Solglasögon | Köp 2 och spara 20%

Solglasögon | Köp 2 och spara 20%

365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 50 kr - Fraktfritt över 449 kr-
Kontakta Oss

4 stiltips för att bära herringar

Oavsett om du tar dina råd från Bruno Mars om din lillfingerring eller ser tillbaka på de dagar då män visste hur man bar accessoarer, att bära en ring är officiellt här för att stanna. Lär dig hur du stajlar din med 4 enkla tips och kolla in våra bästsäljare för inspiration.

Vad har egyptiska faraoner, vikingar och ottomanska sultaner gemensamt?

Alla bar ringar.

Vi tycker det är dags för herringar att få den uppmärksamhet de förtjänar. De är inte bara för kungligheter och du behöver inte ett Grammyvinnande rapalbum för att vära en (eller 2) med elegans.

Herringar har kommit långt sedan vikingatiden och kommer nu i allt från rena, enkla titanringar till glammiga Moody Mason-ringar.

Din nästa ring finns där ute – från signetringar värdiga Odens välsignelse till elegant maskulina ringar med svart onyx… och du behöver inte segla över Atlanten eller göra strandhugg mot en engelsk by för att hitta det.

1 4 stiltips för att bära herringar1.1 Hur du bär herringar med elegans1.2 1. bär det med självförtroende1.3 2. välj något bekvämt1.4 3. matcha metaller & hudtoner1.5 4. håll det enkelt (eller inte)1.6 Din ring kommer berätta en historia1.7 4 typer ringar för att börja1.8 Ni frågade – vi svarade

Hur du bär herringar med elegans

1. Bär det med självförtroende

Vill du veta den största stilhemligheten?

**Oavsett vilket sorts herrsmycke du bär, bär det med starkt självförtroende. **

Att bära en ring för första gången kan kännas konstigt. Du kommer känna vikten och det kan vara obekvämt för någon som precis doppat sin tå i smyckeshavet.

Välj en lättare ring till att börja med. Pröva en ring som är cirka 8 mm (5/16”) och se hur det känns.

I slutet av dagen är det självförtroendet som får ringen att se bra ut. Om du oroar dig för att gå runt med händerna i fickan hela dagen... då är kanske en ring inte riktigt något för dig.

2. Välj något bekvämt

Bekvämlighet och självförtroende går hand i hand. Det är en tufft att känna sig modig när din handled gör ont på grund av för mycket vikt på fingrarna.

 • Vilken hand arbetar du med?
 • Skakar du hand ofta?
 • Behöver du skriva hela dagen?
 • Kräver din arbetsplats eller skola att du ser ut på ett särskilt sätt?

Att svara på de här frågorna hjälper dig välja hur många ringar du behöver och hur stora de bör vara. Du kan alltid spara de mer dramatiska pjäserna till en utekväll och hålla dig till enklare och mindre ringar för dagen.

Vilken hand ska du bära ringen på?

Det finns många åsikter om det här men det finns inga definitiva regler. Det enda undantaget är din vigselring – i Danmark bärs den traditionellt på vänsterhandens ringfinger. Men efter att ha frågat runt på vårt kontor visar det sig att det inte alltid är fallet! Ett prima exempel på att välja bekvämlighet är viktigare än traditionen.

Men vilket finger ska du bära ringen på? Klicka här för att se skillnaden mellan en lillfingerring och en kille som bär en ring på sitt pekfinger.

3. Matcha metaller & hudtoner

Stilinfluencern Michele Fedecostante föreslår att välja en metallfärg och bygga runt den. "För att ha en samlad stil ser jag till att mina ringar matchar mitt halsband eller armband. Jag blandar inte silver och guld, men jag bär svart och guld eller svart och silver."

Huvudanledningen till att bära metaller som matchar är för en samlad och ren stil. Med det sagt har vi sett sockor i sandaler som var något pappor bar till att bli en generellt accepterad stil (tack, Beckham) – så regler är ändå till för att brytas.

Att bära 1 ring med båda metaller (silver- och guldfärg) ger dig möjligheten att välja vilken färg du vill för andra ringar, armband och klocka. Det gör ditt val mer bestämt istället för att det ser ut som om du klädde dig i ett mörkt rum.

När vi ändå pratar om mörkt (eller ljust)… matcha metallerna med din hudton är ett annat sätt att se till att dina smycken inte är distraherande och ger din slutgiltiga stil en mer polerad elegans.

