Spara 20 % på alla solglögon

Spara 20 % på alla solglögon

365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 50 kr - Fraktfritt över 595 kr-
Kontakta Oss

Att lära är att leva

Och att anpassa sig är att frodas

En av våra populäraste klockserier, Dante, får en liten ansiktslyftning. Vi brukar regelbundet justera våra designer baserat på kunders feedback, utseendeutveckling och designprinciper, och framsteg i produktionstekniker.

Vi har omdesignat visarna för att de ska sticka ut bättre mot det öppna urverket och balanserat urtavlans layout för en tydligare synlighet och göra klockan lättare att avläsa. Vi har gjort kronan mer kantig, vilket skapar en starkare estetik som passar den övergripande stilen och gör den lättare att använda. Vi har gjort ringen djupare och siffrorna lite större. Vi har lagt till “Danish Design” med små bokstäver vid klockan 6 och kommer lansera flera färgkombinationer. Klockan kommer även ha ett längre band för mer anpassningsbar passform.

Medan vi väntar på att de nya klockarna ska komma tänkte vi att det är en bra idé att utforska hur (och ännu viktigare varför) vi tog fram vår originaldesign.

1 Att lära är att leva2 Lite historia3 Länge leve dante4 Perfektion är en process

Lite historia

Varför vi bär armbandsur

När du tänker på de viktigaste herraccessoarerna så är klockan högt upp på listan. De har blivit ett nav för vår stil, men det var inte förrän lite över ett århundrade sedan som vi överhuvudtaget bar dem.

Elizabeth 1 av England sägs ha burit ett armband med en fungerande klocka under 1500-talet men det var inte förrän vi började använda dem för att koordinera attacker under första världskriget, armbandsur bars innan det uteslutande av kvinnor. Män bar fickur.

Det första kvartsarmbandsuret lanserades på marknaden 1969, vilket gjorde urverket mer pålitligt, mer korrekt tidshållning och mycket billigare än mekaniska klockor. Mekaniska urverk var jämförelsevis stora, tunga, dyra och mindre precisa. Så det var slutet för dem, eller hur? Inte direkt.

Först och främst, kvartsurverk är inte direkt snygga att titta på. De flesta av oss har flera olika klockor och genom åren har vi vant oss vid frustrationen att ta fram en ur sin låda endast för att upptäcka att den är död. Nu när hållbarhet är viktigt, är tanken på batterifritt där det är möjligt en attraktiv tanke. Medan vissa ser framåt för idéer att förbättra, finns svaret i det här fallet hos en gammal klassiker.

1760 ville klockmakaren André Charles Caron visa hur detaljerat och invecklat ett urverk är för sina kunder, så han tog bort urtavlan på en av sina fickur, så att alla kunde se den hypnotiserande dansen i klockans hjärta. Hans kunder förvånades. an insåg att genom att ta bort det och andra metalldelar som dolde klockverket, gjorde hans klockor mycket lättare och tunnare än konkurrenternas. Därmed föddes skelettklockorna.

Länge leve Dante

Länge må han leva

Dante inspirerades av vår önskan att röra oss bort från batterier samtidigt som den blandar känslan av klassiskt hantverk med modern estetik. Vi hittade den perfekta balansen i en klocka som använder dina egna rörelser som kraftkälla och visa upp det slående hjärtat medan urtavlan ändå är lättavläst.

Varje accessoar vi skapar börjar med ett genomgångssamtal - ett internt dokument som beskriver varför vi vill göra den specifika produkten. Kvalitetsskelettklockor är ofta otroligt dyra och de med lägre pris brukar vara opålitliga eller tillverkade i dåliga material. Vi ville ändra på det genom att tillverka en klocka som maximerar kvalitet till vettigt pris. Det innebar att titta på allt från material till urverk till ytbehandlingar med objektiva ögon, att utforska hur vi kunde göra det bästa för pengarna på varje front.

Designen hos en skelettklocka börjar med urverket. Vi gick igenom flera urverkstillverkare tills vi hittade en perfekt kombination av prisvärt och korrekt tidshållning i form av Seagull ST1646. Det är ett urverk som är välkänt för att vara pålitligt. Våra designers sketchade idéer på att framhäva de mest aktiva delarna av urverket - balanshjulet, huvudfjädern och kugghjulen - medan det dolde de mindre attraktiva delarna, som uppvridningsstammen. Det gav oss även lite fint utrymme för att visa upp Seizmont-logon.

Perfektion är en process

Det kan ta tid att få det rätt.

Iteration efter iteration rörde vi oss närmre något vi var nöjda med. Den bästa designen skickades sen till flera tillverkare för varuprover. Vi gjorde rigorösa stresstester på varuproverna, men vi använde det även för att kunna välja de starkaste och de med attraktivast ytfärg. PVD-beläggning på kirurgiskt stål visade sig vara den starkaste och mest attraktiva kombinationen. När den tillverkas på industriell skala är den perfekt för prisvärda och slitstarka klockboetter.

Valet att antingen exponera rotorn (vikten på baksidan som vrider upp din klocka medan du rör armen) var också en intressant diskussion. Å ena sidan ser du det sällan när den sitter på handleden, så varför exponera den? En glasbaksida kostar mer än en enkel baksida i kirurgiskt stål och det är lättare att hålla ute vatten med en solid platta. Å andra sidan, för alla intresserade av hur ett automatiskt mekaniskt urverk fungerar (vilket gäller så gott som alla som väljer en skelettklocka) är rotorn, fjädrar och kugghjulen på baksidan minst lika fascinerande som de på framsidan. men om du tänker exponera dem, då måste du se till att det ser bra ut. Och det gör dem.

Det sista beslutet var mellan mineralglas och safirglas. Våra första designer hade mineralglas, men när vi såg hur stark vi kunde göra resten av klockan med kirurgiskt stål och PVD-beläggning var det bara vettigt att klockglaset var lika bra så klockan kunde vara helt rep- och rostbeständig. Safirglas är mycket starkare än mineralglas och även om det höjde priset en aning fick vi en klocka som vi verkligen är stolta över och en klocka som är tillgänglig för alla.