365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 35 kr - Gratis över 419 kr-
010-750 27 71 - (arbetsdagar 9:00-17:00)

Vigselringar för män – Din ultimata guide

Din berättelse är annorlunda mot andras och din vigselring bör vara det med. Från att välja rätt storlek till att hitta den perfekta finishen, vi visar dig hur du väljer din vigselring och börjar din för evigtstil.

På något sätt möter du personen som du vill spendera resten av ditt liv med... och denne säger ja! Det är den enkla biten avklarad.

Härifrån har du ett bröllop att planera. Medan du är överöst av blommor, tårtor och sittscheman, så finns de en sak vi kan hjälpa dig ta hand om – din vigselring.

"Men med så många ringsar online, var ska jag börja??”. Det är nog vad du säger just nu. Först och främst, sluta prata med skärmen... det är skumt. För det andra, vi har skapat en guide för att hjälpa dig i valet som du ska leva med (och bära) tills döden skiljer er åt.

Vi kommer ta dig genom stegen när du ska köpa en vigselring, från att hitta storlek till att hålla den ren.

Läs vidare för allt du inte visste som du behöver veta om vigselringar för män och hur du hittar en som berättar din historia.

Vilken är den bästa bredden för en vigselring för män?

Att välja bredd är det första steget när du ska köpa en vigselring för män. Medan ringar kommer i flera olika bredder så kommer vi fokusera på de populäraste stilarna: 4 mm, 6 mm och 8 mm.

 • Smal vigselring – 4 mm
 • Mellanbred vigselring – 6 mm
 • Bred vigselring – 8 mm

Om du är van vid ringar har du troligen redan en god idé om vilken bredd du är ute efter. Ta en titt i din samling och bestäm en bredd som du kan se dig själv bära varje dag – för evigt. Du vill att bredden ska vara bekväm nog för dagligt bruk utan att den är i vägen när du arbetar.

Om ringar är nytt för dig eller om du handlar åt din partner, då har vi hittat att de flesta män köper vigselringar som är 8 mm breda. Som en generell regel passar 8 mm bekvämast för män med längre eller grövre fingrar medan kortare killar och tunnare fingrar föredrar 6 mm.

Att välja rätt metall i vigselringar för män

Nu när bredden är avklarad kommer vi till den roliga delen... att välja metall. Det här påverkar självklart hur vigselringen ser ut, men det är mer än det eftersom det även influerar priset och hur du ska ta hand om det.

Innan du fortsätter, letar du efter en ring som matchar din partners? Om ja, då är det ordnat. Välj exakt samma metall och du är klar. Om en exakt matchning inte är din grej, då kan du komplimentera din partner med en matchande färg, gravyr eller finish.

Den vigselring du väljer ska sitta på ditt finger, då vill du vara säker på att den är bekväm, inte orsaker en allergisk reaktion eller tappar formen om du stöter i något hårt... av misstag, såklart.

Vigselringar för män i guld

Vigselringar helt i guld är mjuka, tappar lätt sin form och är dyra. Den högsta guldkvaliteten för guldringar är 18 karat – det innebär att det är 18/24 eller tre fjärdedelar guld blandat med en legering (en metallblandning). För guldfärgen, utan det dyra priset, kan du välja en guldpläterad ring.

 • Fördelar: Klassisk och traditionell vigselring, ärgar inte så lätt
 • Nackdelar: Dyr, ringar helt i guld kan tappa formen

Vigselringar för män i platina

Platina är en ovanlig, kompakt metall och är mer slitstark än guld. Förutom att den är ovanlig är platina perfekt val för vigselringar för män eftersom de är starka och härdiga på ett sätt som guld aldrig kan vara.

 • Fördelar: Slitstark och stark, allergivänligt för känslig hud
 • Nackdelar: Dyrt, kan vara tungt på grund av dess densitet

Vigselringar för män i titan

Titan är en stark metall som är förvånansvärt lätt. En vigselring i titan väger ungefär en ⅕ av en platinaring. Om du är ny till ringar eller är orolig för känslan av en tung ring, då är en vigselring i titan ett bra val.

 • Fördelar: Lätt, väldigt starkt, böjs inte enkelt
 • Nackdelar: Kan vara dyrt, svårt att ändra storlek

Vigselringar för män i silver

De flesta vigselringar i silver är i 925 silver eller sterlingsilver. Det innebär att 92,5 % av metallen är silver och resterande del är koppar. Till skillnad mot rent silver, som är mjukt, gör koppartillägget sterlingsilvret hårt och tufft, ett riktigt bra val för en vigselring.

