365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 45 kr - Fraktfritt över 599 kr-
Kontakta Oss

Solglasögon – Vilken form passar ditt ansikte bäst

Hitta det perfekta paret beroende på din ansiktsform.

Vi frågade den Köpenhamnsbaserade professionella MUA och stylisten Cianne Denize om hennes tips för hur man väljer rätt solglasögon för varje mans ansiktsform – om det så är fyrkantigt, rektangulärt, avlångt, ovalt, runt, diamant- eller hjärtformat, eller till och med triangelformat – utan att behöva prova dem.

1 Solglasögon – vilken form passar ditt ansikte bäst1.1 Oval ansiktsform1.2 Fyrkantigt, rektangulärt eller triangelformat ansikte1.3 Rund eller oval ansiktsform1.4 Hjärt-, diamant- eller triangelformade ansikten1.5 Men om mitt ansikte inte är perfekt?

OVAL ANSIKTSFORM

Vad är en oval ansiktsform?

”Ett ovalt ansikte är ett som är längre än kindbenens bredd. Den här killen har även en bredare panna jämfört med käklinjen.”

Solglasögon för en oval ansiktsform

”Det är en välbalanserad ansiktsform och ser bra ut med de flesta stilar av solglasögon.

Det bästa paret bör framhäva de bästa egenskaperna i ditt ansikte och dämpa de sämre. Det innebär att killar med ett ovalt ansikte bör lägga till vinklar till de mjuka dragen.

Shoppa solglasögon som är geometriska, rektangulära eller lätt fyrkantiga så som pilotglasögon.”

FYRKANTIGT, REKTANGULÄRT ELLER TRIANGELFORMAT ANSIKTE

Vad är en fyrkantig ansiktsform?

”Den fyrkantiga ansiktsformen kännetecknas av en stark käklinje och skarpa kindben.”

Solglasögon för fyrkantig ansiktsform

 ”När du ska shoppa solglasögon för en fyrkantig ansiktsform ska du välja runda bågar som mjukar upp de skarpa linjerna. Shoppa droppformade eller runda glas.

Solglasögon med tunnare bågar, som de som är gjorda i metall, får ansiktet att se mjukare ut utan att förlora den maskulinitet som det fyrkantiga ansiktet har.

Undvik fyrkantiga eller rektangulära former eftersom de kan få ditt huvud att se kort ut genom att framhäva vinklarna i ditt ansikte. Ingen vill ha ett kort huvud.”

RUND ELLER OVAL ANSIKTSFORM

Vad är en rund ansiktsform?

”Män med ett runt ansikte har mycket gemensamt med det ovala. Det kännetecknas av mjuka drag och lätt böjd käklinje och panna.

Kindknotorna är oftast större och den mindre pannan är nästan symmetrisk med käken.”

Solglasögon för en rund ansiktsform

”Välj kantigt! Nyckeln till solglasögon för män med runda ansikten är att få ansiktet att se längre ut.

Om du har en rund ansiktsform kommer rektangulära och fyrkantiga bågar att bryta mjukheten, göra kinderna smalare och hjälpa ansiktet att se smalare och längre ut.

Vinklade och geometriska solglasögon ger skarpare linjer som skapar balans mellan de runda ansiktskurvorna och bågarnas rena linjer. Att bära tjockare bågar lägger även till bredd för män.

Herrsolglasögon med gradientglas lägger till en extra nivå av förlängning.

Undvik runda solglasögon eller ett par som framhäver ansiktets rundhet och kurvor."

HJÄRT-, DIAMANT- eller TRIANGELFORMADE ANSIKTEN

Vad är hjärtformat?

”Män med hjärtformade ansikten har bredare pannor och ögonbryn jämfört med kindbenen och spetsiga hakor.

Vissa stylister anser det vara den mest mångsidiga ansiktsformen, men jag tycker att det ovala ansiktet är minst lika lätt att hitta solglasögon till.”

Solglasögon för hjärtformat ansikte

”Män som välsignats med ett hjärtformat ansikte ser bäst ut i mellanstora solglasögon som balanserar den lilla hakan och stora pannan och ögonbrynen.

Pilotglasögon ser bra ut och har en bredare nedre del som balanserar ut hakans bredd.

Jag rekommenderar att undvika mörkare färger eftersom de skär upp ansiktslinjen. Välj istället kantlösa eller ljust färgade bågar. Om du inte gillar kantlösa, välj istället tunna metallbågar.

Och köp inte runda solglasögon eftersom de drar uppmärksamhet till pannan och får den att se större ut.”

MEN OM MITT ANSIKTE INTE ÄR PERFEKT?

Vad händer när din ansiktsform har ett drag som du är självmedveten om?

Ingen är perfekt (vilket i förlängningen innebär att alla är det). Vi alla har något vi gärna vill dölja eller om det är omöjligt, dra bort uppmärksamheten från. Vi frågade Cianne Denize om de stiltips hon använt inom allt från Netflix-serier till tidningsledare.

  • Stor näsa – ”För män med stora näsor, bär ögonbryns-solglasögon. De drar uppmärksamheten mot ögonen och öronen, och bort från din näsa.”
  • Stor panna – ”Om du oroar dig för att din panna ska få all uppmärksamhet, bär ett par pilotglasögon. Den stilen ser bra ut till de flesta ansiktsformer och distraherar från stora pannor."
  • Tätt sittande ögon – ”Om dina ögon sitter tätt ihop, bär solglasögon med genomskinliga bågar. Undvik allt som är för brett, annars kommer det se ut som om du skelar.”
  • Litet ansikte – ”När du vill att ditt ansikte ska se längre ut ska du välja ett par båglösa solglasögon eller ett par med hög näsbrygga. Det drar uppmärksamheten till ansiktets kanter i alla riktningar.

Hemligheten till framgångsrik onlineshopping är att veta vad du letar efter. Det plus en generös returpolicy utan frågor. Vi har det senare och när det gäller att shoppa solglasögon för män kommer den här artikeln att hjälpa dig med det föregående.

CHANS ATT VINNA 5 000 KR

Registrera för återkommande stiltips, specialerbjudanden och info om nya produktlanseringar. Du kommer automatiskt vara med i den månatliga utlottningen av ett presentkort värt 5 000 kr.

Jag känner till Trendhims Sekretesspolicy. Säg upp prenumeration när som helst.