Solglasögon | Köp 2 och spara 20%

Solglasögon | Köp 2 och spara 20%

365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 50 kr - Fraktfritt över 449 kr-
Kontakta Oss

Fars dagpresentidéer

Så du inte står utan något på Fars dag, kolla in våra rekommendationer för presentförslag och inspiration som kommer göra att du blir favoritbarnet.

"Du behöver inte ge mig någonting." Din pappa kanske menar det, men lita på oss, han kommer bli glad att du inte lyssnade.

Pappor lär oss de viktigaste – ofta de konstigaste – sakerna. Lät dig misslyckas utan att skälla ut dig (för mycket) och alltid pushade dig att vara den bästa versionen av dig själv. Utan att förvänta sig något i gengäld.

Även om de flesta pappor förväntar sig ingenting, så är det ett särskilt tillfälle du kan visa din uppskattning och kärlek för faderfiguren i ditt liv.

Oavsett om det är din pappa, styvfar, farfar/morfar eller en lärare som tog platsen som en positiv förebild, hjälper vi dig hitta en present han inte bara kommer gilla... utan även använda.

1 Fars dagpresentidéer1.1 Presenter till fars dag - vad du ska köpa till din far på fars dag1.2 Personliga fars dagpresenter1.3 Presenter till pappor som har allt1.4 Klassiska fars dagpresentidéer1.5 Fars dagspresenter till pappor som reser1.6 Hur man skriver ett fars dag-kort1.7 Ursprunget för fars dag1.8 Ni frågade – vi svarade

Presenter till Fars dag - vad du ska köpa till din far på Fars dag

Att hitta den perfekta presenten åt pappa – på dagen för bara honom – handlar om balans. Balansen mellan vad han gillar och vad han kommer tycka är användbart.

Är din pappa en sådan pappa som säger att han har allt han någonsin skulle vilja ha? Det är en stor chans att han bara är artig. Ge honom en Fars dagpresent som han aldrig skulle köpa till sig själv, men som han genast kommer tänka att "den här behövde jag!" är viktigt.

För att göra det, ta ett steg tillbaka och tänk på vad din pappa gillar och behöver... och hur mycket du vill spendera.

 • Vad behöver din pappa? Saknar han något i sin rakrutin? Finns det en present som skulle göra hans dag lättare?
 • Vad gillar han? Gillar han en speciell stil? Krävs det att han klär sig på ett särskilt sätt för jobbet?
 • Hur mycket vill du spendera? Även om det är "tanken som räknas" behöver du ibland ge mer än några positiva tankar. Tänk över budgeten, inklusive fraktkostnaden för att få en utgångspunkt i din shopping.

Personliga Fars dagpresenter

De bästa presenterna till pappa är sådana som är personliga. De handgjorda "Glad Fars dag"-korten du kom hem med som barn var speciella eftersom det var mer än bara skrift och papper. Det visade att du tog dig tiden att göra något särskilt till just honom. Och vilken pappa skulle inte smälta för det?

Nu när du är äldre kan du lämna fingerfärgen åt barnen och fokusera på saker så som manschettknappar med gravyr eller en korthållare i rostfritt stål med hans initialer graverade på dess yta.

Om din pappa är som de som jobbar på vårat kontor, då kommer han uppskatta att spendera tid med dig på Fars dag. Varför inte lägga till ett armband med gravyr för att alltid minnas det ni gjorde tillsammans? Klicka nedan för fler förslag på gravyrer.

Presenter till pappor som har allt

Vad ger du till pappan som redan har allt? I ärlighetens namn har inte din pappa allt. Han må säga att han hör det – eftersom han inte vill att du spenderar dina hårt förtjänade pengar eller går till överdrift för honom – men vem gillar inte att få en present?

När du kör fast, shoppa användbara och unika presenter till Fars dag. Något som din pappa inte kunde förvänta sig och något som han aldrig själv skulle ha köpt till sig själv.

En bröstnäsdukhållare för den välklädde pappans bröstnäsduk med en perfekt Monarkvikning. Tappar din pappa bort sina solglasögon hela tiden? Överraska honom med ett par vikbara solglasögon som han enkelt kan stoppa i fickan.

Eller ge din pappa en läderplånbok med en avtagbar korthållare till Fars dag. En twist på den klassiska herrplånboken och en som din pappa snabbt kommer uppskatta. Plus... lädret blir bara bättre med tiden.

Klassiska Fars dagpresentidéer

Det finns några klassiska presenter att ge bort på Fars dag som har stått pall mot allt – kaffemuggen med "Världens bästa pappa" är något man tänker på! De här presenterna är klassiker för pappor av den enkla anledningen... att de funkar!

Oavsett om det är en slips,rakkit eller skäggvårdskit, de här klassiska presentidéerna kommer garanterat förgylla din pappas dag. Om du letar efter något särskilt, lägg till en personlig gravyr på en slipsnål till hans slips och en upphängbar necessär att förvara raksetet i.

