Få det före jul – beställ senast måndag 19 december kl. 16:00

365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 45 kr - Gratis över 449 kr-
010-750 27 71 - (arbetsdagar 9:00-17:00)
Önskelista
Kundvagn
Bli medlem i Trendhim Tribe

Bli medlem i Tribe och få exklusiva rabatter, stilinspiration och mer!

Genom att registrera fin e-post godkänner du vår Integritetsspolicy och godkänner att mottaga e-posterbjudanden och nyheter om våra produkter. Du kan bryta prenumerationen och gå ur Tribe när som helst.

SOLHATTAR FÖR MÄN

6 produkter
6 produkter

Designad att skydda mot sol och regn, solhattar är de ultimata sommaraccessoarerna. Oavsett om du letar efter en som är vattentät så du inte missar något på festivalen eller en solhatt som är handgjord i Italien. Skydda dig själv med en ur vårat ständigt ökande utbud.

Mest sålda

6 produkter

BLI MEDLEM I THE TRIBE

Vill du vara först med att få veta när nya kollektioner lanseras? Registrera dig för Trendhim Tribe och var bland de första som får alla nyheter från Trendhim, tips, tricks och djupdykningar i herraccessoarernas värld.

Jag känner till Trendhims Sekretesspolicy. Säg upp prenumeration när som helst.

VARFÖR KALLAS DE FÖR SOLHATTAR?

Solhattar för män är de ultimata sommarhattarna. Med ett brett nedåtbuktande, runt brätte erbjuder de skugga för ögon, ansikte och nacke. Solhattar är oftast tillverkade i bomull och kan rullas, vikas eller stoppas ned för enkel packning.

Solhatten kom till i Irland i början av 1900-talet då fiskare och bönder ville skydda sig mot sol och regn. På engelska kallas den en "bucket hat" och har fått det namnet eftersom dess form påminner om en hink. Den engelska överklassen adopterade snart den här huvudbonaden från den irländska landsbyggden. Den bars på helgpromenader och bilturer... och från där var en måste-ha-hatt för sommaren född.

Roligt fakta! I Australien förvirras ofta med så kallade giggle hats eller Boonie hats som bärs av militärer och trädgårdsarbetare. Och i Danmark kallas de "bøllehat".

VAD GÖR SOLHATTARNA SÅ POPULÄRA?

Solhattar för män har varit populära ända sedan deras dagar som irländska fiskarhattar. De hade en ökande popularitet under 80- och 90-talen när popstjärnor bestämde att de var coola. Solhattarna har fortsatt vara populära eftersom de ger otroligt skydd mot vädret... och de ser bra ut.

Solhattar är i sig själva lediga och helt klart coola, så låt din klädsel vara enkel i form av shorts (eller jeans) och en t-shirt. Lägg till ett par klassiska sneakers – och alla herraccessoarer du vill ha! – för att avrunda stilen.

VILKEN ÄR DEN BÄSTA SOLHATTEN?

Den bästa solhatten är den som är lätt och vattentät. Alla solhattar för män skyddar ditt ansikte och nacke från solen. Men inte alla är vattentäta. Oavsett om du vill liva till det på sommarfestivalen eller bära den som en fiskehatt när du ska fiska, den bästa solhatten är den som skyddar dig bäst mot solens skadliga UV-strålar... och som skyddar dig mot regnet med.

HUR DU KÖPER EN SOLHATT FÖR MÄN

Om du ska köpa en till dig själv eller som en present till någon, att välja en vattentät solhatt med bomullsfoder och svettband är ett bra val. Det ser till att fukt (svett) inte fastnar under hatten.

VAD INNEBÄR DET ATT EN SOLHATT ÄR KROSSBAR?

När det står att solhatten kan packas, vikas eller krossas/stuvas betyder det att den klarar av att vikas, rullas eller att ovikt stoppas ner i ryggsäcken. Solhattar är designade att klara tuffare hantering och återgår snabbt till sin normala form.

Se alla våra huvudbonader