365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 35 kr - Gratis över 419 kr-
010-750 27 71 - (arbetsdagar 9:00-17:00)

52 sätt att vika en bröstnäsduk

Steg för steg-guide för hur du viker din bröstnäsduk på 52 olika sätt. Prickarna visar svårighetsgraden.

Hur viker jag en bröstnäsduk?

Vill du lära dig hur du viker en bröstnäsduk eller näsduk?

Här är ett snabbt och enkelt sätt att vika en bröstnäsduk eller näsduk på:

  1. Lägg bröstnäsduken med mönstersidan nedåt
  2. Dubbelvik den från höger till vänster
  3. Vik från vänster till höger och lämna en bit kvar på höger sida
  4. Vik från toppen till botten
  5. Vik upp botten bakom framsidan. Justera storleken så den passar i bröstfickan på din kavaj

Regler för att vika en bröstnäsduk

Det finns inte så många regler gällande att bära en bröstnäsduk, det innebär att vikningarna som du såg här ovanför endast är kreativa förslag. Känn dig fri att hitta på din egen sorts vikning. Däremot föreslår vi att du undviker att använda samma sorts material som förekommer i din slips/ fluga och din bröstnäsduk. Det ser för ordnat ut. Experimentera istället med färger som passar bra tillsammans. Ta dig en titt på vår artikel om bröstnäsdukar om du vill ha lite information om färgteori.

Om du letar efter några vikningar att börja med så rekommenderar vi rak vikning och den klassiska enspetsvikningen. Om du letar efter något mer ledigt men ändå en sorts vikning som går fort så finns alltid puffvikningen. Letar du efter en riktig utmaning? Testa då att vika den vridna rosen eller fyrspetsvikning.

När vi började vika bröstnäsdukar

Tiden innan näsdukar bar män små tygbitar för att torka sig i pannan, snyta sig i eller torka sig om munnen med. Näsduken har länge använts för den personliga hygienen och förvarades i innerfickan på kavajen eller byxfickan. Den bars av så gott som alla män världen runt.

Bröstnäsduken är i princip en näsduk, men den används endast som en dekoration. I vanliga fall är tyget tunnare och oftast har den en annorlunda färg och mönster. Trenden att vika och stoppa in de här snygga tygbitarna (bröstnäsduken) i bröstfickan på kavajen kom under 1920-talet och slutade användas som modeaccessoar under 1960-talet. Den blev åter populär under 1990-talet när skådisar på populära TV-shower började bära dem igen.