Solglasögon | Köp 2 och spara 20%

Solglasögon | Köp 2 och spara 20%

365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 50 kr - Fraktfritt över 449 kr-
Kontakta Oss

Herrhalsband – din ultimata guide

Oavsett om du letar efter en enkel halslänk eller nog med bling som kan ses från rymden, ta dig en titt på allt du behöver för att börja. Lär dig hur du väljer rätt kedjelängd och bär id-brickor utan att bli arresterad.

Från neandertalarnas örnklor till Jay Z’s 200 000 dollar Cuban link chain, är herrhalsband här för att stanna. Oavsett kedja du söker, välj något som berättar din historia. En accessoar som gör mer än att bara se bra ut – den symboliserar din resa, ditt äventyr, ett särskilt ögonblick eller påminner dig om en tid och plats. Vilken historia kommer din berätta?

1 Herrhalsband – din ultimata guide1.1 Hur du bär ett herrhalsband1.2 Hur du väljer bäst storlek & längd på kedjorna1.3 6 sorters herrhalsband1.4 Hur du rengör & vårdar om dina halsband1.5 Ni frågade – vi svarade

Hur du bär ett herrhalsband

  1. Vet vilken historia du vill berätta
    Fråga dig vilken sort uppmärksamhetsgivande halsband du vill ha. Vill du ha att riktigt tjockt halsband eller ett enkelt
    stålhalsband och ett kors?
  2. Vet vad du ska bära med halsbandet
    Ska du bära det ovanpå tröjan eller under det? Att veta hjälper dig välja storlek och längd. Ett kedjehalsband med en torshammare kan lägga till extra stil när det bärs ovanpå en enkel t-shirt, medan en 2 mm guldfärgad stålkedja bara skulle kikar fram under din skjorta.
    Och om du letar efter något lättare för sommaren är en vaxad bomullsrem något som blandar fint att hänga löst i poolen och när du går ut på kvällen.
  3. Vet vilken färg du behöver och matcha metaller
    Från färgade pärlhalsband till silver- och guldfärgade halsband i rostfritt stål, ditt halsband bör
    matcha andra färger i din outfit och andra metaller. Om du även bär armband,,
    ringar eller klocka – och varför skulle du inte det? – se till att allt är sammanhängande. Och eftersom halsband rör vid huden bör du vara säker på att det är nickelfritt för att undvika en allergisk reaktion.
  4. Vet hur många du vill ha
    Det här binder samman med #2. Det är lurigt att bära flera halsband under tröjan utan att de skiner igenom eller blir synliga genom tyget. Men ovanpå tröjan... då kan du köra hårt.
    Du kan bunta halsband och bära fler än ett, välj 2-3 halsband med olika textur och varierande längd. Att bära 3 tjocka guldfärgade halsband kommer inte se lika bra ut som 2 kedjor i olika tjocklek och 1 pärlhalsband med en guldfärgad accentpärla.

Hur du väljer bäst storlek & längd på kedjorna

För de flest aherrkedjor är 50 cm (20 tum) genomsnittslängden. Det faller mellan nyckelbenet och de två översta knapparna i skjortan och ser lika bra ut på insidan såväl som utsidan. Om du bär ett halsband med hängsmycke, välj då 55-63 cm (22-25 tum) så att hängsmycket ligger i mitten av ditt bröst.

  • 35-45 cm (14-18 tum) – ganska slimmat och kommer synas ovanför skjortan.
  • 50-55 cm (20-22 tum) – Faller vid nyckelbenet och är den vanligaste storleken på herrhalsband. Kan bäras på in- och utsidan.
  • 55-61 cm (22-24 tum) – Faller i mitten av bröstet och ser bäst ut med ett hängsmycke eller ID-brickor. Kan bäras på in- och utsidan.
  • 61-76 cm (24-30 tum) – Designad att bäras på utsidan. Ser bäst ut med ett stort hängsmycke eller i form av en tjockare kedja. Drar verkligen blickarna till sig.

Om du bara bär en kedja (och inte är ute efter en kedja som gör ett stort intryck) passar 2-6 mm bredd till att börja med. När du lägger till ett hängsmycke, se till att det passar kedjan och inte överträffar dess tjocklek. Om du letar efter ett tjockt guldfärgat halsband som är i "bling"-kategorin, välj ett som är 12 mm eller tjockare. Kedjebredden och längden går hand i hand, så se till att de är proportionerliga - det vill säga inte ett 35 cm lång och 12 mm brett halsband.

