365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 35 kr - Gratis över 449 kr-
010-750 27 71 - (arbetsdagar 9:00-17:00)

Herraccessoarer

Din guide till allt

Sen civilisationens början har män burit accessoarer - från vikingatida broscher till egyptiska signetringar till polynesiska pärlarmband. Kläder var ett behov, men accessoarer har alltid handlat om uttryck.

De är även de längst levande resterna av vilka de forna folken vara. När arkeologer gör utgrävningar i städer, vad hittar de förutom lergods och husgrunder? När inget finns kvar av folken som levde där — deras kläder och kroppar har multnat i jorden — hur vet vi då vilka de var?

Genom deras accessoarer. Bar de guld eller silver? Vilka symboler fanns etsade i föremålen? Hur detaljerade var designerna? Svaret berättar inte bara om dem utan även om deras influenser och vilka de handlade med. Accessoarer låter dig berätta en historia, även genom årtusendena.

Vad är accessoarer för män?

Historien bakom herraccessoarer är intressant. Vad vi nu trott var "kvinnoföremål" var, i många fall, uppfunna och utvecklade för män. Höga klackar bars av persiskt kavalleri under 1400-talet för att fötterna skulle sitta säkrare i stigbyglarna. Europeiska aristokrater bar det senare för att verka längre och mer majestätiska. Smink, rouge och de där stora vita perukerna var till största del till för europeiska män. Mode kommer i ebb och flod mellan vad som anses vara traditionellt maskulion och feminint, och när samhällsnormerna luckras upp så följer även modet med.

Stil är en urkraft och som vatten kan ingen individ ändra dess flöde genom viljestyrka. Det flödar genom den kollektiva viljan och individernas intressen formar gruppen. Vissa kan försöka tvinga stilen åt ett särskilt håll, men mystiska kulturella krafter bestämmer i slutändan om de är revolutionerande eller... excentriska.

Vilka herraccessoarer kommer vi prata om?

Vi designar och säljer allt en man behöver för att se bra ut, förutom kläder och toalettartiklar.

Accessoartyperna innefattar väskor, skäggvårdsprodukter, flugor, armband, hängslen, glasögon med klara glas, manschettknappar, örhängen, handskar, huvudbonader, kavajnålar, halsband, slipsar, bröstnäsdukar, ringar, halsdukar, rakprodukter, solglasögon, slipsnålar, plånböcker och klockor.

Med över 6 500 produkter tillgängliga är vi säkra på att det finns något du kommer gilla här.

Accessoartyper

Väskor

Väskor ger dig ett bekvämt sätt att bära runt mindre saker. Vissa så som laptopväskor och necessärer har endast ett syfte medan andra som ryggsäckar och duffelväskor har flera funktioner.

Väskor kommer i många olika material, var och ett med sina fördelar och nackdelar. Läder ger en lyxig känsla, kanvas är robust, bomull hållbart och polyester äventyrligt. Vad säger ditt?

Se hela vårt väskutbud

Rakprodukter och skäggvård

En bra rakning skiljer männen från pojkarna. Förvandlar en bra rakning männen till pojkar? Svaret beror på hur mycket hårväxt mannen i fråga har i ansiktet. Skäggvård och rakprodukter är viktiga för den moderna mannen. Det finns inget "proffsigare" sätt att ha ett rakat ansikte än med en rakkniv som vässats med en läderstropp, som löddrat klassisk raktvål i en rakskål och som löddret spridits ut i ansiktet med en rakborste med grävlsingshår.

Säkerhetshyvlar är mindre troliga att skära sig med och är billigare att ta hand om än vanliga flergångshyvlar. Om du är killen som gillar att odla ett stort skägg finns skäggborstar och -kammar, balsam, oljor, schampo och vax för att hålla ordning på det. För skillnaden mellan ett välvårdat skägg och en vildvuxen röra är att ta hand om det.

Se vårt utbud av skäggvårdsprodukter och rakprodukter

Bälten

Bälten är läderremmar eller kanvasremmar som sätts genom hällorna i dina jeans eller byxor för att hålla upp dem. Men de gör mer än bara det. Färgen förstärker och framhäver din ensemble och accessoarer. Metallspännet kan komplimentera din klocka, ringar och halsband.

