Spara 20 % på alla solglögon

Spara 20 % på alla solglögon

365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 50 kr - Fraktfritt över 595 kr-
Kontakta Oss

Hur vi designade kollektionen Orisun

"Orisun" betyder "ursprung", "källa" och "fontän" på Yoruba.

1 Hur vi designade kollektionen orisun1.1 Inspirationen1.2 Utmaningen1.3 Stenen1.4 Smycket1.5 Marknaden

Inspirationen

När något tas från oss ökar vår önskan att ha det mer. De senaste två åren har tagit ifrån oss möjligheten att resa, vara på äventyr och upplevelser. I vår isolation har många vänt sig till det spirituella, lärt sig meditera och studerat filosofi - samtidigt som man bakat surdegsbröd och deltagit i Zoom-möten, såklart.

Det har lätt till en större medvetenhet kring naturstenar, vilka många tror tämjer vår energi och kanaliserar den på ett gynnande sätt. Medan det inte finns några vetenskapliga bevis för dessa påstådda mystiska egenskaper har naturstenars popularitet och som delar av smycken ökat markant under pandemin. Vi var motiverade och fascinerades av naturstenarnas ovanliga egenskaper i våra designer. Deras utseende är alltid en överraskning, deras mönster och färger varierar från sten till sten. I vissa stenar är olikheterna diskreta. I andra är de skarpa.

Varje sten är äkta. Unik. Du kommer inte få samma sten som du ser på bilden. Din kanske är bättre. Den kanske är färggladare, har en skarpare kontrast i mönstret eller har mer flytande linjer. Den kanske är enklare eller mindre skarp. Vem vet!

Utmaningen

Att arbeta med naturstenar skapar intressanta utmaningar. Du vet vilken färg och generell form stentypen brukar men individuella stenar men varje individuell sten som ska vara del av ett smycke har alltid ett litet mysterium eftersom var och en är unik. Med enhetliga stenar som zirkoner, rubiner och hematiter är enklare att använda i en design och hitta kompletterande färger. Stenar så som jaspis, lapis lazuli och tigeröga kommer däremot i varierande färger, former och mönster som påverkar den övergripande estetiken och därmed resten av smyckesdesignen. Därför behöver designen komplettera stenen oavsett hur den ser ut. Det bästa sättet att göra det på är att låta stenen vara stjärnan i showen och låta vår design ta ett steg tillbaka till fördel för den naturliga skönheten.

Tänk på det som en tavelram. Om ramen är för utsmycken så dras ögonen till den istället för tavlan och om färgerna krockar med tavlan så lider hela konstverket. När du inte vet hur tavlan kommer se ut så är det lättare att låta ramen vara så enkel som möjligt.

Stenen

Många faktorer påverkar vilken sten som väljs när smycket tillverkas. Silver- och guldfärger formar grunden för vårt urval och stenarna valdes för att passa det. Deras hårdhet avgör hur troligt det är att de kommer gå sönder och hur svåra de är att forma till smycken. Vissa stenar är halvgenomskinliga och om du kombinerar dem med färgad metall som guld kommer det ge en gulaktig färg som del av stenens utseende. Vissa är helt enkelt för dyra och vissa varierar för mycket för att garantera ett bra resultat. Vi väljer stenar baserat på deras utseende, kvalitet och om de passar i kollektionen vi utformar. Vi kollar inte upp stenarnas påstådda mystiska egenskaper i förhand för att ge varje smycke en specifik metafysisk kvalitet. Och det är en enkel anledning för det. Vi vet vad som ser bra ut och vad som inte gör det. Vi vet inte om en sten kan göra dig rik eller hjälpa dig hålla koncentrationen. Kanske de kan, kanske inte, men vi väljer hellre utseende över möjlig aurareglering varje dag i veckan.

Smycket

När vi har valt stenarna börjar vi experimentera med former och metaller som passar dem. En av våra designar är en ID-bricka med en inlagd natursten. Problem här är att varje gång du har en sten från kvartsitfamiljen så är den med största sannolikhet halvgenomskinlig. Alla halvgenomskinliga gröna stenar på en guldfärgad yta, som exempel, kommer ge en lätt mossfärg. Och det är sådant du får veta när du får dina varuprover från tillverkaren. De kan även sakna den tredimensionella känslan som fanns där i datadesignen och att göra en mindre ändring i metallens design kan förbättra den. Vi funderade även på en väldigt skarptandad design. Det såg riktigt bra ut men hade kunnat orsaka det perfekta mordet.

Olika tillverkare har olika stenleverantörer och var och en hanterar sina stenar på ollika sätt. Därför beställde vi samma design och stenar från flera tillverkar för att se vilken som gav oss det bästa resultatet. Vi valde inte bara den som såg bäst ut, vi stresstestade även smyckena för att se vilka som bäst klarade normalt slitage. Vissa klarade inte testen och vi krävde förbättringar från leverantören. Vissa designer valdes bort direkt eftersom de inte kunde tillverkas i den skalan. Andra justerades när verkligheten inte levde upp till förväntningarna. Matta stenar se bra ut på en datordesign, men kan vara tråkiga och livlösa i verkligheten. Vi ville göra ett grönt metallhängsmycke med den tillgängliga beläggningsmetoden var inte bara dyrare, den var mindre tålig, vilket hade fått färgen att blekna och repas med tiden - något som våra guldfärgade och svarta produkter inte gör. Det här är alltid en konstant process och vi startar aldrig produktionen förrän vi är nöjda och stolta över det vi har skapat.

När vi är nöjda med kvaliteten, designen och utseendet beställer vi en uppsättning av varje produkt för att ta foton för hemsidan. Vi tar foton av de första godkända varuproverna vi får, sedan beställer vi fler. Så vi väljer inte ut de finaste produkterna för att ta foton av. De är våra enda produkter när vi fotograferar! Din kommer se annorlunda ut och det är lotteriet med naturstenar.

Marknaden

Att göra alla mynt, ID-brickor och platta hängsmycken gravyrbara på baksidan är viktigt för oss. Eftersom varje sten är unik, så är den unikt din och det finns inget bättre sätt att förstärka det än med en personlig gravyr.

Det sista steget innan produkterna går ut i butiken är att låta varje natursten verifierad. Ett slumpmässigt antal av första skeppningen varor går till ett labb som, genom spektroskopi, certifierar stenarnas identitet. Vi har, tidigare och kommer i framtiden neka leveranser om stenarna upptäcks vara något annat än det tillverkaren påstår att de är. Orisun-kollektionen har nu gått igenom kvalitetskontrollen och designerna har slutförts. Vi väntar nu på den första leveransen så vi kan lansera den online och hem till dig. Registrera dig i Trendhim Tribe för att få vårt nyhetsbrev och vara först att veta när kollektionen lanseras.