Solglasögon | Köp 2 och spara 20%

Solglasögon | Köp 2 och spara 20%

365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 50 kr - Fraktfritt över 449 kr-
Kontakta Oss

De 7 väskorna du inte bär... men borde bära

Oavsett om det är för en helgresa eller något för dina träningskläder så är en väska som ser till att dina fickor inte svämmar över och håller ordning på dina värdefulla saker.

Det är troligt att du bar en väska med dig till skolan. Fullpackad med ett pennskrin med superhjältar på, lunchlåda och anteckningsböcker. Det var mer än en väska – det var platsen du stoppade ner allt från betyg till kärlekslappar.

Numera behöver din väska bära mer än bara några pennor. Vi har tagit fram en lista med väskor vi anser att alla killar bör känna till. Var och en är exklusiva och finns bara hos oss, så vi garanterar att det finns nog med utrymme för det viktigaste och kommer ha utrymme över för några kärlekslappar.

1 De 7 väskorna du inte bär... men borde bära1.1 1. ryggsäck1.2 2. axelremsväskor1.3 3. laptopfodral1.4 4. sportväska1.5 5. helgväskan1.6 6. necessärer1.7 7. axelväskan1.8 Ni frågade – vi svarade

1. Ryggsäck

Räck upp en hand om den första väskan du ägde var en ryggsäck? Hade du med dig en liten lunchlåda med smörgås med leverpastej på? Det kanske gäller mest för oss konstiga danskar.

Ryggsäcken du bär idag har mycket gemensamt med den du hade som barn. Den är fortfarande lika mångsidig och praktisk som förut men har några finare detaljer och kvalitetsmaterial som för den från lekplatsen till kontoret.

Hur du väljer ryggsäck

Spelar ingen roll vart du tar med din ryggsäck, kolla alltid att de justerbara remmarna erbjuder vaddering för komfort. Ska du använda ryggsäcken för jobbet, gymmet, eller boda? Tänk över mängden fack, fickor och storleken på laptopfacket.

Du tänker kanske att ryggsäcken inte passar in i ett kontor? Testa det först istället. Välj en skinnryggsäck med rena linjer. Det betyder såklart inte att en i canvas inte kommer passa... håll bara koll på hur den är konstruerad och detaljerna. För många detaljer kan ge intrycket av att den är för ung och ledig. Hitta rätt väska för rätt outfit, så kommer du inte misstas för vikarien.

2. Axelremsväskor

Vad har Indiana Jones och Will Smith i I Am Legend gemensamt? De båda vet att ingen utmaning kan överkommas utan en axelremsväska.

Nu längre är inte axelremsväskor reserverade för trötta morgonpendlare, militärer och piskbärande hjältar. De är nu designade för din upptagna livsstil och för alla som vill ta sig från punkt A till B med händerna fria.

Inte tänkt att fria händer kan vara bra? Försök messa medan du håller en latte. Axelremsväskor for the win.

Hur du väljer axelremsväska

Cyklar du till jobbet? I sådant fall tackar Jorden dig. En axelremsväska ger dig lätt tillgång att ta fram något och ändå kunna luta dig tillbaka säkert medan dy styr. Dubbelkolla att väskan du väljer har en dragkedja... så att inget trillar ut när du svänger snabbt.

De flesta har ett stort inre. Kolla efter fickor, pennhållare och laptopficka eller fack efter dina behov. En snygg väskan utan nog med utrymme är en väska som du inte kommer använda.

Kollar du efter något som ser lite mer professionellt än en canvasväska? Det finns en sorts portföljer som du kan bära som en axelremsväska. Ett vuxet val för en vuxen karl.

3. Laptopfodral

Det pågår en diskussion här om det är bättre att ha en datorväska eller ett laptopfodral. Båda har sina fördelar men eftersom datorväskor påminner starkt om axelremsväskor och du redan kan hitta en i den kategorin så vann laptopfodralen.

Laptopfodral påminner en portfoliomapp och är designade för minimalisten som inte vill bära hela sitt liv i en väska. Det finns något sofistikerat med en slimmad, kompakt design och handlingen att bära runt den i dina händer. Kanske det är en återblick till äldre dagar då herrar bar hatt och bar runt på morgontidningar. Eller kanske går du hemifrån med bara din laptop och lite papper är stiligare.

Hur du väljer ett laptopfodral

Välj ett vadderat fodral. Självfallet är du försiktig med din laptop men det är bäst att inte ta några onödiga risker. Hitta en med en särskild ficka inuti och extra utrymme för papper – som ett mångmiljonskontraktet du fått när du har klätt dig för jobbet du vill ha!

Välj även läder. Den här stilen för herraccessoarer är perfekt eftersom det har rena linjer och är tillverkat i kvalitetsmaterial. Något annat och du kommer önska att du valde en datorväska istället.

