Solglasögon | Köp 2 och spara 20%

Solglasögon | Köp 2 och spara 20%

365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 50 kr - Fraktfritt över 449 kr-
Kontakta Oss

7 TIPS | HUR DU FÅR BORT LUKT FRÅN EN LÄDERVÄSKA

Med rätt tillvägagångssätt kan du få ditt läder att dofta fräscht utan att skada det. Här är en enkel guide som hjälper dig bli av med oönslade dofter:

1. Börja från grunden

Börja med att torka av väskans insida och utsida med en mjuk, fuktig trasa. Det kommer ta bort smuts som kan bidra till dålig lukt.

Få reda på hur du får läder att hålla.

2. Lufta

Ibland behöver läder lite frisk luft. Lämna väskan öppen i ett välventilerat ställe och borta från direkt solljus i några timmar. Det kan hjälpa skingra dofter istället för att använda starka kemikalier.

3. Underverket bakpulver

Bakpulver absorberar naturligt dofter. Så här använder du det:

  1. Fyll en liten tygpåse eller gammal strumpa med bakpulver.
  2. Lägg det inuti läderväskan och stäng den ordentligt.
  3. Låt stå över natten eller i ett par dagar, kontrollera med jämna mellanrum.
  4. Bakpulvret bör absorbera de obehagliga dofterna och gör att väskan luktar renare.

4. Överväg använda rengöringsmedel som är säkra för läder

Om doften kvarstår bör du fundera på att använda läderrengöringsmedel. Testa alltid en liten del som inte syns för att försäkra dig att medlet inte lämnar några fläckar på lädret.

5. Smörj noggrant

Smörj med läderfett efter rengöring. Det hjälper mot torkan som rengöringsprocessen skapar och gör att din väska känns fräsch och smidig.

6. Motverka framtida dofter

Föra att undvika framtida dofter, lägg ett silikagelpaket inuti väskan som hjälper till att absorbera fukt. Förvara väskan på en sval och torr plats. Du kan stoppa i tidningspapper för att hjälpa den hålla sin form och motverka fuktuppbyggnad.

7. Om du inte är säker, sök professionell hjälp

Vid envisa dofter eller om du är orolig att skada din väska, vänd dig till en professionell läderrengörare som kan ta hand om problemet utan att påverka lädrets kvalitet.

Läder är ett naturmaterial som kräver skonsam hantering – särskilt när det gäller dofter. Genom att följa dessa steg kan du se till att din läderväska förblir luktfri och har mycket karaktär i många år framöver. Kolla vårt utbud av kvalitetsväskor i läder här, och se vilka 7 väskor varje man borde ha här.

Senaste artiklarna

1 7 tips | hur du får bort lukt från en läderväska