning (färg + svart), men de är i princip desamma.

Visar Brun Grov Cashmere Ullslips, Röd Sten Guldpläterad 925s Silver Set & Ljusbrun Handgjord Ullnäsduk

Bruna toner passar bra i det här monokroma färgschemat.

Analogt
Analoga färger är 3 färger som är bredvid varandra och delar samma dominanta färg i mitten. Accessoarer i det här färgschemat kräver en lite äventyrlig anda utan att bli för galna.

Visar Bernie Silk Boho Slips & Bjorn Silk Boho Bröstnäsduk

Ljusblått matchar bra med det gröna i bröstnäsduken och slipsen.

Triadisk
Triadiska färger är 3 färger som ligger lika långt ifrån varandra på färghjulet. De skapar en balanserad färgkombination.

Visar Röd Paisleymönstrad Bröstnäsduk & Kreativ Smörgul Kavajnål

Dämpade versioner av gult, rött och blått passar i det triadiska färgschemat utan att det ser löjligt ut.

Komplementära
Komplementära färger sitter på motsatt sida av varandra på färghjulet. De kan vara klara och iögonfallande eller, när har mer dämpade färger, lugna och diskreta.

Visar Slipskedja Fyrkantig, Bronsbrun Prickig 6 cm bred Sidenslips, Mjuk Krämvit och Olivgrön Blomma Kavajnål & Livligt Mönstrad Bröstnäsduk

Gröna och orangea toner är komplementära utan att skrika efter uppmärksamhet.

Trendhims interaktiva färghjul

Det här lilla verktyget kommer bli din bästa vän. Ta några minuter att bekanta dig med det.

MonokromtFortfarande på din bakgård
AnalogtBlir äventyrligt
TriadiskVälklätt mod
Komplementärt Balls of steel

Föreställ dig att du har en snygg röd slips som du vill bära men kan inte komma på vilken bröstnäsduk du ska matcha den med. Istället för att leta runt på nätet i panik, använd färghjulet och välj ett färgschema du vill använda. Välj sedan färgen i din slips (rött). Vi kan välja ett Triadsikt färgschema.

Du kan välja det nu... vi kan vänta.

Pilarna kommer visa vilka färger som passar in i färgschemat. Härifrån kan du klicka på ikonerna under hjulet för de accessoarer du vill använda. Bröstnäsduken i vårt exempel, så klicka på bröstnäsduksikonen.

Du kommer se en ruta där det står "köp" och sedan en färg – 3 rutor dyker upp i vårt exempel: rött, blått och gult. Välj en av rutorna som inte är rött så kommer du tas till bröstnäsdukar med den färgen. Grattis, du har hittat en bröstnäsduk!

Du kommer ha flera timmars underhållning med det här... det lovar vi.

Det är ett enkelt sätt att matcha slipsar, flugor och bröstnäsdukar. Notera dock att hjulet inte innehåller neutrala färger. Det är eftersom nästan allt passa till svart, grått, brunt och vitt.

Du kan även använda det med andra produkter.

Säg att du har ett par blå hängslen och vill hitta en fluga. Välj färgschema och sedan färgen blått. Därefter väljer du flugikonen och färg. Du kommer se vilka flugor och hängslen som matchar varandra. Som vi sade... många timmars underhållning!

Armband

De flesta armband är tillverkade i naturliga material så som läder, trä lavastenar, kokosnöt eller stenpärlor. Färgerna är oftast bruna, svarta, silver, brons eller guld och kan bäras till så gott som allt.

Kom ihåg att hålla metaller och läder i samma färgfamilj.

Se våra mest populära armband nu

Följ oss och se hur du bär och stylar de mest populära armbanden.

4. Var inte rädd för mönster

Att matcha mönster kan ge en ångestkänsla hos många av oss. Kunskapen att göra det kan hittas genom att förstå färger... är du inte glad att du kollade upp färghjulet-delen nu?

Innan vi börjar vill vi förtydliga att det här gäller accessoarer. Att bära mönstrade skjortor eller kostymer är en helt annan sak.

En generell nybörjarregel är: Om skjortan är rutig, randig eller mönstrad bör allt annat, inklusive accessoarer, vara enfärgade.

