Spara 20 % på alla solglögon

Spara 20 % på alla solglögon

365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 50 kr - Fraktfritt över 595 kr-
Kontakta Oss

Healingarmband för män – Vad betyder stenarna

Med ädla stenar som lovar allt från fokus och mod till intellekt och kärlek kräver det lite kunskap och tålamod för att veta vilken du ska ha på handleden. Vår genomgående guide bryter ned vad som gör healingarmband så speciella och visar dig hur du väljer rätt armband.

Det är lätt att tro att ädelstenar och kristaller är för New Age-utövare och killar som vet skillnaden mellan nedåtgående hund och Paripurna navasana. Men stenarnas kraft har dekorerat världshitorien.

För vikingarna (självklart tar vi upp våra förfäder) var karneol, beckkol, granat och bärnsten eftertraktade för sin skönhet och påstådda mystiska egenskaper. Numera tror folk fortfarande att vissa stenar kan hjälpa dem med allt från intellekt till självförtroende.

Oavsett om du letar efter ett äldelstensarmband för dess mystiska egenskaper eller för att det ser bra ut, vi kommer gå igenom mysterierna bakom dessa legendariska halvädla stenarna och hjälper dig hitta en som bäst berättar din historia.

Innan vi börjar är det viktigt att veta att vi skriver om stenar och deras helande egenskaper efter endast anekdotisk information. Om du upplever en situation där riktig fysisk, mental eller emotionell hjälp behövs, var god prata med din läkare eller terapeut.

1 Healingarmband för män – vad betyder stenarna1.1 Vad är skillnaden mellan ädla & halvädla stenar?1.2 Vad är skillnaden mellan kristaller & stenar?1.3 Varför bära ett healingarmband?1.4 Hur du hittar rätt healingarmband för dig1.5 Hur du gör rent & laddar healingarmband1.6 3 saker du ska titta efter när du köper ett healingarmband1.7 Healingarmband & din berättelse

Vad är skillnaden mellan ädla & halvädla stenar?

När du shoppar healingarmband eller andra armband med stenpärlor kommer du stöta på "ädelstenar", "halvädla stenar" och smyckestenar. Att veta vad de innebär – och vad (om något) de har gemensamt – kommer hjälpa dig välja rätt sten för din samling.

Vad är en ädelsten?

Att dela in stenar i ädla ochhalvädla kategorier innebär inte att en är viktigare än en annan. Det innebär att ädelstenar är mer värdefulla än halvädla stenar. Hur viktiga de är ligger hos den som observerar.

Ädelstenar är titeln som ges 4 sorters stenar: Rubiner, safirer, smaragder och diamanter. Dessa har alltid varit högt värderade och är därför mer värdefulla än halvädla stenar.

Vad är en halvädelsten?

Alla stenar som inte är "ädla" kategoriseras som halvädla. Dessa finns oftast lätt tillgängliga och används ofta i smyckestillverkning.

Halvädla stenar innefattar ametist, aventurin, kalcedon, krysokoll, citrin, granat, hematit, jade, jaspis, lapis lazuli, malakit, obsidian, onyx, rodonit, tigeröga, topas, turkos och en lång lista med andra stenar.

Vad är smyckestenar?

Nu när ädel- och halvädelstenar har definierats... vad är då smyckestenar?

En smyckesten är namnet som ges en sten som slipats och polerats som används som besmyckning. Även kallad juvel, smyckestenar är tillverkade av mineraler, stenar men även bärnsten.

Alla ädla och halvädla stenar som slipats, polerats och bärs i ett smycke är också smyckestenar. Alla mineraler som väljs för dess skönhet och bärs i ett halsband, ring eller armband är en smyckesten. Visa är organiska, så som pärlor och bärnsten. Vi danskar har vetat en del om bärnsten eftersom förstenar träkåda från stenåldern fortfarande kan hittas längs med våra stränder.

Vad är skillnaden mellan kristaller & stenar?

Om du inte råkar vara geolog så är du troligen mer intresserad av stenarnas kvaliteter – de "magiska" egenskaperna som de tros ha – snarare än deras vetenskapliga benämning. Men för de av er som är intresserade så är den primära skillnaden mellan stenar och kristaller att en kristall kan identifieras som en solid kristall (ett material). Kristaller har facetter på ytan och är oftast klara nog att kunna se genom dem.

Stenar består generellt av mikroskopiska kristaller som sitter samman. Till exempel granit, det är en sten som består av flera kristaller – inklusive kvartsit – som sitter samman.