Om det är ett läderbälte bör det alltid matcha dina andra läderprodukter (skor och väskor, till exempel) och om det är i kanvas bör det vara ett komplement till färgerna i din outfit.

Se vårt utbud av bälten

Flugor

Flugor är tygband som sitter under skjortkragen och knyts på framsidan så det täcker den översta knappen. Visste du att det finns träflugor? De är jätteroliga och kommer få dig att sticka ut från mängden på nästa evenemang du går på.

Om du inte inte vill sticka ut så pass mycket finns det flugor i bomull, siden och polyester (bland annat) och de kommer i många olika färger. Du behöver bara fråga dig själv: Ska den vara redan knuten eller en klassisk? Och ska jag köpa en som matchar gördeln?

Se hela vårt utbud av flugor

Armband

Armband är smycken som viras runt handleden för att vara dekorativa eller ha ett särskilt syfte. Oftast är det metallkedjor, lädermanschetter, pärlor eller vävt läder eller bomull. För extra stilpoäng bör de matcha och komplimentera dina andra accessoarer - särskilt klockan.

De flesta av oss använder gester medan vi pratar, vilket gör händerna och handlederna en del av kommunikationen. Se till att dina handleder berättar din historia.

Se alla våra armband

Hängslen

Braces are flat elastic bands that attach to the back and front of your pants and go over your shoulders to keep your pants up. An alternative to belts and should never be worn at the same time. The only statement you’d be making is: “I don’t know what one of these is for.”

Hängslen sitter i byxorna med antingen knappar på midjebandets insida eller sätts fast med clips. Kontrollera att dina byxor har hängselknappar innan du köper sådana eller så kan du sy fast sådana knappar i byxorna. Om du kan göra det själv... då är du duktig!

Se alla våra hängslen

Glasögon med klara glas

Klara glasögon är glasögon som har glas som inte är färgade och utan styrka. De bärs enbart av estetiska skäl eller om du behöver en anledning att se bra ut för "säkerhets skull." Vissa män ser helt enkelt bara bättre ut med glasögon. Vissa män ger ett intellektuellt intryck när de bär glasögon och känner sig mest framgångsrika när de bär glasögon, även om de inte har något synfel.

Det kan inte förnekas att folk får ett annorlunda intryck av dig om du bär glasögon och det är upp till dig att definiera vilken sorts intryck du vill göra. Det slår definitivt alternativet att ha ditt examensdiplom tejpat på pannan.

Se alla våra glasögon med klara glas

Manschettknappar

Manschettknappar har tillverkats för att föras genom skjortans knapphåll och fästa samman manschetten så den inte glider ned över handen.

Manschettknappar kommer i många olika former och storlekar, och kan bäras tillsammans med slipsnålar, ringar och andra accessoar så länge som metallerna matchar. Om du till exempel är på en hantverkares examensfest kan du till exempel välja att bära ett par vattenpass-manschettknappar. Det finns ingen gräns för hur kreativ du kan vara med manschettknapparna.

Se alla våra manschettknappar

Örhängen

Ringar och studs sätts genom små hål i ditt höra (eller annan kroppsdel). En stud har ett fäste på baksidan som håller det på plats medan en ring brukar fästas samman så det blir en komplett ring. Magnetiska och clip-on fästs i örsnibben med respektive magnetism och tryck. Bra alternativ till piercingar för de som inte gillar nålar.

På andra delen av spektret finns stretchers, plugs och gauges. Alla är designade att stretcha ut örloben för större smycken. Vi har ett ganska bra utbud av fejkplugs ifall du vill pröva det utan att faktiskt stretcha ut huden.

Se alla våra örhängen

Handskar

Gloves are thin layers of cloth or leather worn on the hands to protect them from cold. Usually made of cotton, wool, or leather, gloves come in several varieties - from warm and cosy touchscreen-compatible cotton gloves made of recycled materials to genuine, high-quality sheepskin driving gloves.

Vi behöver alla handskar för att skydda händerna mot kylan. När vi inte gör det blir huden torr, börjar flaga och vi får irriterande mikrosår mellan fingrarna.

Se alla våra handskar

Hattar och huvudbonader

Hattar och huvudbonader bärs på huvudet för att skydda mot vinterkylan och solens skadliga strålar på sommarne, och för att se bra ut när du har en dålig hårdag. Allmän visdom säger att vi förlorar 80 % av vår kroppsvärme genom huvudet. Medan det är en bra säljpitch så är det helt fel.