Om vi antar att du har en enfärgad skjorta och en matchande kostym så ska vi ta en titt på bröstnäsduken här nedan. Vi kan välja den för sitt blommiga mönster med minst 5 olika färger.

Hur matchar vi en fluga till den här bröstnäsduken?

Det första steget är att identifiera vilken färg inom mönstret vi ska matcha. Du kan välja att vara säker genom att ta den mest dominerande färgen – lila i det här fallet. Till exempel kan du välja ljusblått som används i stammar och blad.

Nu ska vi välja vilket färgschema vi ska använda. Vi tar Analog för att vara vågade utan att hoppa i för djupt.

Genom att använda det Interaktiva färghjulet, klickar vi på den ljusblå ikonen. Grönt och blått blir alternativen. Välj flugikonen i blått – vi väljer en mörkare blå.

Du får nu se vilja flugor som finns i den färgen. Från dessa alternativ väljer vi en ljusblå fluga med prickar.

Varför passar den här flugan? Den är ett bra val för att färgerna är liknande det ljusblåa i bröstnäsduken och mönstret är mindre än blomstertrycket.

Det är viktigt att mönster håller sig i proportion till varandra. Det innebär att bröstnäsdukens mönster och flugans mönster inte ska ha exakt samma storlek men bör inte vara för långt ifrån varandra – ett lätt sätt att minnas det här är att ha ett större mönster eller mer detaljerat mönster från det andra.

Den övergripande färgpaletten för dessa 2 produkter är även ganska dämpade. Bär dämpade färger – istället för kraftiga färger – när du vill börja matcha mönster och färger.

Regler för att matcha mönster: Accessoarer

  • Om du bär mer än ett mönster: Använd 1 mindre, 1 mellanstort och 1 starkt
  • Testa dig fram med proportioner - smårandig bröstnäsduk tillsammans med en slips med större ränder
  • Ha samma ton på flera mönster - tänk monokromt eller analogt

Om du inte bär kostym

Om snygg ledig klädsel är det du föredrar så gäller samma regler för de accessoarer du bär.

Svarta chinos och en vit t-shirt? Lägg till något intressant som en NATO-rem till din klocka eller ett paracord-armband i tydliga färger. Det lilla extra mönstret plus textur och färg är egentligen allt du behöver.

5. Kom ihåg texturen

Textur är viktigt när du matchar accessoarer. Medan de flesta accenter för herrar inte har någon direkt textur eller är komplicerade, stöter vi dagligen på sådana som är det. De kan användas för extra visuellt intressant stil.

Tänk på en stickad slips bredvid en sidenslips. De knottriga, stickade texturen är en kontrast mot det släta sidenet, eller hur? Målet är att få en beräknad kontrast mellan artiklarna. Det är väldigt viktigt när det gäller slipsar/flugor och bröstnäsdukar.

Var försiktig att blanda för mycket texturer. Håll dig till en textur som sticker ut från de andra. Om du bär en slät slips, välj i sådant fall en bröstnäsduk i lite grövre bomull ellerull. Och om din slips har en textur, välj då en fin bröstnäsduk i siden.

Bonustips

Välj en texturerad accessoar som är enfärgad. Textur med ett grovt mönster kan se väldigt plottrigt ut.

6. Förstå årstiden

Det här kan verka vara en poänglös regel men läs änd. Att välja årstidsbaserade artiklar gällande färg och mönster är inte lika viktigt som hur praktisk artikeln är. Använd inte en halsduk och en beanie bara för att den krockar med den ensemble. Om solen ligger på och du behöver skydda ögonen med ett par solglasögon även om det inte passar med ditt klockarmband.

Hur varma är de här handskarna? Det är den enda frågan du ska ställa när du tar på dem. Att matcha dem med ditt bälte är fantastiskt... så klart. Men det är inte lika viktigt som att slippa kalla fingrar.

När vi ändå pratar om halsdukar...

Följ oss och få 5 favoritsätt att knyta din halsduk – komplett med steg-för-steg-instruktioner.