 • Fördel: Klassiskt val för en vigselring, starkt och billigare än guld
 • Nackdelar: Ärgar lätt, kan böjas och repas av dagligt bruk

Vigselringar för män i volfram

Tillsammans med diamanter är volfram det starkaste materialet på Jorden. Om du inte vet var du kan köpa en vigselring i vibranium är volfram så nära du kan komma till oförstörbart. Volfram är även otroligt reptåligt och prisvärt. Vigselringar i volfram tappar inte formen... så om du är i en olycka kommer ringen inte bli deformerad och skada ditt finger.

 • Fördelar: Allergivänligt, extremt starkt och reptåligt
 • Nackdelar: Svårt att ändra storlek, kan gå av vid extremt hårda stötar (böjs inte)

Medan guld, platina och silver är klassiska vigselringsmaterial, kommer de med ett matchande pris.

För oss handlar en mans vigselring om ett åtagande bakom det. Det löfte du ger din partner. Att matcha bandets styrka, behöver du en bröllopsring som är lika stark och som är prisvärd.

Vigselringar för män i rostfritt stål

När du hör ordet rostfritt stål så tänker du troligen på köksredskap och inte smycken. Men för slitstyrka och kvalitet, även hur det ser ut, är rostfritt stål ett alternativ till traditionellt platina och guldvigselringar som du kan tänka på.

Och om det är starkt nog för att bygga Empire State Building med det, då kan det verkligen klara allt.

De 2 vanligaste typerna av rostfritt stål i vigselringar för män är:

 • 304 rostfritt stål – Ringar och vigselringar som görs i 304 rostfritt stål har en väldigt hög oxidations och korrosionresistans, vilket innebär att de inte rostar. Det anses även vara en allergivänlig metall.
 • 316 rostfritt stål – För en högre kvalitet av stål används 316L rostfritt stål. Det kallas oftast för kirurgiskt stål eftersom det används för att tillverka kirurginstrument och är allergivänligt. Medan klor och saltvatten kan skada rostfritt stål har 316L större motstånd mot korrosion än andra typer. Det är goda nyheter om du glömmer ta av dig ringen när du ska bada.

Låt inte stålets styrka som vigselring lura dig. Trots dess styrka är det en extremt lätt metall. Det är perfekt för en ring som du planerar att bära varje dag.

Medan varje land har sina bröllopsseder och traditioner finns det en sak som är gemensamt för dem alla – kostnaden. Bröllop är dyra. Förutom att vigselringar i rostfritt stål är rostfria och ärgfria så är de faktiskt prisvärda.

I dess naturliga färg ser det ut som en vigselring i silver eller platina utan den dyra prislappen. Samma gäller guldfärgade eller guldpläterade stålringar – stålets styrka med guldets utseende, utan att det kostar skjortan.

Men låt inte allt snack om styrka, slitstarkhet och rosttålighet göra dig för exalterad. Vigselringar i rostfritt stål är fortfarande smycket och måste tas om hand om. Rostfria stålvigselringars kryptonit är klor. Rostfritt stål är känsligt mot klor och bör tas av innan man simmar i klorerat vatten annars kan den tappa sin glans.

När vi ändå pratar om glans, när det gäller vigselringar för män i alla metaller finns det flera olika finish man kan välja.

 1. Polerad finish – Polerad (eller högpolerad) är ett klassiskt val för vigselringar för män och beskriver ringar med en slät och reflekterande yta. Du bör kunna se din egen reflektion på ringen. Nackdelen är att repor syns tydligare.
 2. Matt eller satinfinish – Ringar och vigselringar med en matt eller satinfisnish är också släta men är inte reflekterande som polerade vigselringar. Föreställa dig en dimmig spegel – den bryter ljuset som reflekteras. Den är bättre på att dölja små repor.
 3. Borstad finish – För en aktiv livsstil. Vigselringar med en borstad finish är det bästa valet eftersom det döljer repor bättre än andra. Stilen skapas genom att använda en borste som ger ytan en diskret textur. Det har samma mjuka glans som matt finish.
 4. Kombination eller blandad finish – Vigselringar för män som kombinerar 2 sorters finish på samma ring. Det är oftast en blandning av polerad finish med satindetaljer. Att blanda 2 eller fler typer av finish ger din vigselring mer textur och får den att sticka ut mot andra ringar.
 5. Hamrad finish – Den här stilen har fått sitt namn efter de små inbuktningarna som finns runt ringen. Texturen liknar hammarmärken längs med ringen. Du får fortfarande den polerade ringens glans men med extra textur som ser till att den inte glänser för mycket.
 6. Detaljerad finish – Det här är inte specifikt en finish – det är mer ett tillägg som förekommer på många vigselringar för män. Man lägger till små stenar, trä eller gravyr för att göra din vigselringe mer unik och sann till din berättelse.