Hur du avgör din hudton

 1. Sluta med vad du göra just nu och titta på venerna på dina handled
 2. Vilken färg har de? Om de verkar blå, då har du en svalare hudton. Om de verkar gröna, då har du en varmare hudton

Vilka metallfärger skulle passa bäst?

 • Sval hudton: Ringar i silver, silverfärgat stål, platina och titan passar bäst.
 • Varma hudtoner: Ringar i guld, guldfärgat stål, roséguld och brons kommer passa fint.

Letar du efter en herring med en inlagd sten? Kolla in röda, blå, lila och gröna färger svala hudtoner. Och rangea, bruna, gula och turkoser för varmare toner.

4. Håll det enkelt (eller inte)

Om du precis börjat bära herringar, kom ihåg att mindre är mer. Om du inte vet om du har självförtroendet (eller bekvämlighetsfaktorn) att rocka en hand fylld med bling, välj i sådant 1 eller 2 stycken och bygg vidare från det. Koncentrera på en hand och bär dina ringar på fingrar som inte rör vid varandra.

João Nunes, modeinfluencer, föreslår: "Jag har 3 ringa rjag bär varje dag. Jag sätter 2 på en hand – om jag har fler än det kommer min hand se för tung ut – och 1 på den andra. När jag bär mer än 1 ring väljer jag liknande stilar eller färger."

En bra "nybörjarring" är en signetring. Sätt den på ditt ringfinger och du är klar. Sätt en signetring på motsatt hand när du har en vigselring.

Fokus på balansen

Allt handlar om visuellt vikt. Det är viktigt att din stil inte är asymmetrisk, men att en sida är lite visuellt tyngre än den andra.

Bär du en vigselring och klocka på ena armen? Lägg då till 2 ringar till den andra. Tanken är inte att båda händer/handleder ska vara likadant utsmyckade.

Om du bara vill ha 1 extra ring (förutom din vigselring), lek då runt med hur det ser ut på din motsatta hand. Det kan fungera bättre på samma sida som din vigselring. Din spegel kommer vara din bästa vän här. Din bästa kan även vara din spegel – var inte rädd att be om hjälp.

Balans gäller även ringarnas faktiska storlek. Om du arbetar med korta och tjockare fingrar kommer en större ring se mer proportionerlig ut – vice versa om du bläddrar med långa, smala fingrar.

Din ring kommer berätta en historia

Från enkla keramiska ringar till apskalleringar i stål, ringen du väljer kommer berätta något om dig.

"Att bära och styla en ring är en livsstil. Ibland är killar, precis som jag själv, lite tveksamma att bära smycken eftersom vi har svårt att använda accessoarer. Vi tänker oftast på vigselringen... men, du kan ta på dig vilken ring du vill.

Jag bär ringar eftersom jag vill det, inte på grund av traditioner eller trender. Precis som alla accessoarer, om du instinktivt gillar det kommer du bära det väl – inga tveksamheter. Du kommer se en som framhäver din karaktär och du kommer bara veta att det är den som kommer hjälpa dig berätta din historia.'' – Carlos Nóbrega

Att uttrycka din berättelse handlar om att ta det första steget. Använd de är tipsen som riktlinjer, men om du vill blanda metaller, slänga ut visuell vikt genom fönstret och helt ignorera hudtoner... så kan du göra det.

Det är din berättelse. Och med självförtroende kan du rocka vad som helst.

4 typer ringar för att börja

Signetringar för män

Herringar med stenar

Keramiska ringar för män

Statementringar för män

Ni frågade – Vi svarade

Hur många ringar bör en man bära på en gång?

Även om du har 10 fingrar rekommenderar vi att inte bära fler än 3 ringar per hand. Du kan självfallet bära fler, men som en generell regel (och en som inte skadar din handled) håll dig till tre.

Hur många ringar kan jag bära på en hand utan att det ser konstigt ut?

Den riktiga frågan är hur många ringar kan du bära innan du KÄNNER att det blir konstigt? Om det är 2, då är det svaret. Om det är 10... go for it, bro.

Finns det någon innebörd kring hur många ringar du bär på varje finger?

Det innebär att du gillar ringar. Och det betyder troligtvis att du inte skriver mycket under dagen.

Läs mer om tumringar och lillfingerringar för män här.

Vilken hand bör män bära sin vigselring på?

Det är vanligast att bära en vigselring på vänster hand i Sverige.

Är det fel att bära en ring på ditt ringfinger om du inte är gift eller förlovad?

Ditt ringfinger gör egentligen inte så mycket – du använder det inte för att peka med eller tummen upp eller peka finger åt dåliga förare eller göra lillfingereder med ditt 10-åriga syskonbarn... Det är helt enkelt perfekt för en ring.

