365 dagars returpolicy utan särskild anledning
Gratis leverans 1-4 arbetsdagar
i
010-884 88 25 - (arbetsdagar 9:00-17:00)
Alla accessoarer
Kostymaccessoarer
Smycken
Väskor & plånböcker
Sökresultat för ""
Gratis leverans 1-4 arbetsdagar
i
Trendhim
×
Språk:
Alla kategorier
Armband
Bälten
Flugor
Halsband
Halsdukar
Handskar
Hattar
Hängslen
Kavajnålar
Klockor
Manschettknappar
Näsdukar
Plånböcker
Rakning
Ringar
Skjortor
Skäggvård
Slipsar
Slipsnålar
Solglasögon
Väskor
Örhängen
010-884 88 25
Arbetsdagar 9:00-17:00
Se 5 av våra mest populära armband nu

Ta en titt på 5 av våra mest populära armband och lär dig hur du bär och stylar dem! Det är allt du behöver för att påbörja din armbandssamling.

Hoppsan! Vi behöver din e-postadressE-postadressen är ogiltig.
Tack

Tack för att du följer oss! Riktigt bra saker kommer snart.

Stäng
Se våra mest populära armband nu!

Hur man bär armband – utan att det blir för mycket

Lär dig principerna kring att bära armband utan att det ser ut som att du försöker för mycket.

Armband för män har funnits i många olika former genom åren. Från snäckarmband från semestern till slap-bracelets banned som förekom i skolor överallt under 90-talet. Och glöm inte neon plastarmbandet som var en trend 2004... och alla kopior som dök upp på handleder världen över.

Om vi bortser från trenderna så kommer du märka en sak som återstår – armbanden.

Ett armband är en av de enklaste accessoarerna man kan bära. En liten läderrem eller pärlor kan ge din outfit lite extra oomph och kan hjälpa till att dela med och visa upp en del av din personlighet utan att du behöver säga något. Det kan vara en hint om ditt liv utanför arbetet eller att du vill dela en känsla med dem runtomkring dig.

Nyckeln till att bära armband är lätthet

Förstå det och du kommer inte falla för varje armbandstrend som finns där ute – WWJD, någon? – eller se det som att du precis stigit av planet efter en månadslång yogaretreat på Bali.

Hur du väljer rätt armband för dig

Lätthet kan hittas genom att kunna några grundläggande saker om armband:

  • Proportion och storlek
  • Stilen
  • Veta vart du ska

Proportion & Storlek

Ditt armband ska vara proportionerligt till din storlek och passa rätt.

Det innebär att man bär större armband för större handleder och mindre armband för smalare handleder.

Dessutom ska armbandet sitta så pass åt att det sitter bekvämt på handleden. Vissa armband så som pärlarmband på elastiska remmar är en storlek som passar alla och begränsar hur små/stora de kan passa.

Ett stort metallarmband som åker upp och ner för armen kommer bli jobbigt ganska fort. Allt som har mer vikt ska ha en bra passform, lättare armband kan ha lite mer frihet.

Hur du hittar rätt storlek

Ett armband med bra passform ger lite extra utrymme mellan sig självt och din handled... men inte så mycket att det åker upp och ner på din arm/hand.

Du bör kunna föra in 1 eller 2 fingrar mellan armbandet och din handled.

Ett bra tips är att se på armbandet som om det vore ett armbandsur - ha det under manschetten. Kom ihåg att om du bär ett större armband, att du kan få en stor bula under din manschett eller att armbandet inte kommer att passa under mudden.

Stilen

Vad letar du efter? Det är den viktiga frågan. Armband – och andra accessoarer i största allmänhet – används för att göra din stil mer personlig. Tänk på vilket meddelande du försöker sända med din stil.

Kom ihåg lätthet. Det är vad vi söker.

Ett bra tips är att välja något naturligt.

Naturliga material som läder, trä och sten ser bara bättre ut med tiden och användning. Färgerna i dessa material är lättare att bära och passar till så gott som alla outfits.