När det är kallt förlorar vi värme från alla oskyddade platser på kroppen, vilket ofta är våra huvuden. Hattar är ofta tillverkade i bomull, ull, filt eller läder och har starkast stil när det bärs till matchande handskar och halsduk.

Se alla våra hattar och huvudbonader

Kavajnålar

Kavajnålar är vassa metallnålar som ska dekorera kavaj- och blazerslaget. De flesta blazers och kavajer har ett knapphål i det vänstra slaget. De var till för att kunna stänga kavajen över bröstet för att hålla sig varm och på höger sida fanns en diskret knapp att fästa slaget i.

Med åren har den knappen försvunnit medan hålet på vänster sida har fått ett nytt syfte: Som hållare för kavajnålar. För kavajnålen genom knapphålet (eller tyget om det inte finns ett knapphål) och lägg till lite färg eller iögonfallande metall till din stil.

Se alla våra kavajnålar

Halsband

Halsband är smycken som sitter runt halsen och hänger ner på bröstet. De flesta är tillverkade i metall, läder eller bomull och har ofta ett hängsmycke, vilket är ett dekorativt element som tynger ner halsbandet och skapar en V-form i mitten av bröstet. Hängsmycken kommer i många olika former och storlekar, från naturstenar till metallplattor som kallas ID-brickor till fungerande klockor och mer.

Ett halsband är centrerat på kroppen och bär bland den starkaste delen av din berättelse. Det hänger i din mitt och har hela ditt allt i sig. Se till att ditt halsband säger det du vill att det ska säga.

Se alla våra halsband

Bröstnäsdukar

Bröstnäsdukar är en fyrkantig bit tyg som dekorerar bröstfickan på din kavaj eller blazer. De är ofta tillverkade i polyester, siden eller bomull och kommer i flera olika färger och mönster. De kan dessutom vikas på många roliga sätt.

Matcha din bröstnäsduk med din slips, fluga, kravat eller scoutsjal för att höja din stil med kompletterande färgscheman. Att vika en till en origamidrake gör dig till en episk boss.

Se alla våra bröstnäsdukar

Slipsar

Slipsar är tunna tyglängder (vanligtvis siden, polyester eller bomull) som ska sitta runt halsen under skjortkragen och hänga fram och dölja skjortknapparna. En slips är ett bra komplement till en kostym och har textur om skjortan inte har det.

Att matcha slips och bröstnäsduk är alltid ett bra val. För fler tips om hur du väljer slips, dess längd och mer kan du läsa i vår ultimata guide till slipsar och du kan lära dig hur du knyter din favoritknut i vår "Hur du knyter en slips: 30 olika slipsknutar"-guide

Se alla våra slipsar

Ringar

Runda metallringar och andra material som bärs på fingrarna som dekoration eller uttryck. De flesta ringar är tillverkade i rostfritt stål, titan, guld eller silver, men andra material så som keramik och silikon har börjat bli populära.

Keramiska och silikonringar är väldigt praktiska om du arbetar med elektricitet och behöver vara icke-konduktiv. Silikonringar är starka nog och elastiska nog att bäras på gymmet, om du vill bära ditt meddelande medan du lyfter skrot.

Se alla våra ringar

Halsdukar

Halsdukar är långa tygstycken som viras runt halsen för att hålla sig varm. Tubhalsdukar är tuber som dras över huvudet av samma anledning. Vilken du än väljer är en halsduk bättre än att försöka krama öronen med dina axlar när det är kallt.

Solglasögon

Solglasögon är metall- eller plastbågar med färgade glas som skyddar ögonen under soliga dagar. De ger bättre syn i starkt ljus och lägger till extra coolhet i stilen. Dessutom kan ingen se vad du tittar på när du bär solglasögon.

Slipsnålar

Slipsnålar (och slipsklämmor) är metallstycken som håller din slips på plats i mitten av skjortan. Den smala delen är dold under skjortan medan den bredare delen syns utanpå slipsen. Om du får impulsen att bära slipsen om pannan, sätt slipsnålen i din överläpp för att påminna dig om hur dålig idé det är.

