365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 50 kr - Fraktfritt över 595 kr-
Kontakta Oss

Hur man bär armband – utan att det blir för mycket

Lär dig principerna kring att bära armband utan att det ser ut som att du försöker för mycket.

Armband för män har funnits i många olika former genom åren. Från snäckarmband från semestern till slap-bracelets som förekom i skolor överallt under 90-talet, och som på vissa ställen förbjöds . Och glöm inte neon plastarmbandet som var en trend 2004... och alla kopior som dök upp på handleder världen över.

Om vi bortser från trenderna så kommer du märka en sak som återstår – armbanden.

Ett armband är en av de enklaste accessoarerna man kan bära. En liten läderrem eller pärlor kan ge din outfit lite extra oomph och kan hjälpa till att dela med och visa upp en del av din personlighet utan att du behöver säga något. Det kan vara en ledtråd till ditt liv utanför arbetet eller att du vill dela en känsla med dem runtomkring dig.

Nyckeln till att bära armband är lätthet

Förstå det och du kommer inte falla för varje armbandstrend som finns där ute – WWJD, någon? – eller se det som att du precis stigit av planet efter en månadslång yogaretreat på Bali.

1 Hur man bär armband – utan att det blir för mycket1.1 Hur du väljer rätt armband för dig1.2 Hur du bär ett armband1.3 Typer av herrarmband1.4 Ni frågade – vi svarade

Hur du väljer rätt armband för dig

Lätthet kan hittas genom att kunna några grundläggande saker om armband:

 • Proportion och storlek
 • Stilen
 • Veta vart du ska

Proportion & Storlek

Ditt armband ska vara proportionerligt till din storlek och passa rätt.

Det innebär att man bär större armband för större handleder och mindre armband för smalare handleder.

Dessutom ska armbandet sitta så pass åt att det sitter bekvämt på handleden. Vissa armband så som pärlarmband på elastiska remmar är en storlek som passar alla och begränsar hur små/stora de kan passa.

Ett stort metallarmband som åker upp och ner för armen kommer bli jobbigt ganska fort. Allt som har mer vikt ska ha en bra passform, lättare armband kan ha lite mer frihet.

Hur du hittar rätt storlek

Ett armband med bra passform ger lite extra utrymme mellan sig självt och din handled... men inte så mycket att det åker upp och ner på din arm/hand.

Du bör kunna föra in 1 eller 2 fingrar mellan armbandet och din handled.

Ett bra tips är att se på armbandet som om det vore ett armbandsur - ha det under manschetten. Kom ihåg att om du bär ett större armband, att du kan få en stor bula under din manschett eller att armbandet inte kommer att passa under mudden.

Stilen

Vad letar du efter? Det är den viktiga frågan. Armband – och andra accessoarer i största allmänhet – används för att göra din stil mer personlig. Tänk på vilket meddelande du försöker sända med din stil.

Kom ihåg lätthet. Det är vad vi söker.

Ett bra tips är att välja något naturligt.

Naturliga material som läder, trä och sten ser bara bättre ut med tiden och användning. Färgerna i dessa material är lättare att bära och passar till så gott som alla outfits.

Att bära glansiga metaller kan ge hiphop-videovibbar... på fel sätt. Undvik att blanda metaller med naturliga element. Läder till exempel framhäver metallens maskulina stil och tystar ner den... på rätt sätt.

Ditt armband ska sända ett meddelande och vissa kommer fråga om det finns en särskild anledning till att du bär det. Välj ett armband som passar dig och som berättar vem du är.

Veta vart du ska

Kom ihåg: Du kan ta av dig armbandet.

Du kommer ha en eller två favoriter men du behöver inte bära dem hela tiden. Alla armband passar inte alltid till alla tillfällen.

För mer formella tillfällen rekommenderar vi att bära ett tunt, diskret och enkelt armband i en mörkare färg. Du kan alltid bära silver eller guldkedjor som passar manschettknapparnas färg.

Men om du vill sticka ut då?