7. Vet vart du ska

Hur du klär dig beror på vart du ska gå. Om du inte försöker vara mer välklädd än brudparet, du hade inte rockat ett par neonfärgade hängslen tillsammans med ett nitarmband på ett bröllop.

Ljusa, starka färger och mönster passar bäst för lediga evenemang, medan mer nedtonade passar till business och formella tillfällen.

De flesta av våra regler är för killar som vill snitsa till sin kostym eller kavaj, men vardaglig stil kan också snyggas till med samma regler.

Vi säger det däremot igen - regler är till för att brytas. Du kan blanda metaller om du vill. Du kan bära 8 olika mönster om du så önskar. Tänk på reglerna som en GPS-anvisning... du behöver inte följa den men det gör resan lättare.

Vi lovade att lära dig och vi har gett dig allt. Det enda du behöver höra nu är att öva, ha tålamod och ha självförtroende. Vi är säkra på att det kommer gå riktigt bra. Lycka till!

Ni frågade – Vi svarade

Ska jag matcha slipsen med bältet?

Slipsen ska väljas utifrån din skjorta. Ditt bälte ska matcha dina skor.


Kan jag bära en slips med en matchande bröstnäsduk?

Kan du? Ja. Bör du? Nej.

Det finns en miljon alternativa bröstnäsdukar där ute, så du behöver inte köpa en i exakt samma färg och material som din slips. Det enda undantaget är när du är på bröllop där bruden insisterar på att allt ska matcha. 80-talet håller på att göra en comeback


Ska slipsen matcha byxorna?

Det är en lite svårare fråga att besvara med ett ord. Det är svårt eftersom byxorna ska matcha kostymen och din skjorta ska matcha kostymen. Din slips ska matcha skjortan.

Så, vårt svar är ja... men inte på det sätt du tror.


Måste mina hängslen matcha om ingen ska se dem?

Om du lovar att inte ta av dig kavajen så behöver de inte matcha. Det är självfallet bäst att vara säker och ha ett par hängslen som matchar metaller, läder och färger.


Är regler till för att brytas?

Ingen ställde egentligen den här frågan men den är viktig.

Ja, det är de.

Gör det som är din stil. Du har vår tillåtelse.


Nya Artiklar

5 Skäggvårdstips – från en barberare

Vi har gjort det enklare att ta hand om ditt skägg med 5 skäggvårdstips. Från när du ska trimma till hur mycket skäggolj...

Hur du bär en gubbkeps utan att den ser platt ut

Inte säker på hur du ska göra med en gubbkeps? Vi kommer gå igenom och visa dig hur du gör mer än att bara sätta den på...

Hur du bär fluga (och bär den väl)

Hur du knyter en fluga: En steg-för-steg-guide för att knyta din rätt varje gång. Plus allt du behöver veta för att bära...

Hur du knyter en slips: 30 olika slipsknutar

Lär dig 30 olika sätt att knyta en slips med steg-för-steg-guider och instruktioner – från klassiska slipsknutar till äv...

Vad du ska bära på ett bröllop: Bröllopsklädsel för manliga gäster

Killar, inte säker på vad ni ska bära när ni går på ett bröllop som gäster? Vi kommer gå igenom allt om bröllopsklädseln...

Accessoarer för brudgummen – Din ultimata guide

Bröllopet är chanson du får att tänka efter mer vilka accessoarer du bär än vanligt. Manschettknappar, flugor, gördlar,...

Piercingguide för män

Allt du kan behöva veta om att pierca öronen för män. Från vilka typer av piercingar som finns till vård till hur man un...

Nybörjarguide till Örhängen för Män

Är du redo för ett örhänge men är inte säker på var du ska börja? Vi utforskar de viktigaste aspekterna av herrörhängen...

De 7 väskorna du inte bär... men borde bära

Skaffa en snabb uppgradering. Oavsett om det är för en helgresa eller något för gymmet, rätt herrväska är något som du i...

Se alla Artiklar
Tillbaka
Återställ mitt lösenord

Hurra! Vi har skickat ett e-post till dig. Snart kommer du kunna logga in!

Hoppsan! Vi behöver din e-postadressE-postadressen är ogiltig.