Vad är damaskusstålringar?

Damaskusringar och vigselringar görs genom att 2 typer av stål viks samman. Varje damaskusstålring har ett unikt mönster som liknar trä träfiber eller rinnande vatte.

De flesta ringar i damaskusstål är handgjorda. Det kan påverka priset och är något att tänka på när man letar efter en unik vigselring.

Tekniken som används för att göra ringar i damaskusstål är densamma som användes när man tillverkade svärd i forna Japan och Mellanöstern (därav namnet Damaskus).

Även vikingarna använde damaskusstål för att göra sina svärd. (Vi danskar kan inte låta bli att nämna vikingarna varje gång vi får chansen).

Medan du kanske inte svingar din ring som en samurajs katana kan din damaskusstålring hantera allt som kommer i dess väg utan att rosta. Precis som rostfritt stål så har damaskusstålet sin akilleshäl – klor och saltvatten. Ta av den innan du badar och din bröllopsring kommer se lika episk ut som historien du berättar.

För- och nackdelar med damaskusstålringar
Fördelar

 • Styrka som spåras tillbaka till vikingatiden
 • Lätt att ta hand om och hålla rent
 • Unik design

Nackdelar

 • Svårt att ändra storlek
 • Måste hållas borta från klor och saltvatten
 • Dyrare än andra ståltyper

Hur du hittar rätt storlek för din vigselring

Oavsett om du letar efter något enkelt som en polerad ring i rostfritt stål eller letar efter något mer kraftigt (men inte för kraftigt att bära varje) så är den viktigaste faktorn dess storlek.

Att hitta perfekt storlek är som att hitta perfekt partner. Det finns inga genvägar.

Bara för att ringen glider på ditt finger innebär inte att det är rätt storlek. Om vigselringen är för stor kan den glida av fingret när du tvättar händerna. Om det är för litet kan det skära av eller skada blodcirkulationen.

För att hitta rätt storlek för din vigselring, börja med att ladda ner vår Ringstorleksguide här eller beställa ett ringstorleksmåttband. När du har hittat rätt storlek genom en av metoderna i guiden, kontrollera storlekstabellen för att hitta rätt storlek för vigselringen i vår shop.

För korrekt mätning, se till att ditt finger inte är för kallt eller för varmt. Värme får det att svälla och kyla får fingret att bli smalare än vanligt.

Kom även ihåg att mäta i slutet av dagen när ditt finger troligen är som störst. På morgonen kommer du upptäcka att dina fingrar har blivit smalare. Pröva på det imorgon och se hur det är!

Om du ska köpa en vigselring som en överraskning eller present och inte är säker på hans precisa storlek, börja med den vanligaste storleken.

De flesta män har ringstorlek T1/2 (UK-storlek) eller 62,33 (EU-storlek) eller 10 (US-storlek). Kom ihåg att en bredare ring oftast har en tajtare passform. De flesta män går upp en halv storlek när de köper bredare ringar.

Stilar för vigselringar för män

Vänta... trodde du vi var klara? Att välja vigselring handlar inte bara om hur det ser ut – den behöver även kunna bäras. Här är en kort lista över de 4 vanligaste ringstilarna.

 1. Classic Court eller Comfort Fit Bands – Den här stilen av vigselring för män är rundad på in och utsidan. Den kallas oftast "Comfrot Fit" eftersom den bärs bekvämt på fingret och glider lätt av och på. Och eftersom vigselringar är något du inte ofta tar av dig så är bekvämlighet viktigt. Kallas även för "Full Court" och "Traditional Court", det är den vanligaste ringstilen.
 2. D-Shape eller Dome Bands – Den här stilen är lika populär som den föregående. Till skillnaden mot den föregående är utsidan D-formad medan insidan är platt. Det ger den en välvd form på toppen, som ett D. D-formade ringar är perfekta för män som gillar en närmare passform utan att offra den traditionella formen. De här ringarna är mindre troliga att fastna i kläder eller maskiner.
 3. Flat Ring – Platta ringar är exakt som de beskrivs... de är platta. Designade att vara platta på in och utsidan, platta ringar är kända för att vara bekväma att bära men är mer troliga att fastna i kläder och maskiner.
 4. Flat Court Bands – Man kan beskriva dessa som en sorts omvänd D-formad ring – platt utsida och rund insida

What to Engrave on a Man’s Wedding Band

I en tid av snabba tweets och emojis bleknar uttalanden fort. Det gör en graverad vigselring för män ännu mer personlig och permanent. Tänk på det som ett sätt att visa din kärlek, minnas tillfället och göra din ring ännu mer unik.