Att bära glansiga metaller kan ge hiphop-videovibbar... på fel sätt. Undvik att blanda metaller med naturliga element. Läder till exempel framhäver metallens maskulina stil och tystar ner den... på rätt sätt.

Ditt armband ska sända ett meddelande och vissa kommer fråga om det finns en särskild anledning till att du bär det. Välj ett armband som passar dig och som berättar vem du är. Eller hitta på en berättelse om en resa till Bali och att du var statist i en hiphop-video.

Veta vart du ska

Kom ihåg: Du kan ta av dig armbandet.

Du kommer ha en eller två favoriter men du behöver inte bära dem hela tiden. Alla armband passar inte alltid till alla tillfällen.

För mer formella tillfällen rekommenderar vi att bära ett tunt, diskret och enkelt armband i en mörkare färg. Du kan alltid bära silver eller guldkedjor som passar manschettknapparnas färg.

Men om du vill sticka ut då?

Vid särskilda tillfällen – som på nattklubbar, konserter och sportevenemang – passar det bra att klä sig lite mer tydligt och med mer flärd. Att sticka ut från alla andra genom din stil. Tveka inte att vara djärv i sådana sammanhang.

Hur du bär ett armband

Instagram får allt att se enkelt ut. Problemet att imitera vad man ser på sociala medier skapar risken att du snabbt kommer bli "that guy". Armbandskillen. En karikatyr av en smakfullt klädd man som, trots din välklädda look, man bara ser antalet armband på hans handled snarare än helheten.

Ju enklare, desto bättre.

Stil och klädsel handlar om balans (eller snarare en liten obalans). Föreställ dig att dina två handleder är två sidor av en klassisk skala. Den ena ska vara lite tyngre än den andra. Det här konceptet kallas för visuell vikt.

Du vill undvika att bära flera armband på samma handled och ha den andra handleden helt naken. Du bör även undvika att ha samma armband på båda handleder... om du inte vill köra på en sorts "bära handklovar"-look.

Ställ dig framför spegeln och kolla in dig själv. Ta av armbandet om du känner dig tveksam. Du kan alltid bära det imorgon.

SOLO: Hur man bär ett armband

Det här är det lättaste och enklaste sättet att bära armband. Börja med 1 eller 2 armband och ta på dem på en handled. Du är klar.

Bär ditt armband på motsatt sida till ditt armbandsur eller bär inte klockan och välj armbandet istället. Se till att din klocka och armband inte är för lika varandra i bredd (visuell tyngd) – en tjockare klocka kräver ett tunnare armband.

Använd ett armband att binda samman din stil genom att välja diskreta färger från din outfit. använd grundfärger från din skjorta eller knappar och matcha armbandet mot den färgen eller tonen. Eller kär med naturliga färger – trä eller läder – för sådana armband passar till allt.

BUNTEN: Hur du bär flera armband

Det här är den eftersökta influencer-vibben som många av oss i hemlighet vill kopiera. Flera armband som bärs tillsammans på en handled för den beresta, lättsamma och individuella stilen.

Femton armband som far upp och ner på armen ser bra ut på en bild men är lite ohanterligt till vardagen. Sitta vid en dator hela dagen? Att bära bunten kan vara obekvämt när du placerar handleden vid tangentbordet eller musen... inte för att tala om hur du kan råka se ut som en backupdansare i en Bollywood-film.

Börja med att bunta 3 till 4 herrarmband som delar ett liknande tema men de behöver inte perfekt matcha varandra. Armbanden bör inte vara i exakt samma färg eller metall.

Den bästa bunten är den som är en blandning av färger och material. Pröva 2 pärlarmband (med lavasten eller tigeröga) med 1 naturfärgat läderband. Om det ser bra ut och du känner dig bekväm med det, lägg till ännu ett läderarmband med annan bredd i blandningen.

Ett armbandsur räknas som del av bunt-ekvationen, så du behöver inte ha mer än 2 armband för att nå full effekt.