Se alla våra slipsnålar

Plånböcker och korthållare

Plånböcker finns för att förvara dina kort, ID-kort, sedlar och mynt på ett praktiskt ställe. Korthållare är speciellt designade att endast hålla kort och vissa har RFID-skydd för att blockera eventuell exploatering av kontaktlösa funktioner hos korten.

Förutom det praktiska att kunna betala med telefonen finns det onekligen något elegant att öppna en guldfärgad korthållare.

Se alla våra plånböcker och korthållare

Klockor

En klocka är standardutrustning för män. Används som dekoration och uttryck, en klocka säger mycket om din personlighet, dina ambitioner och hur du ser dig själv. Att kunna se tiden är mer eller mindre sekundärt. Alla klockor kan visa tiden. Men vilken sorts klocka du har på handleden säger en hel del om dig.

Varje del av dig är en målarduk redo för uttryck. Måla på den med dig.

Se alla våra klockor

VANLIGA FRÅGOR

Vilka är topp 10 viktigaste herraccessoarerna?

Det är inte alla som gillar att klä upp sig eller bära bling varje dag, men det finns ett minimum som krävs av oss vid särskilda tillfällen. Från det sorgliga till det gladeliga, etiketten säger att var och en av oss bör vara utrustade med dessa 10 viktiga accessoarerna när de kan behövs.

En slips

Att vara den ende killen utan en slips på en familjemedlems bröllop stinker respektlöshet. Lika illa som att itne dyka upp. Du har verkligen inget val att ha åtminstone en slips som passar en kostym du har undanstoppad för särskilda tillfällen. Men du vill säkert har flera färger och mönsteralternativ för att ha alternativ till evenemangets tema. En ljusrosa slips kanske inte riktigt passar in på en begravning.

Slipsnål

Slipsar är ökända för att göra som de vill och de verkar bestämda att sitta var som helst förutom fram och i mitten. En slipsnål gör så att den sitter på plats och tämjer de. De kan vara flashiga och komplexa eller enkla och rena, graverade eller inte – det är ditt val.

Halsband

Ett halsband är utan tvekan det starkaste uttryckande elementet bland alla dina accessoarer. Ditt bröst är en tavelduk och vilket statement du än väljer kommer att rama in hela dig. Se till att det berättar din historia.

Ett halsband är inte bara en iögonfallande detalj på ditt bröst, det kan komplimentera din käklinje och kragen på din tröja. En enkel kedja kommer hänga i en U-form men ett halsband med hängsmycke skapar ett V. Ju längre kedjan är desto skarpare linjer får du. När du bär halsband i lager, testa komplimenterande färger och varierande längder och textur så de inte överlappar och ser stökiga ut.

Bälte

De flesta av oss – iom inte alla av oss – bär byxor troligen större delen av tiden. Om dina byxor inte är perfekt skräddarsydda att passa din form då kommer du vilja använda hängslen eller bälte för att se till att de inte orsakar en pinsamt avslöjande incident. Hängslen är mer ett stilstiskt val numera, men ett bälte är en viktig av den dagliga klädseln för att undvika hasande byxor.

Armband

Ett armband ger karaktär till din handled. Din handled är del av de mest uttryckande delarna av kroppen (de flesta av oss använder ju gester när vi talar) och vad du bär på den säger mycket om dig. Det är viktigt att ditt armband komplimenterar din klocka och andra accessoarer, och att det säger det du vill att det ska berätta.

Axelremsväska

Få väskor är så mångsidiga eller praktiska. De flesta av oss behöver släpa runt på laptop, telefon, plånbok, m.m. under dagen och en axelremsväska erbjuder den perfekta mängden utrymme för de flesta män. En ryggsäck är större och vikten är mer jämt fördelad men de är även klumpiga att ta av och på när du ska stoppa ner eller ta ut saker och du kommer rota runt i den. För de flesta vardagsaktiviteter är en välorganiserad axelremsväska lösningen.

Ringar

De flesta män kommer bara bära en ring hela sina liv. Är det härskarringen? Nej. Det är den som betyder att du inte längre är på marknaden. Men det lämnar dig nio andra ringar för att uttrycka dig med. Det kan vara en signetring med din favoritsten, en unik ring i damaskusstål eller en enkel ring med personlig gravyr – alternativen är oändliga.