Du vet vem du är och vilken historia du vill berätta. Din vigselring bör reflektera det och det finns oändliga sätt att göra den personlig. Gravera bröllopsdatumet eller din partners initialer. Gör den personlig med GPS-koordinater för platsen ni först träffades eller använd ett ord som sammanfattar din berättelse.

På Trendhim erbjuder vi lasergravyr på insidan av de flesta ringar för att göra ditt bröllop speciellt.

Osäker på vad du ska skriva? Kolla in över 30 gravyridéer här.

Icketraditionella vigselringar för män

Din berättelse är annorlunda mot andra killar och det bör din vigselring också vara. Om du inte är intresserad av den traditionella vägen, kolla in 2 av våra favoritalternativ för unika alternativvigselringar.

Vigselringar för män i silikon

Silikonringar är inte bara bekväma att bära, de är även superlätta, flexibla och säkra att bära på gymmet eller när du arbetar med händerna. Och du behöver inte ta av dig en silikonring i duschen eller vid poolen eftersom det är vattentätt. Där fick ni metaller.

Dessutom är vigselringar i silikon ickeledande och säkra att bära när du arbetar med elektricitet. Tor hade varit glad för det.

Vigselringar för män i keramik

Att bära en keramisk vigselring är en upplevelse. De är designade att vara lätta, de känns knappt ens på fingret. Goda nyheter för en ring som du bär dagligen.

Eftersom keramik är metallfritt behöver du inte oroa dig för allergiska reaktioner, de är allergivänliga. Keramiska ringar är dessutom ickeledande och behöver inte tas av för att undvika skada på elektronisk utrustning.

Hur du gör rent en vigselring hemma

Det spelar ingen roll vilken sorts vigselring du bestämt dig för – från volfram och titanringar till guld och rostfritt stål – iär det viktigt att hålla den ren. Följande metod är säker för de flesta sorters vigselringar, vilket innebär att det inte skadar smyckestenar (om din ring har det) eller repar metallen.

 1. Häl upp varmt vatten i en skål och lägg till några droppar mild tvål
 2. Doppa en mjuk luddfri trasa i tvålvattnet och torka försiktigt av ringen tills den är ren. Du kan även ta hjälp av en mjuk tandborste
 3. Skölj av vigselringen med rent varmt vatten och använd fingret för att gnida av tvållämningar
 4. Torka ringen väl med en ren handduk och låt den lufttorka innan du bär den

Använd inte blekningsmedel, klor eller aceton för att göra rent din vigselring (eller någon ring alls!). De starka kemikalierna bryter ned metallen i ringen... även rostfritt stål. Du bör även undvika abrasivmedel så som bakpulver eller kornig tandkräm eftersom det kan repa metallen.

Ni frågade – Vi svarade

Var kan jag köpa en vigselring för män online?

Trendhim har ett brett utbud av vigselringar för män i rostfritt stål, keramik, silikon och titan.

Vad är skillnaden mellan en vigselring och en alliansring?

En vigselring är den ring som symboliserar äktenskapet. Den bärs vanligast på vänster ringfinger och visar att du är gift.

En alliansring är en förlovningsring med ädelstenar.

På vilket finger ska man bära en vigselring för män?

De flesta män bär sin vigselring på vänster ringfinger. Det är traditionellt att bära det på det fjärde fingret, men det är inte en regel som är huggen i sten.

Vad är unikt med en vigselring för män?

Allt som bryter mot traditionerna kan anses vara en unik vigselring för män. Pröva silikon, gummi eller även keramisk vigselring för att få något annorlunda. Eller titta efter en slitstark vigselring i rostfritt stål med mönster eller en gravyr som får den att sticka ut.

Samma gäller färger. För en riktigt unik vigselring för män, välj blått, rött eller till och med svart. Det är inga vanliga färger och lägger till den där otraditionella stilen du letar efter.