Vid särskilda tillfällen – som på nattklubbar, konserter och sportevenemang – passar det bra att klä sig lite mer tydligt och med mer flärd. Att sticka ut från alla andra genom din stil. Tveka inte att vara djärv i sådana sammanhang.

Hur du bär ett armband

Instagram får allt att se enkelt ut. Problemet att imitera vad man ser på sociala medier skapar risken att du snabbt kommer bli "that guy". Armbandskillen. En karikatyr av en smakfullt klädd man som, trots din välklädda look, man bara ser antalet armband på hans handled snarare än helheten.

Ju enklare, desto bättre.

Stil och klädsel handlar om balans (eller snarare en liten obalans). Föreställ dig att dina två handleder är två sidor av en klassisk skala. Den ena ska vara lite tyngre än den andra. Det här konceptet kallas för visuell vikt.

Du vill undvika att bära flera armband på samma handled och ha den andra handleden helt naken. Du bör även undvika att ha samma armband på båda handleder... om du inte vill köra på en sorts "bära handklovar"-look.

Ställ dig framför spegeln och kolla in dig själv. Ta av armbandet om du känner dig tveksam. Du kan alltid bära det imorgon.

SOLO: Hur man bär ett armband

Det här är det lättaste och enklaste sättet att bära armband. Börja med 1 eller 2 armband och ta på dem på en handled. Du är klar.

Bär ditt armband på motsatt sida till ditt armbandsur eller bär inte klockan och välj armbandet istället. Se till att din klocka och armband inte är för lika varandra i bredd (visuell tyngd) – en tjockare klocka kräver ett tunnare armband.

Använd ett armband att binda samman din stil genom att välja diskreta färger från din outfit. använd grundfärger från din skjorta eller knappar och matcha armbandet mot den färgen eller tonen. Eller kär med naturliga färger – trä eller läder – för sådana armband passar till allt.

BUNTEN: Hur du bär flera armband

Det här är den eftersökta influencer-vibben som många av oss i hemlighet vill kopiera. Flera armband som bärs tillsammans på en handled för den beresta, lättsamma och individuella stilen.

Femton armband som far upp och ner på armen ser bra ut på en bild men är lite ohanterligt till vardagen. Sitta vid en dator hela dagen? Att bära bunten kan vara obekvämt när du placerar handleden vid tangentbordet eller musen... inte för att tala om hur du kan råka se ut som en backupdansare i en Bollywood-film.

Börja med att bunta 3 till 4 herrarmband som delar ett liknande tema men de behöver inte perfekt matcha varandra. Armbanden bör inte vara i exakt samma färg eller metall.

Den bästa bunten är den som är en blandning av färger och material. Pröva 2 pärlarmband (med lavasten eller tigeröga) med 1 naturfärgat läderband. Om det ser bra ut och du känner dig bekväm med det, lägg till ännu ett läderarmband med annan bredd i blandningen.

Ett armbandsur räknas som del av bunt-ekvationen, så du behöver inte ha mer än 2 armband för att nå full effekt.

Några stilar att experimentera med:

 • En blandning av pärlor i olika stilar/storlekar
 • Bär ljusbrunt läder och stålarmband
 • Kombinera läder och pärlarmband för en mer bohemsk twist
 • Blanda olika kedjor och ID-armbandsstilar för den tuffare maskulina vibben

Tips för armbandsbuntar

Undvik färgöverbelastning genom att bära 1 neutralt armband istället för 2 färgglada.

Undvik att bunta grova metallarmband.

Kom ihåg att du bara behöver en bunt. Bunta båda handleder kommer ge ett tungt intryck och kommer inte vara så bekvämt... om du inte är en pirat.

ARMBANDS & KLOCKKOMBO: Hur du bär armband med en klocka

Idéen att bära en bunt om 1-2 armband tillsammans med ditt armbandsur på en och samma handled. Tunna armband passar bäst och bör sitta under klockan (nära handen) – istället för ovanför klockan (närmare armbågen).

Den här stilen passar bra när du har klocka och armband som passar tillsammans utan att skapa för stor kontrast. Håll ögonen på din klocka, bälte, slipsklämma och armband. Matcha metaller och metalltonerna.

