365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 50 kr - Fraktfritt över 595 kr-
Kontakta Oss

Hur du knyter en slips: 30 olika slipsknutar

Oavsett om det är din första slips eller om du letar efter en utmaning så kommer våra guider lära dig att knyta 30 klassiska och populära slipsknutar.

1 Hur du knyter en slips: 30 olika slipsknutar1.1 Hur du börjar1.2 Roliga fakta om slipsar1.3 Ni frågade – vi svarade

Hur du börjar

Varje knut har en distinkt karaktär och känsla, precis som halsen som slipsen sitter runt. The Van Wijk Knot skapades för att vara den längsta knuten möjligt, medan Windsor-knuten har en formalitet som har gjort den en favorit bland officerare i Storbritanniens flygvapen. Oavsett vilken knut du väljer, se till att öva på den innan du behöver knyta den.

Allt du behöver för att börja är en slips, en skjorta och en spegel. Du behöver också våra guider – vilket du uppenbarligen har – samt tålamod, uthållighet och en bestämdhet. Vi känner dig inte personligen, men vi antar att du har allt det! Gör rent händerna innan och klipp eventuella långa naglar som kan skada tyget eller själva slipsen.

Vi har tagit fram guider med instruktioner som är spegelbilder. Det innebär att när du ser på bilden så är det samma som du ser i spegeln.

Förutom 30 sätt att knyta en slips, har vi redan vår ultimata guide till slipsar och lär dig håller slipsen ren och skrynkelfri. Behöver du en bröstnäsduk till den där fantastiska knuten du jobbar på? Vi kan hjälpa dig att lära dig hur du viker dem too.

ROLIGA FAKTA OM SLIPSAR

Att bära slips är kul. Att prata om den är inte det. Tills nu! Vi har letat högt och lågt på nätet, och hittat de bästa (och mesta intressanta) fakta om herrslipsar. Läs dem, memorera dem och imponera dina vänner, familj och främlingar på tåget som stirrar på din perfekt knutna Cape Knot.

  • En slipssamlare kallas för en grabatolog. Den största slipssamlingen (grabatologi) består av 21 321 slipsar och ägs av Irene Sparks på Nya Zeeland. Om du känner Irene, be henne att kolla in vår selektion för att hjälpa henne behålla sitt Guinness Världsrekord
  • Ränder på klassiska amerikanska slipsar går från över höger sida till vänstra botten för att de ska kunna särskiljas från brittiska regimentsränder som löper från övre vänster sida till botten höger. De brittiska ränderna designades att löpa från personens hjärta till deras svärd
  • Skottsäkra slipsar finns faktiskt
  • En kvalitetsslips i siden kräver 120 sidenkokonger och cirka 54 864-99 060 meter sidentråd!
  • De första slipsarna bars av kroatiska soldater. Skottsäkra slipsar hade definitivt varit behändigt för dem
  • Det har rapporterats att det finns över 100 000 olika sätt att knyta en slips på. Det är en massa tid att spendera framför spegeln
  • Att bära slipsen för stramt om halsen kan radikalt minska blodflödet till hjärnan. Sensmoralen är: Se till att knuten ser bra ut men inte sitter åt för mycken
  • Suashish-slipsen är dyrast i världen. Den är värderad till $ 220 000. Den är helt tillverkad i siden, innehåller 150 gram guld och 271 diamanter
  • Den globala marknadsvinsten för slipsar och flugor är $ 3 535 000 000 2019
  • Slipsar är riktigt bra Fars dag-presenter... sa alla överallt

Oavsett om du letar efter en slips till Fars dag, jul eller till din bäste väns födelsedag... eller behöver något för att berätta din egen historia och visa upp din stil, kolla in vårt utbud. Med ett brett utbud att välja på, har vi slipsen som din hals har saknat. Och knuten att hjälpa den att sitta kvar där.

Ett särskilt tack till Joven Santos för de otroliga illustrationerna i den här guiden.

Ni frågade – Vi svarade

Vilken är den bästa knuten för att visa upp en pin?

Vilken är den bästa knuten när man bär en kragnål?

Pröva Four-In-Hand eller Halv Windsor. Båda visar upp nålen utan att dölja den.

Se Four-In-Hand här och klicka här för att se Halv Windsor.

Vilken är den lättaste knuten att knyta?

Det vore Oriental Knot – den kallas även för Enkel knut (Simple Knot).

Vilken är den svåraste knuten att knyta?

The Eldredge Knot är en av de mest komplexa knutarna att lära sig, men den är värt det!

Vilken är den vanligaste knuten för en brudgum?

Windsor eller Halv Windsor passar väl till den formella stämningen de flesta bröllop har och är ganska enkla att lära sig. Om du vill ha lite extra romans och göra en statement med din slips, pröva Trinity Knot eller Truelove Knot.

För mer bröllopsinspiration, läs vår ultimat guide till brudgumsaccessoarer.

Vilket tyg bör jag välja för större knutar?

Tänk på slipsens foder. Slipsar med tjockare foder ger större knutar. Slipsar med tunnare foder ger mindre knutar. Pröva en Halv Windsor eller en Pratt Knot för tunnare slipsar och Four-In-Hand för grövre slipsar.