4. Sportväska

Alla kan hålla med om att träning kräver olika sorters kläder och utrustning. Och det är en massa saker – skor, träningskläder, proteinshake, handduk, tvål (glöm aldrig tvålen) – som behöver packas ber i en sportväska som är stor nog att kunna hålla det men ändå är liten nog att passa in i ett av gymskåpen.

Framgångsrika personer säger att du klär dig efter jobbet du vill ha. Vi anser att detsamma gäller den riktiga sortens sportväska du bär. När du är på väg till jobbet med en väska du är stolt över kommer ge dig en boost för lite extra träningsreps.

Hur du väljer sportväska

Att gå till crossfit-träningen är en sak... att gå hem med en tung väska efter du maxat träningen är en helt annan sak. Se till att du väljer en som är lätt att bära – spara några extra kilo vikt på det. En avtagbar och vadderad axelrem kommer vara praktisk om du behöver pendla en längre sträcka.

Om du använder en väska för jobbet och gymmet, välj en med bekväma handtag som kan hålla allt utan att dina svettiga kläder kommer åt lunchen. Och välj enkla linjer och färger som passar dina jobbkläder.

5. Helgväskan

Ah, weekender-väskan. Namnet i sig bringar fram bilder av höstlöv som faller utanför en stuga i skogen där man sitter med ett glas Chenin Blanc framför en öppen eld... eller försöker klämma in den i bagagefacken på planet när du ska resa hem från semestern. En helg i Kaskadbergen eller ett besök hos mormor – alla killar behöver en övernattningsväska.

För många killar är det ett stort steg att gå från den vardagliga ryggsäcken till en riktig helgresväska. Den rektangulära formen är perfekt för kläder och toalettartiklar... precis nog mycket för en fredag till söndagsresa till kusten.

Tänk om du bor nära din mamma och pappa men inte hunnit boka en stuga ännu? Att hitta en väska som är mindre kan användas som gymväska eller en "allt-i-allo"-väska – en jobb och gym-hybrid.

Hur du väljer en weekender-väska

En övernattningsväska är precis det du behöver om du har lite för mycket bagage. Se till att välja en som följer flygbolagets handbagagekrav och som enkelt passar i bagageutrymmet. Om du använder den som gymväska ska du även tänka på att den ska vara kompakt nog att få plats i de allt mindre skåpen på gymmet.

Vi tänker på läder, det är det enda valet. Det ser ut som att du går eller kommer från något riktigt fint ställe och det kommer inte döda stilen när du tar med dig den till jobbet på fredag. En övernattningsväska är ett enkelt inköp... så spara till en och skäm bort dig själv med smidigt kvalitetsläder. Du kommer få en övernattningsväska som du kan fortsätta använda efter fem år och som dessutom bara ser bättre ut med tiden... du vet, när du äntligen kommer till den där stugan.

6. Necessärer

Även den bästa övernattningsväskan är inte värt lädret det är gjort av när du kommer fram och upptäcker att ditt schampo har läckt över hela din favorittröja. Och sen behöver du rota runt efter tandborsten? Nej tack. Och vi ska itne ens snacka om killen som packar alla sina saker i en plastpåse. Nu vet du vad du ska köpa till den killen i julklapp.

Följeslagaren till övernattningsväskan är just en necessär. En särskild plats för alla toalettartiklar så som skäggvårdsprodukter som gör resan säker och behaglig. Öppna en kvalitetsnecessär och se att din tandtråd inte smakar aftershave är en av livets små lyckor. Det är en av anledningarna till att den här kategorin är bland våra bäst säljande.

Hur du väljer necessär

While you’re not literally washing with your wash bag, it’s recommended that it be waterproof or water-resistant. Something in waxed canvas will let you be completely free from worry if your toiletry kit falls into the bath, while a quality leather option will sit nicely on the counter… just be careful if the shower gets too steamy.

How many products do you travel with? That’s the answer to the size question. Make sure it can hold all of your stuff. We’re big fans of wash bags with built-in hangers. Stays nice and dry away from the sink and you look like a seasoned traveller as you unfold it en route to the bathroom.

7. Axelväskan

Föreställ dig att du behöver sticka ut på eftermiddagen och allt du vill ta med dig är din plånbok, telefon, hörlurar... och nycklar, såklart. Du tar ryggsäcken och slänger i dina saker. Sen upptäcker du att din pålitliga väska har ännu mer utrymme. Det går i en vattenflaska, laddare och surfplatta. Det kan ju regna, så du stoppar i en jacka och ett äpple om du skulle bli lite hungrig. Innan du ens vet ordet av det så har du packat nog mycket för att bestiga alperna utan en sherpa. Du är långt ifrån hörlurar och nycklar.