Klocka

Alla klockor visar tiden, men endast en klocka som tilltalar dig kan tala för dig. En klocka säger så mycket om bäraren – hur du ser dig själv och hur du vill att andra ser dig. En praktisk dykarklocka skriker ut om ett äventyrligt liv medan en tunn formell klocka viskar om elegans. En skelettklocka pekar på en nyfiken själ medan en månfasklocka indikerar någon som är i kontakt med sitt tredje öga. Din bör säga något om dig.

Plånbok

Har du kort och bär ibland runt på papperslappar och små metallskivor med monetärt värde? Om svaret är ja för alla tre och du ibland bär på flera på en gång, då behöver du en plånbok. Visst, du kan skaffa ett sånt där mobilskal som även är en plånbok, men hur många kort kan du stoppa i den innan det börjar bli för fullt? Och vill du verkligen öppna din telefon för att ta fram ett kort och visa dina Tinder-notifikationer för den söta kassörskan? Tänkte inte det. Skaffa en plånbok.

Solglasögon

Att kisa ger dig rynkor. Faktum är att direkt solljus ger dig rynkor, men de blir mer tydliga runt ögonen eftersom du kisar när det är mycket starkt solljus. Alla behöver ett par solglasögon för att skydda sina ögon under sommaren, men det finns bågar som passar dig väl och bågar som inte gör det. Du bör redan veta vilka som gör det. Sedan kommer frågan om glasen ska vara polariserade eller inte? Med eller utan blåljusfilter? Fotokromatiska glas?

Topp 5 trenderna för herraccessoarer 2022

Örhängen med hängsmycken

Beskrivs som poänglöst och är därmed briljant, vi håller respektfullt inte med. Alla sorters uttryck, per definition, är inte poänglöst. Ringar låter dig hänga uttrycksfulla hängsmycken i dem, vilka du kan ändra beroende på hur du känner. Kombinera färger, former och hängsmycken... det finns inga gränser för vad du kan säga med hängsmyckena.

Blåljusblockerande glasögon

Vi har alla spenderat mer och mer tid framför datorn på senare tid och det ser inte ut som att vi kommer sluta med det inom en snar framtid. Om du har märkt att dina ögon blir trötta efter några timmars arbete, det kan bero på att du exponerar dina ögon för för mycket blått ljus. Blåljusblockerande glasögon är ett bra sätt att låta ögonen vila medan du kan fortsätta vara produktiv i vår digitala era. De kommer även få dig att se supersmart ut på dina zoommöten.

Ringar i damaskusstål

Damaskusstål formas genom att vika samman två sorters stål ovanpå varandra, vilket skapar en träliknande mönster när stålet skärs. Ringar tillverkade i damaskusstål är unika eftersom varje mönster är inte det andra likt. Damaskusringar och de med naturliga stenar är helt unika - 100 % dina.

Pärlsmycken

Fram till slutet av 1800-talet var otroligt dyra och reserverade för de rikaste kungar som stolt bar dem för att visa upp sitt välstånd. De glada 20-talet är tiden då västvärlden började anse dem vara "kvinnosmycken." På senare tid har fler och fler högprofilerade män börjat vara del av rörelsen att återta pärlorna. Kommer du vara med dem?

Att bära halsband i lager

Att bära flera halsband i komplimenterande färger och varierande längder skapar en visuell ögonfest på ditt bröst. Men var försöktig att festen inte blir överdriven. En kombination av hängsmycken och halskedjor kan berätta din historia bättre än vad ett halsband kan, men för många skapar ett förvirrat uttryck.

Lyxiga herraccessoarer

Vad gör en accessoar lyxig? Om ett välkänt parisiskt modehus släpper "billiga" armband tillverkade i glasnlösa material, är det då fortfarande ett lyxarmband? P, ett ,assårpdicerande företag använder de bästa materialen, designer av de hetaste designerna och baserar det på mångårig efterforskning på ytkomfort och passform? Är det mer eller mindre lyxigare än det första exemplet? Om de har samma pris? Spelar det roll?

Vi siktar på att tillgodose alla mäns behov, så medan de flesta av våra accessoarer är prisvärda har vi alltid som mål att maximera det du får för era pengar. Nedan hittar du några av våra finaste produkter där vi lagt ned allt för att ge dig det bästa av det bästa.

