Solglasögon | Köp 2 och spara 20%

Solglasögon | Köp 2 och spara 20%

365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 50 kr - Fraktfritt över 449 kr-
Kontakta Oss

Ringarnas innebörd på varje mans finger

På vilket finger bör män bära sina ringar?

Internet är fullt av "uråldrig" kunskap om vilket finger män borde bära sina ringar och vilken typ som passar vilket finger och hand. Viss information är giltig... mycket av det är snicksnack. Innan vi går djupare in i den mer solida informationen som kan hjälpa dig bygga upp ett bra meddelande för din berättelse. För det första är det din stil, din berättelse och ingen kan säga till dig att det är fel. Bär en signetring på din lilltå om du vill. Det finns inget "fel sätt" att bära accessoarer.*

*Vissa grupper och organisationer har regler om hur du ska bära deras märke.

Ringar sänder ett meddelande. De kan indikera om du är tillgänglig eller inte, om du har tagit examen från en högskola, klubbmedlemskap och till och med din sexuella läggning (eller avsaknad av det). Oavsett om andra förstår innebörden är inte viktigt i sig. Du gör det som passar dig.

1 Ringarnas innebörd på varje mans finger1.1 På vilket finger bör män bära en ring?1.2 Vad betyder dina fingrar?1.3 Vad ringar betyder på dina fingrar1.4 Generella regler för att bära herringar1.5 Ni frågade – vi svarade

På vilket finger bör män bära en ring?

Vissa kulturer delar upp händerna i maskulint och feminint. Det är föga förvånande att högerhanden anses vara den maskulina, den som du gör saker med – medan den vänstra är den passiva, som är reserverad för finare saker. Det finns en viss visdom i det hela, även om det godtyckligt könar dina händer och helt ignorerar att vissa är vänsterhänta.

Även ambidextriösa har en huvudhand. Ambidexter är en förmåga som kan läras och helt dubbelhänthet är extremt ovanligt. Majoriteten av oss har en huvudhand och använder den för gester när vi pratar eller för att peka ut saker. Vår huvudhand drar uppmärksamheten till sig. Därav är den perfekt för att göra uttryck. Det är bra eftersom din passiva hand är där vi bär klockorna, så vi dekorerar huvudhanden för att balansera saker och ting.

En bra tumregel är att se på din passiva hand som långtidsförvaring och din huvudhand som kortsiktig förvaring. Du vill att din vigselring ska hålla för alltid, så du vill bära den på ringfingret på din passiva hand. Allt du bär på din högra hand kommer skadas och slitas av allt du gör under dagen medan du är en man. Har du fått en signetring som gått i arv? Bär den på din passiva hands pekfinger eller lillfinger.

Passiva handen
Identitet
Permanent

Den du är

Huvudhand

Uttryck
Tillfällig
Hur du mår

Vad betyder dina fingrar?

Den korta versionen

  • Lillfingret – uttryck – uttrycker intellekt och kommunikationsförmåga
  • Ringfingret – relationship status – du bär din vigselring här
  • Långfingret – individualitet – kommunicerar om ordning och syfte
  • Pekfingret – trohet – ledarskap och ambition – man bär huvudsakligen medlemskapsringar på det här fingret
  • Tummen – integritet – syftar till viljestyrka och fritänkande

Vad ringar betyder på dina fingrar

Den långa versionen

Lillfingret

Vissa som följer indisk filosofi kopplar lilfingret till jala, vattenelementet. Västerländsk tradition brukar associera lillfingret med Merkurius, den romerska guden för handel, kommunikation och vältalighet. Ringar på lillfingret syftar till intellekt och listighet. Högt uppsatta politiker, företagare och vältaliga och inflytelserika män ses ofta bära en ring på sitt lillfinger.

Lillfingerringar drar blickarna till sig. Dess placering exponerar mer av ringens yta än det gör på långfingret och om du enbart bär en ring är den nog långt från din ram för att den ska bli sin egen sak. Enkel hovdesign passar bra för lillfingret, men inget ger mer genomslag än en signet/klackring. Eftersom lillfingret är det minst använda delen av din hand kommer komplexa designer och ytor inte hindra dig under dagen.

Ringfingret

Ringfingret associeras med prthvi, jordelementet i indisk filosofi, medan i västerländsk tradition kopplas det till Apollo, guden för bland annat musik, sanning, läkning och poesi. Det är mest känt som fingret för att bära förlovnings- och vigselringar när du bestämt dig för att slå dig ner. Det är anledningen till varför det vanligtvis associeras med alla sorters hängivenhet.

Gifta par bär sina vigselringar på det; många förlovade män bär sin förlovningsring på det; vissa i seriösa förhållanden bär löftesring tills de är redo att ta steget; och vissa från religiösa inriktningar bär en renhetsring.

Vilken sorts ring du väljer att bära på ditt ringfinger beror på din status. Kolla in får ultimata guide för förlovningsringar för mer information om ämnet. Vi har även en artikel om vigselringar.