Du vill inte att statisterna ska överglänsa din klocka om den är stjärnan i din show. Grövre armbandsur står så klart bättre mot grövre armband, medan mer raffinerade och tunnare armbandsur passar bättre med smalare armband. Oavsett vad ska din accessoarer sända samma meddelande.

Ett bra armband gör det som alla bra accessoarer gör – det binder samman din look.

Kom i håg att visuell viktig är viktigt när du stylar med armband och var inte rädd för att experimentera.

Du kan alltid ta av armbandet om du känner att det inte passar dig. Det gäller även alla andra accessoarer – du får ändra dig och ta av dem. Testa dig fram och känn efter.

Är du redo att ge ditt armbandsur en bäste vän? Du har nu kunskapen och två handleder. Så vad väntar du på?

Typer av herrarmband

Att bära armbandet är den lätta delen. Det krävs lite mer jobb att veta hur du ska välja rätt sorts armband. Vi har satt ihop en lista över våra favoritarmband för herrar och anledningarna till varför du ska tänka på att låta en (eller flera) hjälpa dig berätta din historia.

Pärlarmband herr

När vi skulle göra en lista över de bästa armbanden för män var vi tvungna att sätta pärlarmband högst upp. Inom den här typen av herrarmband hittar du allt från stenpärlor till träpärlor.

Om det här pärlarmband av högsta kvalitet du letar efter så ska du titta på stenpärlor som tillverkats av natursten. Stenpärlor kommer i flera olika färger och storlekar, de flesta är vattentåliga och vattentäta. Vissa stenpärlarmband är kända som healingarmband och sägs hjälpa med allt från förtroende till fokus.

Ett exempel på natursten som passar bra i herrarmband är lavastenar. Lavasten är en vulkanisk sten som kommer i en in svart färg och har en porös textur. Den har även en bakgrund som började djupt i jordens kärna och som nu sitter på din handled. Det är väl en riktigt bra isbrytare?

Om du letar efter en buntad stil, pröva att mixa och matcha 2 eller fler pärlarmband för en kombination som är unik för dig och din berättelse. Alla armband du har i bunten behöver inte ha pärlor. Läder, stål och ankararmband matchas bra med pärlor. Om du gillar att vara säker på din bunt... då kan du köpa ett armbandsset. De har fördesignats som buntar som är klarmatchade åt dig.

Ankararmband för män

Ankararmband omdefinierar termen "one-size". Ankararmband för män är tillverkade av en läderrem eller tygsnöre som har dubbelvikts och knutits. Genom att föra knuten fram eller tillbaka justerar armbandets storlek. När du har hittat rätt storlek för du ankaret genom hålet och du är redo för alla komplimanger.

Den här sortens armband har fått sitt namn från metallfästet som formats som ett ankare och kallas även fiskekroksarmband. Medan dessa havsarmband har en stark symbolism – ankaren är en ikonisk symbol för att vara trygg och fast – är de lediga nog att bära till jeans, shorts och din favoritsommarkostym.

Manschettarmband för män

Om du vill uppgradera din handledsstil med ett armband som har lite vikt till sig men som ändå har en superren stil så finns inget bättre alternativ än ett manschettarmband för herrar. Och om du graverar ditt så kommer du att få ett unikt armband som berättar din historia.

Till skillnad mot handklovar (liknande namn men absolut inte samma sak) har manschettarmband designats att ligga runt handleden utan att stängas och kan justeras lite för en perfekt passform. För mycket böjande av metallen kan orsaka den att bli svag och brytas av.

Till skillnad mot pärlarmband bör inte manschettarmband rullas på handleden. Du vet att du har rätt passform när det sitter alldeles under handledsbenet utan att nypa åt och kan tas av utan att riva av skinn när du tar av det.

Den svåra delen av manschettarmband för herrar är att det måste matcha alla andra metaller du bär – särskilt om du matchar armbandet med en klocka. En fördel med manschettarmband är deras rena design lägger till textur och kan enkelt bryta upp en bunt med stenpärlor eller matchas fint med ett läderarmband.