Fars dagspresenter till pappor som reser

Om din pappa är en frequent flier eller bara reser för att besöka dig, kommer de här presenterna passa bra i hans garderob.

För den som bär kostym, välj en slipshållare så han slipper skrynkliga slipsar. Vad sägs om en vikbar ryggsäck åt din pappa som han kan ta med sig på semestern? Lazy Bear har en vattentålig ryggsäck som han enkelt kan packa i sitt bagage och ta upp när han kommer fram.

Och om du har slut på presentidéer, kolla in våra RFID-blockerande plånböcker. Finns inget bättre sätt att hålla din pappa (hans information åtminstone) säker.

Hur man skriver ett Fars dag-kort

Handskrivna kort må vara gammaldags men det är det som gör dem speciella. Om du vill ta tillfället i akt att berätta för din pappa hur du känner, vilket föra att vara ärlig är något du borde göra oftare, är ett handskrivet kort ett värdefullt minne.

Du behöver inte skriva en Fars dag-dikt... om du är bra på det så är det så klart kul! Istället, påminn honom om minnena din delar som symboliserar er relation, eller skriv om något han lärt dig.

Den viktigaste meningen i Fars dag-kortet är att du visar att han gjort ett bra jobb och ge honom den uppskattning han förtjänar. Du blev okej. Tacka honom för det.

Ursprunget för Fars dag

Att imponera på din pappa med en present till Fars dag är en sak. Otroligt för honom med lite rolig kunskap – som det här firandets ursprung i USA – det är en verklig bonus.

Som många goda ting gör, börjar Fars dag med en kvinna. Efter att ha hört en predikan om rörelsen att starta Mors dag kände Sonora Smart Dodd att även fäder förtjänade sitt eget firande. Hennes pappa uppfostrade sex barn helt ensam. Han borde få något erkännande för det.

Det första Fars dag-firandet hölls den tredje söndagen i månaden, 19 juni 1910. Den amerikanska presidenten Lyndon B. Johnson kom senare att formalisera firandet i en presidentsproklamation och Richard Nixon gjorde dem till en nationell högtid 1972.

Ni frågade – Vi svarade

Vilken är den bästa presenten till Fars dag 2020?

Vi frågade papporna i vårt kontor om deras topplista för Fars dag. Shoppa deras rekommendationer för pappagodkända presenter som bara finns hos Trendhim.

Vilka personliga fars dag-presenter kan en dotter ge?

Om du letar efter unika, personliga presenter åt pappa som kommer påminna honom varför du är hans favoritdotter, kolla in våra förslag nedan:

 • Herrklockor
 • Herrarmband
 • Plånböcker för män
 • Necessärer för män
 • Gubbkepsar

Vad är en bra Fars dag-present du kan skicka?

Leverans beror på presentens storlek och vikt. Att skicka ett par manschettknappar med gravyr väger betydligt mindre än en klocklåda.

Oavsett presenten du köper åt din pappa i år, kom bara ihåg att få den inslagen.

Vi erbjuder inslagning och kommer välja rätt storlek till din present. Sedan individuellt så in det i en av våra signaturtygpåsar.

Och du behöver inte springa och köpa ett Fars dag-kort. Vi skickar med ett litet kort som är redo för ditt meddelande.

Vad är den bästa Fars dag-presenten?

Den bästa Fars dag-presenten är den som har balansen mellan vad din pappa gillar och vad han verkligen behöver.

Om din pappa odlat skägg i flera år, varför inte köpa ett rakkit åt honom?

Du kan tänka på hur din pappa klär sig. Brukar han bära blazer eller kostym? Att lägga till lite färg i form av en kavajnål kommer troligen vara en uppskattad present – något han kan använda och något han troligen inte hade köpt åt sig själv.

Vad köper man till en pappa som inte vill ha något?

Om din pappa verkligen inte vill ha något på Fars dag, ge honom då något varje förälder inte kan säga nej till... din tid.

Lyft luren och ring honom. Både du och han kommer bli glada att du gjorde det.

Vad är en bra födelsedagspresent åt pappa?

Att hoppa en födelsedagspresent åt pappa behöver inte vara svårt. Alla presenter nämnda ovan är även bra födelsedagspresenter för mannen i ditt liv.

Att få en personlig present är alltid välkommet. Oavsett om det är från sin son eller dotter på födelsedagen.

Hur hittar jag presentinspiration för Fars dag?

Det lättaste sättet att få presentinspiration till Fars dag är att lyssna och titta på din pappa

 • Hur klär han sig?
 • Vart gillar han att gå?
 • Vad pratar han om nu för tiden?
 • Vad saknar han som skulle kunna göra hans dag lättare?

Fokusera på dessa frågor och se om svaren inte gör det tydligare. Under tiden, kolla igenom vår arsenal med över 6 000 unika produkter för ännu mer inspiration.