Om du försöker signalera att du inte längre är tillgänglig på marknaden, är en enkel hovring det bästa sättet att sända det meddelandet. Vi är inte vana att se stora signetringar eller komplext ornerade ringar som ett sätt att signalera civilstånd. Det kan göra meddelandet otydligt på grund av vad man allmänt förväntar sig se. Men det är kanske det du siktar på... ringen som säger att "det är komplicerat."

Långfingret

Det finns ingen kulturell tradition att bära ringar på långfingret, vilket gör det perfekt för rent uttryckande. Det finns inga förutfattade meningar som du behöver tänka på när du vill bära ett ring på långfingret. Indisk filosofi associerar långfingret med ākāśa, tomhetens eller eterns element, medan i väst får Saturnus den äran.

Bristen på en traditionell innebörd har inte hindrat andra att ge det en innebörd på senare tid. Eftersom dess placering anser många att det innebär balans, ordning och syfte. Andra anger dess storlek och placering har en betydelse och associerar långfingret med individualitet, syfte, personlig identitet och självransakan.

De flesta som bär en förlovnings- eller vigselring väljer att inte bära en ring på samma hands långfinger eftersom det kan skada båda ringar när de gnids mot varandra. Tänk även på att eftersom pekfingret är det mest aktiva fingret på handen kan en stor och grov ring börja skava efter ett tag.

Observera att en svart ring på höger hands långfinger är känt som en "Ace ring," som bärs av de som identifierar sig som asexuella.

Pekfringret

Traditionellt reserverad för signetringar med familjevapnet. Inom vissa europeiska monarkier var det olagligt för ofrälset att bära ringar på sina pekfingrar, för de kunde misstas för välborna eller frälse. En ring på pekfingret symboliserar ledarskap, auktoritet, ambition, självförtroende och självkänsla.

Associeras med vāyu, luftelementet i indisk filosofi och Jupiter, den romerske guden för himmel och åska – gudarnas konung – i väst. Att bära en ring på pekfingret symboliserar trofasthet. Klassringar, klubbringar och andra signetringar som symboliserar medleskap i en organisation eller grupp bärs oftast på pekfingret.

En ring på pekfingret har mycket utrymme att skina. Utrymmet mellan pekfingret och tummen är den mest aktiva delen av din hand och dess öppenhet låter nästan hela ringen vara synlig. Det är en perfekt plats för att experimentera med kompleza designer och stora ringar, så kör på.

Tummen

Tekniskt sett inte ett finger, men låt oss se det som ett finger för stilens skull. Indisk filosofi associerar det med tejas, eldelementet. I väst associeras det med Mars, den romerska krigsguden. Att bära en ring på tummen symboliserar viljestyrka, integritet, fritänkande och självhävdelse. Passande då tumringar är bland de minst vanliga och därför har de ett starkt stilgenomslag.

I vissa kulturer bär män tumringar som ett tecken på välstånd och influens. Ju mer bling, desto större rikedom. Tummens tjocklek och ensamma placering gör stora hovringar med invecklade designer passande. De kommer inte ta över allt runt omkring sig. Var försiktig med signetringar för de tenderar att sticka ut på din redan utstickande tumme.

Generella regler för att bära herringar

Regler är till för att brytas, men det underlättar att känna till dem så du kan bryta dem med avsikt. Du vill inte vara killen som står med uppsträckta armar och säger: "Ledsen konstapeln, jag visste bara inte."

Passa din ram

Om du är en lång man med en slank form kan tjocka och grova ringar se konstiga ut. De kommer överväldiga din stil och se rörigt ut. Om du är kort och lite grövre kan tunna ringar försvinna på dig. Ringar är inte accessoarer du väljer motsatsen till din kroppsform.

Balans är briljant

Undvik att lasta på alla ringar på en hand och lämna den andra tom. Fördela dina ringar jämnt mellan båda händer för att få en mer städad stil.

Matcha metallerna

Som med alla accessoarer spelar matchande färger roll. Silverfärgad klocka, stålarmband och stålring ser mycket bättre ut än silverfärgad klocka, rött armband och ringar i alla regnbågens färger, inklusive brunt och vintergrönt.

Om du vill mixa till det, matcha kalla färger med kalla metaller. Silver och blått passar riktigt bra tillsammans, det gör även guld och rött. Du kan ta det ett steg längre med komplexare färgkoordinering och blanda det när du har fått ordning på grunderna, men att ha en silverring i ett hav av guld kommer se ut som ett misstag. Om du vill bära både guld och silver, försök att hålla balans på dem. På det sättet ser det ut som att du tänkt till och du kommer ha en fin spridning av kalla och varma toner.

Genom att känna till dessa "regler" kan du böja på dem eller bryta dem bäst du vill. Det är en stor skillnad mellan att bryta dem av misstag och med åtanke motsäga sig dem. Skillnaden ligger i den historia du berättar när någon frågar dig. Accessoarer är de bästa isbrytarna som finns. Berätta din historia på ditt sätt.

För ännu mer information och hjälp att välja ringar, läs vår ultimata guide till herringar här.

Ni frågade – vi svarade