Läderarmband herr

Paracordarmband för män

Där sitter du och tycker allt är fint. Solen skiner. Fåglarna kvittrar... och PANG, du blir anfallen av en zombiehord.

Du tittar dig runt efter ett spjut, men vem går runt med ett spjut? Du sträcker dig efter ditt paracordarmband, gör en fälle och flyr oskadd. Och du trodde säkert att paracordarmband endast skulle vara där för att se bra ut.

Andra livräddande saker du kan göra med paracordarmband:

 • Knyta ihop utrustning
 • Göra ett vindskydd
 • Användas som fiskelina eller sy ihop sår med
 • Användas för att laga tyg
 • Lägga stödförband
 • Hänga upp kött
 • Göra en Create a tryckförband
 • Är det vi... eller räddade vi precis mänsklighete?

Som du kan se är paracordarmband mer än bara en modeaccessoar. Fallskärmslinor användes ursprungligen av soldater under Andra världskriget. De insåg att det här starka linan kunde användas till mer än att bara hoppa ut ur flygplan och vi är glada att de gjorde det... även om vi inte vet om en smakfull accessoar var på toppen av deras lista.

Numera kan du få tag i ett armband som ser ut och känns som paracord men som faktiskt är tillverkat i polyester. Låt dig inte luras... riktig paracordarmband är tillverkade i stark nylon. Om du letar efter ett riktigt överlevnadsarmband, kolla in paracordarmband för män som kommer med extrasaker så som en kompass, eldjärn och visselpipa.

Stålarmband för herrar

Du är aktiv. Du arbetar. Du spelar. Du hjälper gamla damer korsa vägen. Du är mer eller mindre Iron Man men utan rustningen (och utan End Game-slutet).

Kanske tror du att ett armband kommer sinka dig? Något som är i vägen medan du räddar världen eller köper mjölk? Det är där herrarmband tillverkat i starkt, rostfritt stål kommer in i bilden. De är smidiga, superstarka och sinkar dig inte... oavsett vad livet slänger i din väg.

När vi snackar om det... att slänga på sig en snygg outfit går långt. Men det är de små detaljerna som gör skillnaden. En av de enklaste armbanden att bära är det som är i metall. Du kan hitta de som är så enkla och diskreta som du önskar eller tunga och så grova som din handled kan klara. Från kirurgiskt rostfritt stål i flera färger och stilar, du är praktiskt taget garanterad att bli en stilhjälte med ett stålarmband.

Ni frågade – Vi svarade

Vilken handled ska jag bära armband för herrar på?

Om du vill bära armband med din klocka... då bär du det på samma handled som armbandsuret. Annars bär du det på motsatt sida.

Det finns inga regler - bara preferenser. Var bara försiktig så att armbandet inte kommer i vägen när du jobbar. Det kan innebära att du får bära det på vänster sida om du är högerhänt eller motsatt om du är vänsterhänt.

Vilken handled du bär armbandet på har inget att göra med din sexuella läggning. Det finns ingen gay eller straight-handled.

Vilket armband kan jag bära på gymmet?

Vi föreslår ett pärlarmband som sitter nära huden. Varför? Det elastiska bandet absorberar inte svett och det finns ingen risk att det trillar av när du gör din sista burpee.

Välj en maskulin svart kedja om du vill ha något som ser snyggt ut tillsammans med din fitness tracker. Och rostfritt stål klarar sig även bra i duschen.

Kan jag bära ett armbandsur och armband samtidigt?

Ja, det kan du! Det är helt okej att matcha ett armband eller två med ditt armbandsur. Tänk bara på vilken sorts armband och om det kan av misstag repa din klocka.

Kan jag bära armband på båda armar?

Varför skulle du annars ha två handleder?

Att bära armband på båda armar handlar helt om visuellt vikt. Se till att den ena sidan är visuellt tyngre än den andra och du är redo!

Är tigeröga farligt?

