365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 45 kr - Fraktfritt över 599 kr-
Kontakta Oss

Trendiga solglasögonstilar för män i år

De hetaste trenderna baserade på försäljning och marknadsundersökningar

1 Trendiga solglasögonstilar för män i år1.1 Tio trendiga solglasögonstilar för män 20221.2 Färger1.3 Streetstyle1.4 Tjocka kanter1.5 Browline1.6 Kantigt1.7 Runda1.8 Vikbara solglasögon1.9 Lätta bågar1.10 Polarisering1.11 Träskalmar1.12 Inte säker om det är rätt för dig?1.13 Bli medlem i the tribe

Tio trendiga solglasögonstilar för män 2022

Vi har kommit ut på grönbete, och det märks! De flesta platser har öppnat och nu har djuren som varit instängda i två år släppts ut. Vi är äntligen fria att röra på oss, att mingla igen. Vi firar livet med stil!

Stil är inte något som en person kan ändra hur som helst. Det är ett kulturellt fenomen som reflekterar vår tidsanda. Vi har längtat så länge efter att få vara fria och uttrycka oss.

Nu kan vi det.

Färger

Det fanns en tid då varje man bar svarta solglasögon. Det var enkelt och riskfritt, eftersom svart passar till allt. En annan klassiker var blåtonade pilotglasögon med stålbågar.

Men så är det inte längre. Vi vill uttrycka oss. Vara tydliga. Vi kommer ut ur våra kokonger och vill bli sedda. Vi har spenderat tillräckligt med tid i skuggorna.

Färgglada bågar och glas finns överallt i år och det enda sättet att sticka ut är att vara ännu djärvare.

Streetstyle

Vissa stilar är så klassiska att de har stelnat. De har hittat sin form och är nöjda med det. Ingen anledning att ändra på något.

Nyare stilar förändras fortfarande. Här lever kreativiteten. Det är här du hittar nya, intressanta modeller, färgkombinationer och passformer.

De här stilarna är endast för dem som är vågade nog att vara annorlunda. För trendsättare och banbrytare. Det här är inte farfars solglasögon. Det är dina.

Tjocka kanter

Hornbågade glasögon – så populära på 70-talet! – är nu tillbaka. De är inte bara enkla solglasögon, de är statementaccessoarer. Ögonen är själens speglar och de här skönheterna med sina vackra bågar drar uppmärksamheten inåt.

Djärvt, högljutt och omisskännligt.

Browline

En klassiker från 50-talet smyger sin in på listan. Kanske är det kopplingen till internationella spioner eller så är det utstrålningen av intelligens som kommer från att bära dem … vi vet inte.

Browline-glasögon lanserades på marknaden under metallbristen på 50-talet, när världen precis börjat lista ut vad man skulle göra med det nya undermaterialet – plast.

Naturligtvis har moderna browline-glasögon uppdaterats, uppgraderats och uppalltmöjligt jämfört med sina föregångare.

Kantigt

Den här artikeln började med att hävda att etablerade stilar inte innoverar. Det är inte helt sant. Det gör de … men gradvis.

Klassiska stilar har börjat bli mer kantiga. Fyrkantiga pilotglasögon, sexkantiga glas, skarpa kanter överallt (förutom där de rör vid ditt ansikte, förstås).

Runda

Runda solglasögon genomgår inte den diskreta förvandling som de klassiska stilarna ovan, men de ökar klart i popularitet.

De har ansett vara lite excentriska, men fler män märker att de passar deras ansiktsform riktigt bra. Kanske är det för att pandemin har gett de flesta av oss lite rundare kinder …?

Vikbara solglasögon

De flesta traditionella solglasögon bryts av eller deformeras ganska enkelt.

*Förutom våra, förstås. Våra är solida.

Vikbara solglasögon är byggda för att tryckas ner i din ficka och motta en hel del tryck utifrån utan att ta skada. De har gångjärn över näsan och ungefär halvvägs längs skalmarna. Genom att de är kortare minskar risken för att de bryts eller deformeras. De tar enbart upp lika mycket plats som ett glas och ramen runt det.

Du slipper hänga dem i halsringningen och riskerar inte att sätta dig på dem av misstag. Vik ihop dem, lägg dem i framfickan och slipp tänka på dem. Så enkelt är det. Var bara försiktig med nycklarna …

Lätta bågar

Det är irriterande. Du har varit ute hela dagen, du kommer hem, tar av dig solglasögonen – och du har två röda fläckar på din näsa som gör ont.

Vikten spelar roll.

Starka lätta material som aluminium och titan ger snygga och bekväma solglasögon. Du kan bära dem hela dagen utan att märka att de är där. Värt det.

Polarisering

Det fanns en tid då polariserade glas kostade skjortan. Tack vare tekniska framsteg inom tillverkning och ytbehandling kan du njuta av fördelarna med polariserade solglasögon och ändå behålla kläderna på kroppen.

Polarisering minskar bländningen från exempelvis vatten, snö och polerad metall. Om du spenderar tid utomhus kommer du att märka skillnaden. Mycket mindre ansträngda ögon, mycket mer sällan torra ögon och mycket större komfort.

*Obs: De kan även blockera ljuset från skärmen på din smartphone … men du spenderar ändå för mycket tid med den. Du är utomhus. Njut av omgivningarna.

Träskalmar

Solglasögon med träskalmar är per definition unika. Varje naturlig träskalm har ett distinkt fibermönster som gör dina glasögon unika.

Trä har högre ytfriktion än plast och metall vilket gör att de alltid sitter på plats bättre än många andra solglasögon.

Hållbara, prisvärda, bekväma, unika … hur kan man inte älska dem?

Inte säker om det är rätt för dig?

För mer information om solglasögon, läs vår ultimata guide till solglasögon här.

BLI MEDLEM I THE TRIBE

Vi publicerar regelbundet listor som den här, liksom tips, tricks, guider, bakom kulissen-artiklar och nya produktkollektioner. De första som får nyheterna är våra Trendhim Tribe-medlemmar.

Registrera dig nedan och få allt nytt serverat på silverfat.

Jag känner till Trendhims Sekretesspolicy. Säg upp prenumeration när som helst.

CHANS ATT VINNA 5 000 KR

Registrera för återkommande stiltips, specialerbjudanden och info om nya produktlanseringar. Du kommer automatiskt vara med i den månatliga utlottningen av ett presentkort värt 5 000 kr.

Jag känner till Trendhims Sekretesspolicy. Säg upp prenumeration när som helst.