  • 1-6 mm – Från diskret tunt till standardbredden för vanliga herrhalsband. Kan enkelt bäras under tröjan.
  • 6-10 mm – Den här halsbandsbredden passar bra för hängsmycken och kedjor som hänger utanpå tröjan.
  • 10-X mm – Nu är vi inne på "Jag bar den för att imponera"-territoriet. Halsband som är mer än 10 mm (den senaste iPhonens tjocklek) bärs för att dra blickarna till sig.

6 sorters herrhalsband

Glöm kostymsmycken eller pärlorna som mormor rockar. Numera kommer herrhalsband i flera olika stilar som matchar din berättelse.

1. Dog Tags/ID-brickor

Dog tags / ID-brickor härstammar från amerikanska inbördeskriget och första och andra världskriget. De bars för att identifiera eventuella sårade eller dödade i strid. Under andra världskriget började amerikanska armén inkludera religiös åsikt men begränsade sig till P för protestant, C för katolik och H för judisk. Senare under Koreakriget (1950-53) lades bokstaven X till, för "ej uppgett" eller en religion som inte fanns på listan. Ledsen Jedis, ni behöver välja X.

Soldater bär traditionellt 2 ID-brickor – en som stannar med kroppen och en som samlas in för identifikation och administration. En av brickorna är på huvudkedjan och den andra på en mindre kedja som enkelt kan tas av.

Dog Tags/ID-brickor & gravyr Dog tag-halsband har flyttat från slagfältet till modet och, även om det inte längre används för att identifiera en kropp på bårhuset, håller fortfarande en grad av självidentifiering. Idag kan du gravera dem med allt från särskilda datum till påminnelser så som "Believe" (yack, Bieber).

Om din bricka är graverad med något personligt eller meningsfullt vill du kanske bära den under tröjan/skjortan... särskilt när du ska till kontoret eller på ett formellt arrangemang. Annars kan du bära den på utsidan och var redo för att börja en konversation. Inte säker på hur du kan göra din dogtag mer personlig? Klicka här för gravyridéer och inspiration.

2. Kedjehalsband

De flesta herrhalsband faller inom den här kategorin. En kedja är en serie ringlänkar diskar eller pärlor. Medan det kan låta simpelt så finns det många variationer och stilar att välja på... för att inte tala om olika spännen. Du vill välja ett spänne som klarar kedjans vikt och som enkelt kan fästas (särskilt om du klär på dig ensam).

TYPER AV KEDJEHALSBAND FÖR MÄN

  1. Kabelkedja – Kabelkedjan är den populäraste sortens herrhalsband. Det tillverkas med ovala länkar och påminner om en riktig kedja. Kabelkedjan är inte det mest statementgörande halsbandet på marknaden men de är bra att hänga ett kors, mynt eller hängsmycke i.
  2. Curb-kedja – Curbkedjehalsband är tillverkade med platta länkar. De är oftast grova för en mer street och urban stil Cuban är en populär variation av den här stilen..
  3. Marinkedja/Ankarkedja – För alla havsälskare där ute är marinkedjan inspirerad av riktiga ankarkedjor som används på skepp och båtar. Varje oval länk har en horisontal spärr över mitten och sitter samman som en kabelkedja men är platt som en curbkedja.
  4. Figarokedja – Med italienska rötter har Figarokedjan fått sitt namn från huvudkaraktären ur Barberaren från Sevilla (en känd italiensk opera). Halsbandet är särskilt på grund av dess platta ovala länkar. Typiskt mönster innehåller 1 stor länk följd av 2-3 mindre länkar. Figarokedjan är en variation av curbkedjan.
  5. Repkedja – Repkedjan består av kedjelänkar som vridits samman och påminner om ett rep. Repkedjehalsband är välkända för deras tryka och används ofta för hängsmycken.
  6. Vetekedja – I en vetekedja har ovala länkar vikts samman i samma riktning för att likna veteax. Vetekedjor används ofta för hängsmycken.
  7. Klotkedja – Klockedjor (pärlkedja) används oftast för ID-brickor och nyckelringar. Det består av klorformade länkar med eller utan små uppehåll.
  8. Sillbenskedja – Sillbenskedjan har platta v-formade länkar i alternerande riktning. Det blandas ofta samman med Omega-kedjan som har en liknande design med som tillverkat med platta delar i en vriden design. Sillbenskedkor är inte lika flexibla som Omega och kan bli spända. Båda är välkända för att dra och nypa i finare hårstrån runt halsen och nacken – en bra anledning att hålla håret vältrimmat.
  9. Boxkedja – Fyrkantiga länkar som gett halsbandet sitt namn. Boxkedjehalsband hittas i en stor variation av bredder och pssar bra för hängsmycken.
  10. Ormkedja – En variation av sillbens- och omegakedjorna. Ormkedjorna tillverkas med tätt sammansatta plattor eller ringar som påminner om ormskinn. Resultatet är ett slätt, runt sicksackmönster. Känt som delikat och elegant, de är perfekta tillsammans med ett hängsmycke.

