Spara 20 % på alla solglögon

Spara 20 % på alla solglögon

365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 50 kr - Fraktfritt över 449 kr-
Kontakta Oss

Vad krävs för att designa djärvt?

Rakt ur dansk historia, se hur vi tar fram djärva vikingavibbar i vår senaste smyckeskollektion från Moody Mason.

1 Vad krävs för att designa djärvt?1.1 Kapitel 1: för den nye vikingen1.2 Kapitel 2: det börjar med design1.3 Kapitel 3: visdom är välkommet från alla håll1.4 Kapitel 4: nu kommer den roliga delen

Kapitel 1: För den nye vikingen

Även om vi inte längre plundrar håller vi danska hårt om vårt vikingaförflutna... och varför inte? De vågade sig ut på de vilda haven, erövrade fjärran land och inverkade historien. Inte ett dåligt arv att lämna efter sig – förutom stölderna.

Moody Mason gör dessa krigare till något för dagens berättelser. Herrsmycken som säger – med en glans – är en man med ett uppdrag.

Från första början visste vi att varje sak måste tillverkas i rostfritt stål. Det är starkt, tåligt och ärgar inte – precis som Moody Mason-mannen. Med det i tankarna dök vi ner i varje vikingatida artefakt och bild vi kunde hitta för att ta oss vidare med kollektionen.

Kapitel 2: Det börjar med design

Vi skalade ner vårt urval och började skissa våra nya idéer – armband, hängsmycken, ringar och örhängen. Designerna skapar inga diskreta varor. Men vem vill ha något nedtonat ändå?

När vi övergår från papper till digital design lekte vi runt med olika metallfinish och experimenterade med stenfärger.

När vi ändå talar om stenar har vi kontaktat vår leverantör för varuprover. Vilken sorts sten kommer se bäst u? Har du någon du föredrar? Kommentera nedan och berätta för oss!

Kapitel 3: Visdom är välkommet från alla håll

Ett citat från en gammal vikingasaga (Bandamannasagan/De sammansvurnas saga, c. 1050) och fångar den plats vi är på nu. Vi trodde det skulle vara enklare om vi skalade ner kollektionen... men med så många bra designer är det svårt. Därför välkomnar vi visdom från män som dig. Feedbacken var att dödskallar, ormar och vargar förtjänade större fokus. Med deras input har vi gjort våra designer och till och med lagt till den här tredelade dödskalleringen. Awesome, eller hur?

När vi väl har tagit fram våra designer, 3D-printar vi de slutgiltiga smyckena. Vi skriver ut för att se dimensioner och detaljer... och det är bra att vi gör det. Killar var överens om att ormringen var snygg på skärmen men var "löjligt stor" i verkligheten. Skala är viktigt i alla smycken men särskilt för en kollektion som är så här djärv.

Kapitel 4: Nu kommer den roliga delen

Vi har skickat digitala filer till tillverkaren och fått de första varuproverna! Nu är det dags att verkligen fokusera på färger, ytbehandling och stenar. Vi väljer en antikgrå yta på det rostfria stålet för en mer åldrar och använd stil.

Vi valde även att använda naturstenar – allt annat hade sett fejk ut och opassande med den riktning vi valt för kollektionen. Det känns som, efter att ha simmat i ett hav av alternativ, att vi har kommit till en plats vi är stolta över.

Nu designas förpackningarna för att passa storlekarna och formerna. I vanliga fall går det här steget fort men den här kollektionen tar sin tid. Det är okej. Tiden vi lägger ner på att få det rätt innebär att det kommer vara perfekt när det kommer till din dörr.

Kapitel 5: Att göra det unikt

Förprodultionsprodukterna har kommit in och vi håller nu på med vår slutgiltiga genomgång. Guld och silverfärgade smycken är precis det vi är ute efter... men det antikgråa behöver bearbetas mer. Vi älskar en utmaning och vill få kollektionen precis rätt. När vi ändå pratar om det så har vi lagt till 2 unika stilar i den slutgiltiga mixen med naturliga lapis lazuli-stenar. Det är en sten som representerar gudar, kraft, visdom och sanning – inte något pjåkigt att gå runt med hela dagen.