00:00:00

Slutar om

00:00:00
365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 45 kr - Fraktfritt över 449 kr-
Kontakta Oss

De 9 mest populära halskedjorna för män

Från fina silverkedjor till tunga guldhalsband - kedjor är ett måste bland herrsmycken. Men den vanliga pansarkedjan faller inte alla i smaken. Vi fördjupar oss i halskedjornas variationsrika värld, och i slutet av guiden kommer du kunna skillnaden mellan en figaro- och en repkedja utantill, och ha en bättre uppfattning om vilken kedja som passar dig bäst.

1 De 9 mest populära halskedjorna för män1.1 Typer av halsbandskedjor1.2 Vilken storlek och längd behöver jag på halskedjan?

Typer av halsbandskedjor

1. Kabelkedja

Kallas även för ankarkedja och består av identiska ovala länkar som sitter ihop i ett enhetligt mönster. Kabelkedjan är perfekt för hängen och är som en vit skjorta - alla behöver en i sin stilarsenal.

2. Pansarkedja

Med sina identiska, platta och vridna länkar som ligger plant mot huden är pansarkedjan synonym med maskulin utstrålning. Den är kedjornas läderjacka - edgy och alltid rebellisk.

3. Figarokedja

Den här italienska skönheten är en variant av pansarkedjan med ett rytmiskt mönster av omväxlande små och stora länkar. Den är kedjornas operasångare - melodiös och hänförande.

4. Kulkedja

Består av en rad metallkulor och är något av familjens egensinniga kusin. Kulkedjan är den polkaprickiga slipsen bland halskedjor - rolig, lekfull och karaktäristisk.

5. Ärtkedja

Ärtkedjan är en tunnare variant av kabelkedjan - en tunn kedja av identiska länkar, perfekt för dig som föredrar något subtilt. Den blir till en tyst, minimalistisk detalj - diskret och elegant.

6. Fiskbenskedja

Fiskbenskedjan, med sina platta, parallella länkar, efterliknar skelettet hos en fisk. Den är känd för sin smäckra, släta struktur och eleganta utseende. Fiskbenskedjor är ganska styva och blir sällan skeva eller hoptrasslade.

7. Repkedja

Som namnet antyder ser repkedjan ut som ett klassiskt hamparep. I sin metalliska form är den å andra sidan en symbol för styrka och sofistikering. Repkedjan är som en skräddarsydd kostym - alltid snygg och stilsäker.

8. Veneziakedja

Veneziakedjan består av fyrkantiga länkar sammanfogade till en jämn kedja och är ett modernt, geometriskt smycke i kedjesamlingen. Den är som de eleganta svartbågade solglasögonen i din garderob - snygga och trendiga.

9. Ormkedja

Med sina tätt sammanfogade tunna plattor ser ormkedjan ut som en ormkropp - slät, flexibel, och behaglig mot huden. På håll ger den illusionen av att vara en enda enhetlig form. Ormkedjan är som en ficknäsduk i siden - lyxig och exotisk.

Vilken storlek och längd behöver jag på halskedjan?

En kedja som är för tajt kan kännas som en brottningsmatch med en boaorm, medan en som är för lång ger känslan av att man bär hela världen på sina axlar. För en detaljerad guide till hur du väljer rätt halsband, kolla in vår "Guide till rätt halsbandsstorlek och längd".

CHANS ATT VINNA 5 000 KR

Registrera för återkommande stiltips, specialerbjudanden och info om nya produktlanseringar. Du kommer automatiskt vara med i den månatliga utlottningen av ett presentkort värt 5 000 kr.

Jag känner till Trendhims Sekretesspolicy. Säg upp prenumeration när som helst.