OLIKA KEDJESPÄNNEN

  1. Fjäderring – Fjäderringsspänne har en fjädermekanism. Dra tillbaka den lilla hävarmen och för ringen genom (den andra änden av halsbandet) insidan. Släpp för att stänga det.
  2. Klospänne – Klospännen har en fjäder som håller det stängt. De öppnas och stängs enkelt med en hand. För att öppna, tryck ner hävarmen med tummen. Släpp för att stänga den. Namnet kommer från dess utseende som liknar en klo.
  3. Tunna – Tunnspännen tillverkas med 2 metalldelar som skruvas samman och formar ett tunnliknande utseende.
  4. Fiskkroksspänne – Fiskkroksspännen fästs genom att föra metallkroken genom ringen på halsbandet andra ände.
  5. Magnetspänne – Magnetspännen består av 2 magneter som fästs samman. Superenkelt att användas och behöver inte fästas samman som ett klo- eller fjäderspänne.

  • Essentials | 4 mm Silverfärgat Repkedjehalsband
    Lucleon
    434 kr
    Essentials | 4 mm Silverfärgat Repkedjehalsband
    Gravera
  • Essentials | 6 mm Silverfärgat Repkedjehalsband
    Lucleon
    494 kr
    Essentials | 6 mm Silverfärgat Repkedjehalsband
    Gravera
  • Essentials | 6 mm Silverfärgat Ormkedjehalsband
    Lucleon
    539 kr
    Essentials | 6 mm Silverfärgat Ormkedjehalsband
    Gravera
  • Essentials | 6 mm Metallsvart Fiskbenshalsband
    Lucleon
    539 kr
    Essentials | 6 mm Metallsvart Fiskbenshalsband
    Gravera
  • Essentials | 3 mm Metallsvart Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Lucleon
    449 kr
    Essentials | 3 mm Metallsvart Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Gravera
  • Essentials | 3 mm Guldfärgat Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Lucleon
    449 kr
    Essentials | 3 mm Guldfärgat Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Gravera
  • Essentials | 3 mm Silverfärgat Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Lucleon
    449 kr
    Essentials | 3 mm Silverfärgat Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Gravera
  • Essentials | 2 mm Metallsvart Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Lucleon
    404 kr
    Essentials | 2 mm Metallsvart Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Gravera
  • Essentials | 2 mm Guldfärgat Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Lucleon
    404 kr
    Essentials | 2 mm Guldfärgat Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Gravera
  • Essentials | 2 mm Silverfärgat Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Lucleon
    404 kr
    Essentials | 2 mm Silverfärgat Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Gravera
  • Essentials | 1 mm Metallsvart Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Lucleon
    374 kr
    Essentials | 1 mm Metallsvart Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Gravera
  • Essentials | 1 mm Guldfärgat Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Lucleon
    374 kr
    Essentials | 1 mm Guldfärgat Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Gravera
  • Essentials | 1 mm Silverfärgat Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Lucleon
    374 kr
    Essentials | 1 mm Silverfärgat Halsband med Fyrkantiga Boxlänkar
    Gravera
  • Essentials | 5 mm Metallsvart Halsband med Böjda Boxlänkar
    Lucleon
    494 kr
    Essentials | 5 mm Metallsvart Halsband med Böjda Boxlänkar
    Gravera
  • Essentials | 5 mm Guldfärgat Halsband med Böjda Boxlänkar
    Lucleon
    494 kr
    Essentials | 5 mm Guldfärgat Halsband med Böjda Boxlänkar
    Gravera
  • Essentials | 5 mm Silverfärgat Halsband med Böjda Boxlänkar
    Lucleon
    494 kr
    Essentials | 5 mm Silverfärgat Halsband med Böjda Boxlänkar
    Gravera
  • Essentials | 3 mm Metallsvart Halsband med Böjda Boxlänkar
    Lucleon
    449 kr
    Essentials | 3 mm Metallsvart Halsband med Böjda Boxlänkar
    Gravera
  • Essentials | 3 mm Guldfärgat Halsband med Böjda Boxlänkar
    Lucleon
    449 kr
    Essentials | 3 mm Guldfärgat Halsband med Böjda Boxlänkar
    Gravera
  • Essentials | 3 mm Silverfärgat Halsband med Böjda Boxlänkar
    Lucleon
    449 kr
    Essentials | 3 mm Silverfärgat Halsband med Böjda Boxlänkar
    Gravera
  • Essentials | 2 mm Metallsvart Halsband med Böjda Boxlänkar
    Lucleon
    404 kr
    Essentials | 2 mm Metallsvart Halsband med Böjda Boxlänkar
    Gravera
  • 3. Halsband med hängsmycken