Några stilar att experimentera med:

  • En blandning av pärlor i olika stilar/storlekar
  • Bär ljusbrunt läder och stålarmband
  • Kombinera läder och pärlarmband för en mer bohemsk twist
  • Blanda olika kedjor och ID-armbandsstilar för den tuffare maskulina vibben

Tips för armbandsbuntar

Undvik färgöverbelastning genom att bära 1 neutralt armband istället för 2 färgglada.

Undvik att bunta grova metallarmband.

Kom ihåg att du bara behöver en bunt. Bunta båda handleder kommer ge ett tungt intryck och kommer inte vara så bekvämt... om du inte är en pirat.

ARMBANDS & KLOCKKOMBO: Hur du bär armband med en klocka

Idéen att bära en bunt om 1-2 armband tillsammans med ditt armbandsur på en och samma handled. Tunna armband passar bäst och bör sitta under klockan (nära handen) – istället för ovanför klockan (närmare armbågen).

Den här stilen passar bra när du har klocka och armband som passar tillsammans utan att skapa för stor kontrast. Håll ögonen på din klocka, bälte, slipsklämma och armband. Matcha metaller och metalltonerna.

Du vill inte att statisterna ska överglänsa din klocka om den är stjärnan i din show. Grövre armbandsur står så klart bättre mot grövre armband, medan mer raffinerade och tunnare armbandsur passar bättre med smalare armband. Oavsett vad ska din accessoarer sända samma meddelande.

Ett bra armband gör det som alla bra accessoarer gör – det binder samman din look.

Kom i håg att visuell viktig är viktigt när du stylar med armband och var inte rädd för att experimentera.

Du kan alltid ta av armbandet om du känner att det inte passar dig. Det gäller även alla andra accessoarer – du får ändra dig och ta av dem. Testa dig fram och känn efter.

Är du redo att ge ditt armbandsur en bäste vän? Du har nu kunskapen och två handleder. Så vad väntar du på?

Ni frågade – Vi svarade

Vilken handled ska jag bära armband för herrar på?

Om du vill bära armband med din klocka... då bär du det på samma handled som armbandsuret. Annars bär du det på motsatt sida.

Det finns inga regler - bara preferenser. Var bara försiktig så att armbandet inte kommer i vägen när du jobbar. Det kan innebära att du får bära det på vänster sida om du är högerhänt eller motsatt om du är vänsterhänt.

Vilken handled du bär armbandet på har inget att göra med din sexuella läggning. Det finns ingen gay eller straight-handled.


Vilket armband kan jag bära på gymmet?

Vi föreslår ett pärlarmband som sitter nära huden. Varför? Det elastiska bandet absorberar inte svett och det finns ingen risk att det trillar av när du gör din sista burpee.

Välj en maskulin svart kedja om du vill ha något som ser snyggt ut tillsammans med din fitness tracker. Och rostfritt stål klarar sig även bra i duschen.


Kan jag bära ett armbandsur och armband samtidigt?

Ja, det kan du! Det är helt okej att matcha ett armband eller två med ditt armbandsur. Tänk bara på vilken sorts armband och om det kan av misstag repa din klocka.


Kan jag bära armband på båda armar?

Varför skulle du annars ha två handleder?

Att bära armband på båda armar handlar helt om visuellt vikt. Se till att den ena sidan är visuellt tyngre än den andra och du är redo!


Är tigeröga farligt?

Så du har köpt ett armband med tigeröga och är orolig för asbest? Eller du kanske inte visste att du ska vara orolig för asbest?

Du behöver inte oroa dig. Tigeröga är säkert. Och bara för att säga det... asbest är dåligt.


Kan jag bära mitt armband i duschen? Är det vattentätt?

Det beror på materialet i ditt armband. Armband som är tillverkade av vaxat bomull (och vissa modeller i rostfritt stål) är säkra och vattentåliga.

