Med anledning av påskhelgen skickas beställningar tisdagen den 2 april

Med anledning av påskhelgen skickas beställningar tisdagen den 2 april

365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 45 kr - Fraktfritt över 449 kr-
Kontakta Oss

Personliga accessoarer för din bröllopskostym

Att lägga till en personlig touch när det gäller den stora dagen är en bra idé. Från personliga manschettknappar till presentidéer för marskalkar. Vi frågade den kända eventplaneraren Emily Burton om hennes tips för att göra ditt bröllop minnesvärt.

Medan man tänker att brudgummens klädsel består av ett val – smoking, frack eller kostym – så är det egentligen mer detaljer som för med personlighet och kreativitet i din klädsel. Och när du lägger till personliga detaljer får du en stil som är lika unikt som paret som gifter sig.

Oavsett om det är en pastellslips med brudgummens initialer eller ett par manschettknappar i stål med bröllopsdatumet ingraverat, är det de små detaljerna som skapar den historia ni båda börjar genom att säga "ja."

Vi har frågat bröllops och eventdesignern Emily Burton om hennes råd hur man gör ett normalt bröllop unikt med något så enkelt som kostymaccessoarerna du bär.

1 Personliga accessoarer för din bröllopskostym1.1 Gravyr, prägling & värmepressning1.2 Personaliserade bröllopspresenter1.3 4 saker varje brudgum bör veta om personaliserade accessoarer

Gravyr, prägling & värmepressning

När det gäller dina bröllopskostymsaccessoarer finns 3 sorters personaliseringsalternativ som passar bäst: lasergravyr, prägling och värmepressning.

Vad är lasergravyr?

Lasergravyr använder en laserstråle för att förånga metallen i föremålet som gör personligt. Det är en otroligt snabb metod och skapar en klarare text med skarp precision.

Det är även säkrare för metallen än andra typer av gravyr eftersom inga verktyg används på smyckets yta.

Vad borde jag gravera på min kostymaccessoar?

"Det finns inga gränser när det gäller personliga meddelande på en bröllopsaccessoar. Gravera bröllopsdatumet på en slipsnål eller ha parets initialer på din klocka som en liten accent som gör den extra speciell.

Och glöm inte marskalkarna! Unika manschettknappar med deras initialer ingraverade eller ett par hängslen med en personlig text är en perfekt present till marskalkarna."

Inte säker på vilken text du ska välja? Kolla in våra gravyrtips och idéer här.

Vad är prägling?

Prägling är en teknik som används på läderbälten och -plånböckerför att göra dem mer personliga.

Processen involverar tryck av den valda designen i lädret för att göra ett avtryck. Prägling av läder skadar inte materialets baksida och anses vara säkrare än punsning för just högkvalitativa läderföremål.

Vad är skillnaden mellan att prägla och att punsa?
Både prägling och punsning är perfekt för att göra en läderprodukt unik. Båda använder metall som värms upp och trycks in i materialet.

Huvudskillnaden är att prägling sker genom att designen trycks in från botten medan punsning sker från framsidan.

Prägling han även ha lite mer detaljer än punsning men ändrar produktens fram- och baksida.

Hur använder man prägling till ditt bröllop?

“Prägling kan användas för mer än bara inbjudningarna och andra dekorationer.

Det är ett enkelt sätt att göra alla marskalkarnas presenter extra speciella. Att ha alla marskalkarnas initialer präglade på ett läderbälte eller en plånbok är ett trevligt sätt att tacka honom för att han var en del av din bröllopsdag. Och det är ett bra sätt att se till att deras bälten matchar!

Och om du letar efter en diskret present till brudgummen... då är en läderplånbok med ditt monogram präglat på ytan ett perfekt minne som han faktiskt kommer behålla."

Personaliserade bröllopspresenter

Oavsett om du ska köpa något åt brudgummen eller letar efter presenter till marskalkar finns det inget mer speciellt än något med en personlig touch.

"Skapa något som kommer att uppskattas och bäras ett helt liv. Det kan vara ett litet par manschettknappar med det glada parets monogram eller en slips med parets delade efternamn.

Att hitta något unikt för marskalkarna behöver inte vara svårt heller.

  • Se till att det du ger kommer från hjärtat
  • Skynda inte och köp det första du ser
  • Ta en extra minut eller två och tänk över vad han verkligen skulle gilla

Jag har haft flera par som gett ett "Spaweekend Care Package" som present till marskalkarna. De innehåller saker som ett rakset med en graverad rakhyvel, en kortlek och en kapsylöppnar med monogram.

Det behöver inte vara samma present för varje person i entoraget heller.

Om en av marskalkarna är en bröstnäsdukskonnässör kan du skapa en för honom med hans initialer. Om din marskalk behöver en plånbok, köp en klassisk dubbelvikt sådan med hans namn tryckt på lädret.

Och för den blivande bruden som kanske letar efter något för sin brudgum, glöm inte att du kan ge accessoarerna en personlig touch med mer än ett monogram. Tänk på var ni träffades första gången, där ni delade en första kyss eller dejten där han friade. Det är underbara minnen och kan kanske passa teckenbegränsningen på din unika present."

4 saker varje brudgum bör veta om personaliserade accessoarer

  • Mindre är mer – “Välj 1 eller 2 accessoarer att göra unika. Det här är inte förskolan... du behöver inte ha ditt namn på allt"
  • Gör det tydligt – “Vilket meddelande du än väljer, se till att din blivande frun kommer förstå det när hon ser det. Ett internt skämt är inte roligt om det bara är du som skrattar”
  • Matcha med bröllopsfärgerna – “Se till att varje accessoar matchar den generella bröllopsfärgen." Dubbelkolla innan du beställer en personaliserad produkt eftersom de inte kan returneras. För mer matchning,
    läs Emilys råd här
  • Gör bruden till stjärnan – “Ja, det är din stora dag... men det är mestadels hennes stora dag. Vilken accessoar eller personlig touch du än väljer ska du se till att hon är stjärnan i showen. Och fortsätt göra det tills döden skiljer er åt”

CHANS ATT VINNA 5 000 KR

Registrera för återkommande stiltips, specialerbjudanden och info om nya produktlanseringar. Du kommer automatiskt vara med i den månatliga utlottningen av ett presentkort värt 5 000 kr.

Jag känner till Trendhims Sekretesspolicy. Säg upp prenumeration när som helst.