    Det här är ett generellt uttryck för alla former halsband som har något hängande i sig – ett hängsmycke. Till och med ett halsband med ID-bricka räknas som ett halsband med hängsmycke.

    Stylisten och MUA, Cianne Denize, föreslår att välja ett hängsmycke som talar till dig. "Det ska sitta runt din hals, så se till att inte bara sätta fast första bästa halsband du ser. Vill du bära det under din skjorta och kostum? Eller ovanpå en t-shirt? Det avgör hur tjockt eller tunt ditt hängsmycke ska vara. Och kom ihåg att det troligen kommer bryta isen. Om du kommer in med en torshammare hängandes i ditt halsband... då kan vi slå vad om att jag kommer börja prata med dig.”

    Olika hängsmycken har olika innebörd och kommer därför ta ännu en annan mening för din berättelse och din resa.

    • Fjäderhalsband symboliserar frihet
    • Ankarhalsband representerar stabilitet, trygghet och hopp
    • Hamsa-halsband representerar guds hand i mellanöstern
    • Ankh-halsband är symbolen för livet i det gamla Egypten
    • Korshalsband har en direkt koppling till det andliga och den kristna tron
    • Mynthalsband omges av legenden att ge tur och lycka till bäraren
    • Klohalsband och smycken anknyts till skydd och kraft hos amerikansk urbefolkning
    • Buddha-halsband är symboler för fred, tur och långt liv
    • Vikingamsmycken så som torshammarhalsband, har varit moderiktiga genom historien och sägs ge skydd åt bäraren. Inte för att tala om hur Mjölner kan krossa berg. Vi är inte säkra på om hängsmycket kommer göra det... men det hade varit en häftig historia.

    4. Religiösa halsband

    Religiösa halsband är halsband med hängsmycken. Men eftersom varje halsband är speciellt har vi skilt dem från de övriga. I den judiska tron bärs Det onda ögat, Hamsa och Davidsstjärnan som hängsmycken. Inom Islam är hängsmycken som representerar koranen och Allas namn populära val. Inom kristendomen ser du korshalsband, helgonmedaljer och rosenkransar. Medan rosenkransen traditionellt används för att räkna böner kan de även bäras runt halsen av troende och icke-troende.

    TYPER AV KORSHALSBAND

    1. Latinskt kors – Det här är det vanligaste och mest kända korshängsmycket. Det representerar korset från korsfästelsen
    2. Grekiskt kors – Ett annat populärt korshängsmycke med lika långa armar på alla sidor
    3. Krucifix – Ska inte förvirras med det latinska korset. Ett krucifix representerar Jesus korsfästelse och visar hans kropp fastspikat på korset
    4. Korsfararkors – Även känt som Jerusalemkors. Hängsmycket består av ett stort kors med mindre kors placerade i varje vinkel
    5. Sidokors – Ett latinskt kors på sidan som representerar att Kristus jobb avslutades med hans död och återuppståndelse
    6. S:t Thomas-kors – Även kallat persiskt kors. Korset härrör från ett av de äldsta kristna samhällena i världen – S:t Thomas-kristna i Indien
    7. Bysantinskt kors – Även kallat för det rysk-ortodoxa korset. Det härstammar från 500-talets Bysantinska kungadömet och har tre karakteristiska horisontala tvärbalkar
    8. Keltiskt kors – Representerar evigt liv. Det irländska korset liknar det latinska korset men har en cirkel i dess mitt
    9. Gotiskt kors – Det gotiska korset associeras med den gotiska/goth-kulturen
    10. Ankh-kors – Ursprungligen en symbol för livet i forna Egypten. Det har sedan dess adopterats av egyptiska och Nordafrikanska kristna (kopterna)

    5. Pärlhalsband

    De äldsta pärlhalsbanden kan dateras till 110 000 år sedan och har hittats i Skhul-grottorna i Israel. Medan de första pärlhalsbanden tillverkades från snäckskal kan du nu hitta pärlor gjorda av trä, stenar, metall och plast. Och du kan hitta snäckskalshalsband på marknader över hela världen.