Med det sagt är ordet "sten" också något som beskriver helande kristaller. Förvirrad? Ingen fara. Det viktigaste när man letar efter kristaller eller stenar är om du gillar det eller inte. Kan du se det som en del av din berättelse? Om svaret är ja... då spelar det ingen roll om det är en ädelsten, smyckesten eller bara en sten du hittade på din favoritvandring.

Varför bära ett healingarmband?

Oavsett om du tror på stenars helande kraft eller inte så är det omöjligt att förneka stilen rätt armband ger din handled.

På Trendhim tycker vi att accessoarer har kraften att hjälpa dig berätta din historia – hjälpa definiera ett ögonblick och hjälpa dig uttrycka dig själv. Som om det inte var nog så finns det en hel värld med människor där ute som tror att stenar kan hjälpa med allt från balans till helande.

För många är det ett sätt att skydda, rensa och lösgöra negativa energier genom att bära ett healingarmband med halvädla stenar när du är fast i livet. Till exempel hematiter. De här stenarna påstås ha en stark grund i energierna som skapar fokus och koncentration hos bäraren. Genom att bära hematitarmband kommer du i konstant kontakt med dessa smyckestenar och låter deras (oavsett om det är sant eller ej) krafter hjälpa dig hålla fokus.

Flera healingarmband är associerade med chakran. Det är de 7 energicirklarna som finns längs med ryggraden. Som med många saker i livet kan man komma ur balans. Att bära stenar och kristaller som sägs återställa balans och låter energin flöda fritt när den fastnat. Med ett chakraarmband får du oftast 7 stenpärlor i olika färg, varje sten är associerat med ett chakra.

Funkar helande stenar?

Det var den första frågan vi ställde när vi dök in i det här ämnet... och för att vara ärlig, det finns ingen vetenskaplig forskning eller bevis som säger att det funkar. Men, precis som allt som faller bortom svart och vitt, ligger deras krafter i om du tror på dem eller inte.

Det är inte konstigt att tro att stenar och kristaller har energi och kan därför hjälpa balansera livet. Ta din klocka som ett exempel. Om du bär en med ett batteridrivet kvartsurverk så nyttjar den troligen en kristalls kraft för att hålla koll på tiden.

Batteriet skickar elektricitet till kvartskristallen genom den elektriska kretsen, vilket skapar en vibrationer med en stadig och precis frekvens på 32 768 vibrationer/sekund. Kretsen räknar vibrationerna och skapar elektriska pulser en gång per sekund. Pulserna driver en liten motor som driver klockvisarna – det i sin tur ger ett precist sätt att hålla ordning på tiden (tills batteriet dör).

Det är därför inte omöjligt att tänka sig att bära stenar och kristaller i armband skulle kunna ha en effekt. Energin du lösgör under dagen interagerar med stenarna på ett sätt som får dem att lösgöra energi tillbaka. Det är en dialog mellan din kropp och armbandet. En som kanske ändrar din berättelse till det bättre.

Hur du hittar rätt healingarmband för dig

Att välja en smyckesten för dess energi eller helande kraft kan kännas övermäktigt. Innan du köper ditt nästa armband, ta lite tid att utforska stenarnas inneboende egenskaper. Bestäm varför du vill ha det och hoppas att det ger dig mer livskraft.

Kom ihåg att när det gäller accessoarer så finns det ingen hierarki för smyckestenar och kristaller. Välj ett armband som berättar dina tankar och som matchar den historia du vill berätta. Och det är en bonus om det ser bra ut med.

Ta en titt på de populäraste smyckestenarna för healingarmband här nedan. Hitta en som talar till dig för det du saknar (eller behöver mer av) i ditt liv.

Informationen nedan är endast anekdotisk information. Om du behöver fysisk, mental eller emotionell hjälp, var god kontakta läkare eller terapeut.