Här kommer axelväskan in i bilden. En väska som sitter på ena axeln och påminner lite om den där rumpväskan din morbror brukade ha på sommarsemestern – men som faktiskt hör hemma i det här århundradet. Din morbror visste hur det skulle vara! Om du behöver en ryggsäck eller axelremsväska, ta en sån istället. Om du bara behöver några få saker för dagen eller vill se till att passet säkert oassar medan du besöker Spice Bazaar i Istanbul, skaffa en axelväska.

Släng i den i din övernattningsväska och ta fram den när du är framme. Du kommer inte ångra att ha händerna fria. Och bär den på framsidan när du är i skumma områden så du inte behöver oroa dig för att en Artful Dodger smyger upp bakom dig.

Hur du väljer axelväska

Storleken är det du ska tänka över när du väljer axelväska. För liten och du kommer bara kunna få med dig läppserat. För stor och du kan lika gärna skaffa en ryggsäck. Bestäm dig för vad du ska ta med dig och utgå från det.

Fortfarande orolig för hur lik den är din morbrors väska från 90-talet? Välj en version i skinn med minimala detaljer. Läder är klassiskt och maskulin. Den kommer även att hålla länge så du kan dela med dig av dina resupplevelser med dina brors/systerbarn i framtiden.

Vissa killar tycker att det inte är maskulint att bära en väska. Kanske samma killar tycker att överfulla fickor som håller på att spricka är manligt. Hur som helst skrev vi inte det här för dem. Tja, i alla fall tills han inser vad han har missat och blir en av den ständigt växande gruppen killar som väljer att bära en riktigt bra väska varje dag.

Ni frågade – vi svarade

Bör killar bära axelremsväskor?

Här är ett enkelt svar för alla som tvekar: Ja.

Spelar ingen roll vilket namn du väljer för den här sortens väska så är en axelremsväska en viktig del i din arsenal.

Vilken är den bästa väskan att bära om jag cyklar till jobbet?

Du vill ha en väska som du kan bära på ryggen. Leta efter en ryggsäck eller en axelremsväska.

Se bara till att du får plats med din bärbara dator och lunch tillsammans med det du behöver för dagen..

Vilken är den perfekta väskan att bära på högskolan?

Du kan egentligen välja vilken väska som helst men vi är stora fans för ryggsäckar som passar den yngre studenten. Den har utrymme för pennor, surfplatta, böcker och energidrycker. En ryggsäck som både är praktisk och som passar in med ditt akademiska geni.

Undvik att bara bära den över en axel vid föreläsningarna. Bär båda remmarna så du fördelar vikten och motverkar skador och ryggont.

Vilken väska passar bäst till kontorsjobb?

Varje fråga om den perfekta väskan leder till samma motfråga – vad behöver du bära med dig? Om det bara är en laptop och lite papper, välj ett enkelt laptopfodral.

Ska du ha med dig gymkläder och lunch? Välj en sport- eller weekender-väska.

Tänk över vad du ska bära med dig till jobbet och vilken väska som passar bäst till det. Din favoritryggsäck med Batman på från grundskolan kanske inte passar ihop med din vuxna fluga och blazer.

Hur väljer jag den perfekta herrväskan?

Den perfekta väskan beror på vad du ska använda den till och vilket syfte den ska ha. En liten gymväska för en helgresa till fjällen? En läderväska med fickor som passar din laptop som handen i handsken? Den perfekta väskan.

Varför bär inte män handväskor som kvinnor gör?

Män brukar generellt inte bära handväskor eller andra väskor med sekiner och fransar. Men flera killar förstår vikten av att ha en väska som del av sin vardag. En väska som är designad för män är mer än något med en könsbestämning.

Vi frågade vår lead designer på Lucleon om hans åsikt: "Herrväskor är designade med kroppsproportioner i åtanke. Allt från remmens längd till storleken på facken. Det sista du vill är att ha en väska som släpar mot golvet när du bär den eller som inte passar på din axel. Herrväskor och accessoarer är mer än ett säljnamn eller en gimmick – de är tillverkade med män i åtanke.’

På vilken axel ska man bära sin väska?

Du bär din väska på den sida du föredrar. Du kanske hittar dragkedjorna bakom dig när du byter axel med vissa väskor med det är mer om funktion snarare än stilen.

Hur lågt eller högt ska jag bära min ryggsäck?

Stilmässigt finns det inte fel svar. Alla våra ryggsäckar har justerbara axelremmar så du kan bestämma vilken längd som passar din smak.

Från en hälsosynpunkt ska du undvika att bära ryggsäcken för lågt då det orsakar mer tryck mot axlarna och kan orsaka smärta i lägre delen av ryggen. Vi brukar lätta på remmarna för att lättare kunna ta på och av ryggsäcken. Kom ihåg att justera dem igen så att ryggsäcken sitter högre på ryggen. Din kroppshållning kommer tacka dig.