    Det är något särskilt med pärlhalsband som får det att associeras med avslappning och frihet. Kanske den avslappnade, yogaälskande ö-känslan som träpärlorna ger ifrån sig. Eller så kan det vara att de flesta pärlhalsband är längre än vanliga halsband – vilket ger en bohemisk känsla i din klädsel. Oavsett anledning drar ett pärlhalsband blickarna till sig. Så var redo att berätta din historia

    6. Läderhalsband

    Nyckeln till att bära ett läderhalsband är att matcha det med annat läder du bär. Det må inte vara en regel som är huggen i sten, men att matcha ditt halsband med klockremmen eller läderbältet ger din klädsel en städad stil.

    Många läderremshalsband har designats för hängsmycken eller till och med nycklar. Om du inte gillar att bära djurhud kan du shoppa rephalsband som är tillverkade i bomull eller veganläder. Vad du än väljer ger den här sortens herrhalsband en avslappnad känsla i din stil. Tänk på det när du shoppar inför en jobbintervju, bröllop eller formellt evenemang. Det kan vara bättre med ett stålhalsband eller -kedja.

    Till skillnad mot stålhalsband bör du inte duscha med ett läderhalsband runt halsen. Lädret förlorar sina naturliga oljor när det blir blött och krymper. En annan viktig anledning till att inte bära ditt läderhalsband eller armband i duschen är att det kan orsaka missfärgning. Oavsett om det är färgat eller målat, längre exponering till vatten kan bleka eller flaga färgen.

    Hur du rengör & vårdar om dina halsband

    För mycket smuts och damm på din halskedja kommer orsaka att den går sönder och förlorar sin lyster. Hängsmycken ser också bättre ut utan månader gamla fingeravtryck, svett och oljebeläggningar. Ta reda på vilket material den är tillverkad i och följ riktlinjerna nedan för allmän rengöring.

    Hur du gör rent smycken och halsband i rostfritt stål

    1. Ta några droppar disksåpa i en skål med varmt vatten
    2. Doppa en mjuk luddfri trasa i vattnet och torka halsbandet (ta av hängsmycket) tills det är rent
    3. Skölj av såpan
    4. Torka med en ren handduk och låt lufttorka
    5. Använd en putsduk för extra lyster

    Stegen ovan kan även användas för stålringar, armband och hängsmycken. Vissa på kontoret svär att tandkräm och en gammal tandborste är bäst för att rengöra halsband i rostfritt stål. Se till att du använder en icke-slipande och inte vitgörande tandkräm om du använder det och skölj noggrant av efteråt.

    Hur du gör rent läderhalsband & -armband

    Doppa inte läderhalsband i vatten eftersom det kan få halsbandet att krympa och förlora färg. Använd istället en fuktig trasa med några droppar mild handtvål (utan återfuktande medel) och torka försiktigt halsbandet. Torka av med en ren, fuktig trasa efteråt och låt halsbandet lufttorka innan du bär det.

    Hur du gör rent pärl- & stenhalsband

    Få ditt pärlhalsband att se ut som nytt med en mjuk borste (en gammal tandborste) och en skål varmt vatten. Lägg till en droppe eller två diskmedel och borsta försiktigt rent pärlorna. Använd en fuktig trasa för att torka av såpan och låt halsbandet lufttorka.

    Ni frågade – Vi svarade

    Vad är en Cuban Link-kedja?

    Cuban link är en variation av kabelkedjan. Det har fått sitt namn från de kubanska områdena i Miami där det blev populärt under 70- och 80-talen. Men dess otroliga stil kan nu ses bortom kusten och runt hela världen.

    Bär killar chokers?

    Killar bär chockers… de kallas för slipsar. Bär en fluga för omväxling, men låt chocker-halsbandet stanna hos damerna från 1800-talet.

    Är det olagligt att bära dog tags/ID-bricka?

    Det är inte olagligt att bära dog tags/ID-brickor som civil. I USA är det olagligt att bära militära ordnar och dekorationer med syfte att lura andra, få mer prestige eller utmärkelser. Så... så länge du inte gör det, så är det inga problem.