Stenar & deras innebörd

 • Hematit - Fokus – De här stenarna används för att styrka kopplingen till jorden och öka modet. Det sägs även att det är en kraftfull sten för att stimulera fokus och koncentration.
 • Agat - Självförtroende – Agat används som en skyddande sten. Den stärker visdom, mod och koncentration.
 • Ametist – Jordning – Ametister används för att hålla bäraren jordnära och ökar kreativitet och passion. Det kan stärka intuitionen och hjälper föra tanken till handling.
 • Tigeröga – Mod – Till och med namnet på stenen låter vilt. Tigeröga används för att bygga självförtroende, ge tur och stärka modet när mans tår inför utmaningar.
 • Lava – Styrka – Precis som den glödande vätska den härstammar från är lavastenar symboler för styrka och beslutsamhet. Du kan lägga till några droppar eterisk olja på dina lavastenspärlor. De är porösa så de kan hålla in oljan och slägga ut dofter under dagen med den extra fördelen i form av aromterapi.
 • Jaspis – Stabilisering – Jaspis ger ro och absorberar negativa känslor. Den här halvädla stenen främjar även ärlighet och organisering... inte illa för ett armband.
 • Onyx - Styrka – Onyx är en av de mest välkända smyckestenarna. Onyx bärs för att ge självförtroende och stärka mod, självkontroll och visdom.
 • Unakit – Självkärlek – Unakiter är stenar vi alla kan dra nytta av. Kända för att främja självacceptans och helande, den här halvädla stenen tar bort negativa energier.
 • Lapis Lazuli – Anti-stress – Lapis Lazuli bärs för att minska stress och främja medkänsla, sanning och självförtroende.

Hur du gör rent & laddar healingarmband

Oavsett hur magiskt eller kraftfullt du tror ditt armband är så kommer det med största sannolikhet bli smutsigt. För att göra rent ett pärlarmband, gnugga försiktigt en mjuk trasa som doppats i varmt vatten med en liten mängd mild tvål.

Skillnaden mellan att bära ett armband med helande stenar mot ett "vanligt" pärlarmband är tanken bakom det. Om du endast bär det för dess utseende, kan du hålla det rent med följande tips här som kommer vara nog för att du ska kunna njuta av ditt armband långt framöver. Men om du har valt ditt utifrån förhoppningen vad stenarna kan ge dig... då du vill du tänka på att ladda upp dem.

Om du redan är skeptisk till healingstenar och armband med innebörd, då kommer följande laddtips troligen inte vara något för dig. Men de skadar inte heller.

Medan det inte finns några vetenskapliga bevis och studier på stenars helande egenskaper, så har det inte hindrat människor genom historien att tro på dem.

Att ladda stenar i ditt armband är ett finare sätt att säga att du hjälper till att återställa deras mystiska egenskaper. Det finns 2 enkla sätt att återladda stenarna: måne eller salvia.

Det enklaste sättet att ladda din smyckestenarna är i fullmånens ljus. Det enda du behöver göra är att lägga armbandet i direkt månljus och vänta 6-12 timmar. Du kan behöva göra det flera nätter än 1... som du behöver göra under dansk sommar eftersom nätterna är korta.

Att gnugga salvia mot stenarna är en annan metod att ladda dem. Börja genom att tända en bit salvia och blås ut det så fort det börjar glöda. Håll armbandet i röken och vänd på det så att varje sten omges av röken.

Fördelen med båda metoder är att de inte skadar armbandet eller orsakar missfärgning på stenarna.

3 saker du ska titta efter när du köper ett healingarmband

 1. Kostnad – Om du inte sätter diamanter på handleden så ska inte smyckestenar försätta dig i skuld. De flesta stenar är inte ovanliga (trots deras påstådda krafter), så kostnaden bör inte hindra dig från att hitta ett armband som passar dig.

 2. Passform & spänne – Oavsett hur mycket kraft stenarna sägs ha eller hur mycket hopp du har att de kommer fungera, om armbandet inte passar eller inte sitter kvar på handleden så är det inte värt det. När du handlar armband online eller de med healingstenar, se till att du läser kundrecesioner eller kontaktar Kundtjänst för mer information om hur du hittar rätt storlek och om spännet är starkt nog.

 3. Autenticitet – Det här är en av de viktigaste faktorerna att tänka över när du shoppar ett armband med healingstenar eller kristaller. Naturstenarnas autenticitet kommer göra skillnad på armbandet mot de som inte har naturliga stenar. Många stenar som du hittar på marknaden har hettats upp och färgats för att få extra färg. Den här metoden är inte ovanligt, det är något som är värt att känna till.

Healingarmband & din berättelse

Från medeltiden till amerikanska urbefolkningen har ädla och halvädla stenar använts för deras healing och kraft. Medan det inte finns några vetenskapliga studier som bevisar deras verkliga effekt så finns det studier som styrker placeboeffekten som sker när en person tror på och bär de här typerna av smycken.

Kanske är det det som det verkligen handlar om när man bär ett healingarmband – historien man vill berätta för sig själv.

Armbandet du väljer och stenarna som det har blir en del av din resa. Om du så bär det för självförtroende eller fokus, det är din ensak. Det viktigaste är att du gör det för dig... med eller utan magiska krafter.