Tänk bara på att om du dyker upp på jobbet en måndag med en silver- eller guldfärgad ring kan din kollegor fråga om du har gift dig över helgen.

Hur ska min ring passa?

När du köper en herring, tänk på att den ska sitta löst nog för att vrida den runt fingret utan att det känns obekvämt.

Du ska kunna känna dig bekväm utan att oroa dig för att den glider av varje gång du tvättar händerna.

Är det på modet för herringar?

Herringar än en av våra bästsäljande kategorier i hela världen. De är inte bara moderiktiga, de kan även hjälpa dig att göra ett statement utan att säga ett ord.

Om du letar efter ett socialt bevis för dess plats i modet, kolla bara in kändasr från Zayn till Orlando Bloom till Thor själv, Chris Hemsworth.

När det gäller herringar, behöver jag matcha metallerna?

Behöver är ett starkt ord. Behöver du vatten för att överleva? Ja, det gör du. Behöver du matcha metaller för att fortsätta leva? Eh.

Att matcha metaller är ett enkelt sätt att få en städad och raffinerad stil. Fördelarna att göra så överväger tillfällen du behöver se till att bältesspännet matchar din ring.

Vilken sorts ring ska man bära på en dejt?

Att klä upp sig inför en dejt beror på 2 sak – vart du ska och vem du går ut med.

Om du ska på en konsert i jeans och läderjacka, välj en stor statementring.

Om du bokat ett bord på en fin restaurang, välj i sådant fall en enfärgad ring – så som en metall- eller keramisk ring – eller en diskret signetring eller en med en färgad sten.

Hur börjar man bära herringar?

Det första steget till att börja bära herrsmycken är helt enkelt att börja.

Om du är helt ny till accessoarer, börja med en enkel ring – som en ring i rostfritt stål. Undvik för flashing eller stora ringar, och se till att matcha metallerna för en mer städad stil.

Vilken sorts ring ska man bära till vardags?

Ringen du bär under vardagarna ska inte dra uppmärksamheten från din stil eller vara i vägen. Arbetar du med händerna hela dagen? Då kan en stor statementring vara i vägen.

Det är aldrig fel med en klassisk ring som kombinerar slitstarkt material (som keramiska ringar eller herringar i rostfritt stål) och rena linjer (inte för intrikata eller för mycket detaljer). Se bara till att välja en färg som matchar din outfit.

Vilka stereotyper förekommer bland herringar?

På Trendhim oroar vi oss inte för stereotyper – vi anser att varje man förtjänar att vara fri att berätta sin egen historia.

Kommer andra ha förutfattade ringar om din ring? Javisst. Kommer någon säga att du inte kan bära en ring på ditt mellan, pek eller lillfinger? Troligen.

Behöver du oroa dig för att någon annans tankar ska påverka det du gör? Nej.

Vad symboliserar en herring?

Ringar för män har varit populära genom historien – från antika Egyptens vävda papyrusringar till den iriska "Claddagh Ring" som ges som en symbol för vänskap och kärlek.

Även den mäktiga Härskarringen fick en hel film som handlar om dess symbolism.

Din ring kan betyda precis vad du vill. Den är en del av din berättelse och det är ditt val.

Vad kan jag få graverat på en herring?

Om du vill att din ring ska symbolisera något speciellt, då bör du överväga en gravyr.

Är du inte säker på vad du ska gravera? Klicka här för förslag, idéer och inspiration för din nästa beställning.

Vad är den senaste herringstrenden?

Signetringen är en del av den nuvarande trenden. En färgad ädelsten är även populärt.

Kom bara ihåg att trender kommer och går, men en ring med en klassisk stil och rena linjer kommer aldrig gå ur tiden.

Vilken är den bästa ringen för en man?

Den bästa ringen för en man är den han (eller du!) faktiskt bär. Det finns ingen poäng att spendera timmar på att leta efter den perfekta ringen som slutligen bara kommer ligga på byrån.

Med en massiv variation av stilar och metaller att välja på kommer du vilja göra lite efterforskningar innan du börjar shoppa.

Om du letar efter något som ser bra ut utan att det tömmer ditt konto, shoppa då vår kollektion med över 300 unika stilar.

Några populära metaller i herringar är bland annat:

 • Titanringar för män – lätta och superstarka
 • Volframringar för män – extremt hårda och ultraslitstarka
 • Herringar i rostfritt stål
  slitstarka, starka och prisvärda
 • Herringar i 925s silver – lätta, slitstarka och starkare än guld