Tlf: 010-884 88 25
Fri frakt 1-4 vardagar
Gratis returer - 365 dagars returrätt

Rakborstar

101 produkter på lager – Leverans 1-4 vardagar

En våtrakning är inte komplett utan en rakborste. Den är en oumbärlig del av en klassisk rakning. Använd filtren för att hitta det märke eller den hårtyp du letar efter. Läs mer om grävlinghår längst ner i kategorin.

Du har självklart full garanti, returrätt och gratis frakt.
Ditt val:
Nollställ alla filter
+
Färg

Gräddfärgad

Gul

Svart

Brun

Vit

Stål

Guld

Röd

Grön

Blå

Stäng
Kvalitet

Vildsvinsborst

Andra typer

Syntetiskt grävlinghår

Finest grävlinghår (bäst kvalitet)

Silvertip grävlinghår (bäst kvalitet)

Best grävlinghår (hög kvalitet)

Pure grävlinghår (medel kvalitet)

Stäng
Varumärke

Benjamin Barber

Frank Shaving

Kent Brushes

LEA

Parker

River Grooming

Titan

Trendhim

Stäng
Pris
kr
-
kr
Använd
Sortera efter:
101 varor funna
Ett ögonblick..

Få rabatt och inspiration varje vecka

  • - Upp till 40% rabatt på nya kollektioner
  • - Ta del av Europas mest inspirerande “veckans look”
  • - Exklusiva rabatter till prenumeranter på upp till 50%

...och ännu mer direkt till din inkorg 1-2 gånger i veckan.

Kan sägas upp när som helst

highfive

Oh, yeeah! Du har tagit ett klokt beslut!

Du kan vänta dig det första mailet inom några dagar.

email-bg

Rakborstar - en del av våtrakningen

Rakborsten spelar en stor roll vid traditionell våtrakning, som kan göras med rakkniv, safety razor eller med en helt vanlig rakhyvel. Oavsett vilket redskap man föredrar att använda för skäggborttagningen, är det viktigt med rätt förbehandlling av huden innan rakningen.

En rakborste hjälper dig att få en jämn fördelning av den rakkräm/tvål du använder, det bidrar till att ge en behaglig och nära rakning, samt medverkar till att huden inte är så irriterad efteråt.

Alla våra rakborstar är utvalda utifrån sin kvalitet på hår, och deras välbalanserade form och vikt. En rakborste kan lätt hålla i många år med rätt skötsel och torkning efter rakningen.

Olika hårtyper för en rakborste

För rakborstar finns olika typer av hår, vilket oftast är den största skillnaden mellan rakborstarna. Här är de hårtyper, och egenskaper, du ska titta efter hos de olika borstarna:

Pure/black grävlinghår


Pure Grävlinghår/ Pure badger hår är i regel den billigaste kvalitén, då namnet beskriver vilket område på grävlingen man tagit håren från, och Pure betyder att hår från hela kroppen kan användas. Så på grund av den höga tillgängligheten av hår, är priset det lägsta. Ofta framställer man borstarna av Pure grävlingshår genom att trimma den böjda formen, som gör att håren kan vara en aning hårdare. Detta kan vara en fördel för många då det är naturligt exfolierande och det är lättare att skumma upp rakkrämen med håren.

Best grävlinghår


Best Grävlingshår / Best Badger är en väsentlig förbättring jämfört med Pure. Best grävlingshår är skördat från de stora områdena på grävlingen, som t.ex magen. Håren är mer vattenabsorberande änd Pure-håren, men är lika fantastisk på att skumma upp en tvål. En borste med Best grävlingshår är en fantastisk nybörjarborste.


Super grävlinghår


Super Grävlingshår / Super Badger är något mjukare än Best-håren och är mindre tillgängligt då det tas från toppen av baksidan på djuret. Super-håren har som regel ett kännetecken i färgmönstret med den mörka mittsektionen. Det finns i stort sett inga fel på en Super grävlingshårborste. Super-håren är hos de flesta leverantörer den högsta kvalitet man kan få, och en riktigt läcker rakborste till den man som önskar sig något av det bästa.

Silvertip grävlinghår


Silvertip Grävlingshår / Badgerär något av det mest sällsynta och dyraste man kan hitta hos en rakborste. Håren tas uteslutande från nacken på djuret, där de allra mjukaste håren finns. På samma sätt som Super-håren är Silvertip ytterst karaktäristiskt i den kraftiga övergången från mörkt till vitt. Silvertip-håren har dessutom en sublim absorberingsförmåga och ska behandlas med omsorg.