    Vilken sorts halsbandskedja kommer inte slita ur hårstrån?

    Eftersom de flesta killar har tjockare hår (och de rakar sig) runt hals och nacke är det inget större problem att hitta ett halsband som inte nyper eller drar ur hårstrån. Men om du oroar dig för det, undvik sillbens- och Omegakedjor. Välj istället klot-, box-, curb-, marina- och Figarokedjor för säkerhets skull.

    Vilken storlek passar bra för en kille?

    De flesta som letar efter en halslänk köper en som är 50 cm lång och 2-6 mm bred. Om du ska ha ett hängsmycke i halsbandet, välj ett som är 55-60 cm långt och 4-6 mm brett.

    Hur tjock bör en killes kedja vara?

    Kedjans tjocklek beror på kedjans syfte. Ska den ha ett hängsmycke? Då ska du välja ett som passar proportionerna i hängsmycket – du kan inte hänga ett superlitet kors i en 12 mm kedja.

    Om du letar efter en riktigt tjock halskedja som konkurrerar med Run-DMC... köp i sådant fall den tjockaste repkedjan du kan hitta.

    Är halsband unisex?

    Det beror på halsbandet. De flesta halsband som designats för män har en särskild tjocklek och vikt som skiljer dem åt från de tunnare och mer eleganta damhalsbanden.

    Är halsband på killar coolt?

    Skrev vi en hel artikel om det? Ja, halsband ser bra ut på killar. Om du är nervös över att hitta rätt halsband för dig, hör bara av dig till oss!

    Kan killar bära två halsband?

    Killar kan bära fler än 1 halsband. Nyckeln till att bunta är att bära halsband i olika längder och att inte bära fler än 2 eller 3 stycken.

    Bör killar bära guld eller silverhalsband?

    Halsbandet du väljer bör matcha de andra metallerna du bär. Guldfärgad klocka = guldfärgat halsband. Undantaget för den här regeln är om halsbandet har ett personligt eller sentimentalt värde. I sådant fall... då struntar vi i reglerna!

    Bör killar bära guldfärgade halslänkar?

    Vi tror starkt på ‘Tell Your Story’. Bär guldfärgade kedjor om du vill det. Om du oroar dig för att det är för mycket eller att någon kommer fråga dig om ditt senaste rappalbum, välj en tunnare kedja till att börja med och se till att alla dina andra metallaccessoarer även är guldfärgade.

    Vilken kedjetyp är den starkaste?

    Den starkaste halskedjan är vetekedjan. Den består av 4 längder flätade och sammanlänkade ovala länkar.

    Är rostfritt stål allergivänligt?

    Ja. Majoriteten av våra smycken är tillverkade i högkvalitativt kirurgiskt stål (316L rostfritt stål) som är känt för att så praktiskt tagit obefintligt nickelinnehåll. Den minimala mängden nickel och andra metallallergener är molekylärt bundet i stålet och kommer inte ta sig in och påverka din hud. Det är anledningen till varför det anses vara allergivänligt - det kommer inte utlösa en reaktion i din hud.

    Med det sagt, om du har en allvarlig metallallergi finns det alltid en risk för en reaktion. Därför avråder vårdpersonal användandet av metallsmycken i största allmänhet om du har en historia av allvarliga reaktioner till metaller.

    Vad kallas långa halsband för män?

    Ett långt halsband kallas för ett långt halsband. Visa rosenkransar och malas (en sorts pärlhalsband som använd inom yoga och meditation) är ganska långa. Fördelen med långa halsband är att du kan vira det runt din handled så att det ser ut som ett buntat armband.

    Kan jag simma med ett halsband i rostfritt stål?

    Det är inte en bra idé att bära ditt halsband eller smycken i rostfritt stål när du badar i havet. Du kan förlora ditt favorithalsband och få det uppätet av en tonfisk och det kan hamna i någons sashimi någon dag, men saltvatten kan också få dina smycken att ärga. Även om ärgning från saltvatten kan enkelt tas bort så är problemet lederna, låsmekanismen och andra små områden runt halsbandet.

    Detsamma gäller när du simmar i en pool – vi föreslår att du tar av dig halsbandet innan du hoppar i. Ett snabbt dopp är en sak... att simma flera längder medan du tränar för olympiaden är något helt annat. Klor kan över längre tid skada rostfritt stål.

    Det är generellt sett OK att ta en dusch med ett halsband i rostfritt stål. Undvik däremot att bära ditt smycke om du tar dig ett långbad.