De felsta armband för män är lätta att ta av. Spendera ett par extra sekunder innan du hoppar i vattnet. Du kommer vara glad att du gjorde det.


Funkar koppararmband?

Fråga någon from 1920-talet och de kommer säga ja! Koppararmband ska mildra artrit men det visade sig inte vara sant. Japp, så kan det vara.


Hur hittar jag rätt storlek?

Använd ett måttband eller ett snöre för att mäta din handled. Mät precis ovanför handledsbenet och lägg till 2 cm till din handledsstorlek för att få din korrekta armbandsstorlek.


Hur gör jag rent mitt armband?

Förhoppningsvis har du inte smält glass som rinner längs med armen... eller så har du det. Oavsett så blir armbandet smutsigt med tiden.

Metallarmband: Steg ett är att se över vilken sorts metall det är. Om det är rostfritt stål och vattentåligt så kan du skölja det i varmt vatten med lite diskmedel. Se till att torka ordentligt. Kolla med en guldsmed om ditt armband är i guld eller silver.

Läder och pärlarmband: Dutta en fuktig trasa mot armbandet. Undvik att trasan är blöt eller att skölja armbandet i vatten. Torka försiktigt av och torka sedan med en torr trasa.


Vilket armband kan jag bära till ett formellt event?

Silver eller guldkedja passar till formella event och passar bra till kostym eller smoking. Se till att matcha dina metaller – silverfärgade armband med silverfärgade manschettknappar.


Vad är en armring?

Armringar är oftast tillverkade i metall och kan lätt tas av och på handleden. De är som armband med fästs inte runt handleden. De ger en ledig känsla och en mer skräddarsydd stil, samt ser dessutom bättre med tiden när en liten mer välanvänd patina framkommer.

Ska inte förvirras med handklovar. Det är något helt annat och som inte ser bra ut till någon klädsel alls.


Hur länge kan jag bära mina festivalarmband?

Ta av det på parkeringen innan du åker hem. Festivalen är över... och det är även tygbandet runt din handled.


Nya Artiklar

5 Skäggvårdstips – från en barberare

Vi har gjort det enklare att ta hand om ditt skägg med 5 skäggvårdstips. Från när du ska trimma till hur mycket skäggolj...

Hur du bär en gubbkeps utan att den ser platt ut

Inte säker på hur du ska göra med en gubbkeps? Vi kommer gå igenom och visa dig hur du gör mer än att bara sätta den på...

Hur du bär fluga (och bär den väl)

Hur du knyter en fluga: En steg-för-steg-guide för att knyta din rätt varje gång. Plus allt du behöver veta för att bära...

Hur du knyter en slips: 30 olika slipsknutar

Lär dig 30 olika sätt att knyta en slips med steg-för-steg-guider och instruktioner – från klassiska slipsknutar till äv...

Vad du ska bära på ett bröllop: Bröllopsklädsel för manliga gäster

Killar, inte säker på vad ni ska bära när ni går på ett bröllop som gäster? Vi kommer gå igenom allt om bröllopsklädseln...

Accessoarer för brudgummen – Din ultimata guide

Bröllopet är chanson du får att tänka efter mer vilka accessoarer du bär än vanligt. Manschettknappar, flugor, gördlar,...

Piercingguide för män

Allt du kan behöva veta om att pierca öronen för män. Från vilka typer av piercingar som finns till vård till hur man un...

Nybörjarguide till Örhängen för Män

Är du redo för ett örhänge men är inte säker på var du ska börja? Vi utforskar de viktigaste aspekterna av herrörhängen...

De 7 väskorna du inte bär... men borde bära

Skaffa en snabb uppgradering. Oavsett om det är för en helgresa eller något för gymmet, rätt herrväska är något som du i...

Se alla Artiklar
Tillbaka
Återställ mitt lösenord

Hurra! Vi har skickat ett e-post till dig. Snart kommer du kunna logga in!

Hoppsan! Vi behöver din e-postadressE-postadressen är ogiltig.