Unika herraccessoarer

Ingen gillar ordet "normal." Ingen gillar ordet "konstig" heller Men "unik" är det som vi flesta strävar mot. För att synas och sticka ut från mängden på ett positivt sätt. Att sticka ut och synas utan att sticka ut och exkluderas.

Här är några smycken som vi designat med det syftet. Att vara intressanta, annorlunda och slående. Kort sagt: Att vara unika.

Statementaccessoarer

Vissa accessoarer är gjorda för att lägga till flärd i din still. Att lägga till en reflektiv glans vid halsen eller extra färg runt midjan eller textur på handleden. Sen finns det accessoarer som inte bara ger viskningar om dig till världen utan skriker ut det med en megafon på en bergstopp, i hopp om att ge lavinartade reaktioner.

Nedan hittar du några av våra starkaste statementaccessoarer, designade att säga något på det minst diskreta sättet.

Prisvärda herraccessoarer

Mindre är ofta mer. Ibland vill du bara dekorera dig själv med något som inte kostar båda armar och en njure. Prisvärd kvalitet är det vi strävar efter i alla våra produkter, men nedan är några enkla och prisvärda alternativ.

Om du vill ha hög kvalitet till lägre pris, kolla in vår Outlet-sida.

Färgglada accessoarer

Accessoarer som komplimenterar din outfit förstärker det meddelande du sänder, men skarpa färger ger tydligare kontraster som fångar blickarna och bär själva berättelsen helt och hållet.

Nedan ser du accessoarer som ger ett färgglatt intryck.

Accessoarer för äldre män

Det finns inga gamla män – bara mogna gentlemän. Vår smak utvecklas med oss och medan de flesta män rör sig mot mer minimalistiska design, högre kvalitet och mer komfort när de blir äldre. Vissa gör en komplett u-sväng och springer åt andra hållet. Vilket är en annan sak som händer när vi mognar - vi slutar bry oss lika mycket om vad andra tycker om oss och utvecklar en stil som är väldigt individuell. Vi blir mer oss själva.

Vi har accessoarer för alla åldrar, men nedan finns det några som passar den mogna gentlemannen - minimalistiskt, hög kvalitet och bekvämt.

Reseaccessoarer för män

“Att resa är att leva,” sade vår nationalskatt Hans Christian Andersen. På hans tid tog det lång tid att resa och de enda acceptabla reseaccessoarerna var kläder för alla väder och en stor träkoffert. Idag kan vi hoppa mellan städer med enbart kläderna vi har på oss och en liten ryggsäck.

Vi har reseaccessoarer för allt från dagsresor till långtida resor; pubvrawls i stan till vandringar i naturen. Kolla in dem nedan.

Personliga accessoarer

Vi tror starkt på accessoarernas kraft att berätta historier. Men inget berättar en mer personliga historia än en anpassad accessoar. Oavsett om det är en näras namn eller din personliga filosofi, gravyr gör den din och enbart din.

Nedan är några av våra bästsäljande gravyrbara produkter som väntar på din personliga touch.

Bröllopsaccessoarer för brudgummen

Vilka accessoarer brudgummen ska ha är en fråga som satt många män i trubbel. Huvudregeln är: komplimentera din partners klädsel och övergläns dem inte. Du vill vara framstående, inte sticka ut. För en mer djupgående guide om accessoarer för din bröllopsdag, kolla in vår vår guide till accessoarer för brudgummar.

Ska du på någon annans bröllop? Välj inte klädsel utan att läsa vår ultimata guide till accessoarer för bröllopsgäster.

Toppaccessoarer för män

Vilka är de bästa accessoarerna för män? Svaret beror på dig. Vissa saker är helt enkelt standard – varje man måste till exempel ha en klocka. Men vilken sorts klocka som är bäst för dig beror på din klädstil, hudton, livsstil och många andra faktorer. Ingen vet din berättelse än du själv (med möjligt undantag för din mamma), så ingen kan säga till dig vad som är bäst för dig. Och vi ska inte ens börja snacka om ordet "cool."

Vad som är "coolt" ändras konstant. Den enda konstanten är att det har att göra med attityd. Utöver det är definitionen i konstant förändring. Allt vi kan göra är att säga vilka som är våra bästsäljande accessoarer baserat på hur fort de säljs... men vad du gör med den informationen är upp till dig.