Så du har köpt ett armband med tigeröga och är orolig för asbest? Eller du kanske inte visste att du ska vara orolig för asbest?

Du behöver inte oroa dig. Tigeröga är säkert. Och bara för att säga det... asbest är dåligt.

Kan jag bära mitt armband i duschen? Är det vattentätt?

Det beror på materialet i ditt armband. Armband som är tillverkade av vaxat bomull (och vissa modeller i rostfritt stål) är säkra och vattentåliga.

De felsta armband för män är lätta att ta av. Spendera ett par extra sekunder innan du hoppar i vattnet. Du kommer vara glad att du gjorde det.

Funkar koppararmband?

Fråga någon from 1920-talet och de kommer säga ja! Koppararmband kan mildra problem med artrit, men det visade sig inte vara sant. Japp, så kan det vara.

Hur hittar jag rätt storlek?

Använd ett måttband eller ett snöre för att mäta din handled. Mät precis ovanför handledsbenet för att få din korrekta armbandsstorlek.

Hur gör jag rent mitt armband?

Förhoppningsvis har du inte smält glass som rinner längs med armen... eller så har du det. Oavsett så blir armbandet smutsigt med tiden.

Metallarmband: Steg ett är att se över vilken sorts metall det är. Om det är rostfritt stål och vattentåligt så kan du skölja det i varmt vatten med lite diskmedel. Se till att torka ordentligt. Kolla med en guldsmed om ditt armband är i guld eller silver.

Läder och pärlarmband: Dutta en fuktig trasa mot armbandet. Undvik att trasan är blöt eller att skölja armbandet i vatten. Torka försiktigt av och torka sedan med en torr trasa.

Vilket armband kan jag bära till ett formellt event?

Silver eller guldkedja passar till formella event och passar bra till kostym eller smoking. Se till att matcha dina metaller – silverfärgade armband med silverfärgade manschettknappar.

Vad är en armring/manschettarmband?

Armringar är oftast tillverkade i metall och kan lätt tas av och på handleden. De är som armband med fästs inte runt handleden. De ger en ledig känsla och en mer skräddarsydd stil, samt ser dessutom bättre med tiden när en liten mer välanvänd patina framkommer.

Ska inte förvirras med handklovar. Det är något helt annat och som inte ser bra ut till någon klädsel alls.

Hur länge kan jag bära mina festivalarmband?

Ta av det på parkeringen innan du åker hem. Festivalen är över... och det är även tygbandet runt din handled.

Bär straighta killar armband?

Ja, straigtha killar bär armband. Om du letar efter inspiration, kolla in kändisar eller sportprofiler som du vet är hetero. Chansen är att du ser dem rocka ett armband eller två... och troligen ett halsband eller örhänge med.

Sanning är att smycken och accessoarer du väljer att bära inte handlar om din sexualitet – det innefattar herrarmband.

Det innebär även att det inte finns en gay eller straight handled när det gäller var du bär armbandet. För bekvämlighet, bär armbandet på vänster sida om du är högerhänt och på höger om du är vänsterhänt.

Är det OK för killar att bära armband?

Det är mer än okej för killar att bära armband.

Den viktigaste "regeln" när du bestämmer dig för att bära ett för första gången är att välja ett som inte stör dina dagliga uppgifter. Medan Johnny Depp kan rocka en hel arm med pärlor och läder, så kommer du känna att det är i vägen om du spenderar dagarna arbetandes vid datorn.

Välj något enkelt till att börja med och läs igenom tipsen ovan så du vet hur du väljer rätt.

Vad är det bästa herrarmbandet?

Vilka är de populäraste armbanden?

När det gäller armband så finns det gott om alternativ. Här är 6 av de populäraste armbandsstilarna för din look.

 1. Ankararmband
 2. Pärlarmband
 3. Manschettarmband
 4. Läderarmband
 5. Paracordarmband
 6. Stålarmband

Följ länkarna för att shoppa stilar från klassiskt snygga till nytrendigt. Från pärlor till manschetter, vi har de populära stilarna du söker.