Accessoarer till kostym

Majoriteten av oss kommer att bära en kostym någon gång i livet. Men, beroende på typen, finns det vissa accessoarer som anses vara standard för det. En slips eller fluga är vanligt för viktiga tillfällen och om du väljer den tidigare, då kommer du vilja ha en slipsnål så den inte fladdrar överallt. Manschettknappar till skjortan och bröstnäsduk tillhör kategorin måste ha men fickur, kragnålar, gördlar och kragar är för proffsverktygen för de som vill vara bäst klädda bland oss. Kolla in vårt utbud av kostumaccessoarer för att ge din kostym det lilla extra.

Accessoarer till din semester

Urvalet av accessoarer för semestern beror på vilken sorts semester du ska på, vissa stapelvaror är måsten oavsett om du ska på en weekendresa genom några städer eller bara slappa på stranden.

En sak är, oavsett vart du ska och längden på dina byxor, kommer du vilja hålla dem uppe. Ett canvasbälte är en perfekt följeslagare på semestern, inte minst för att det ger dig möjlighet att expandera efter att ha ätit mycket av den lokala maten.

Ett annat måste är en ryggsäck. Oavsett om det är din telefon, stadskarta eller souvenirer du bär runt på, kommer du behöva en stadig och smakfull följeslagare på din exkursion. Oavsett vart du ska och vad du än gör är en bra necessär alltid en god idé.

Kolla in våra favoritaccessoarer för semestern nedan.

Accessoarer för stranden

Stranden är sandig, solig och bärnnhet. Du kommer vilja bära skyddande kläder från topp till tå. Men om strålningsskador (solbränna) är det du söker, se åtminstone till att skydda dina ögon mot solens strålar.

Solglasögon är ett måste för alla som går till stranden. De skyddar inte bara ögonen mot solens skadliga strålar, de minskar risken för rynkor. Om du lätt bränner öronen, då borde du kanske skaffa en solhatt.

Du kommer definitivt behöva en ryggsäck eller duffelväska för alla dina saker och en necessär för solskydd, kräm och eftersol. Och sist men inte minst, en vattentät klocka. Kolla in våra bästsäljande strandaccessoarer här.

Ni frågade, vi svarade

Vad är bra accessoarer för killar?

Som så många ting i livet beror det på killen. Den vanliga killen bör ha en klocka, en plånbok och ett läderbälte. Bortom det är halsband, ringar, armband och en axelremsväska.

Hur många accessoarer bör en man bära?

Så många som du känner dig bekväm med. Det är din berättelse.

Hur väljer du accessoarer till en kille?

Du utgår från hans hudton och klädstil, och arbetar utifrån det. Skaffa accessoarer som komplimenterar hans hudton (guld för varmt, silver för kallt och svart passar alla) och gör ditt bästa så det inte krockar med hans klädstil när det gäller form och storlek. Kom bara ihåg - kontrast är bra, krock är dåligt. När du har fixat basen kan du börja experimentera. Olika färger, lager, buntar, flera ringar, etc. är roligt då du kan pröva att förstärka stilen och göra den till din.

Varför är herraccessoarer viktiga?

När arkeologer gräver upp kvarlevor och artefakter från vikingatida hus och gravar är oftast accessoarerna den enda indikatorn till vilka människorna var. De ger ett bestående intryck om din identitet och berättar historien för oss långt efter de är borta.

Accessoarer drar uppmärksamhet till särskilda områden eller kroppsdrag och stil, vilket hjälper dig att styra åskådarens blick. På det sättet kan du ta fram dina goda sidor och ta bort uppmärksamheten från det du anser vara brister. Du är regissören som styr kameramannens hand. Accessoarer är ett sorts uttryck. De visar upp din identitet för världen, hjälper dig känna dig bekväm för du vet att ditt sanna själv visas upp. Accessoarer ger självförtroende.

Hur matchar jag accessoarer?

Det första du vill göra är att koordinera färgerna i din klädsel. Det finns ingen poäng att matcha accessoarer om din stil är diffus. Testa att bära ett jämnt antal i samma typ. Om den andra parten bär ett halsband, en klocka och ett örhänge medan du dyker upp och ser ut som en julgran då är det inte "matchande," oavsett hur mycket tid du spenderade på att få rätt på färgerna. För en djupare dykning i hur du matchar accessoarer, kolla in våra 7 regler för att matcha herraccessoarer.