365-dagars returpolicy
Frakt 35 kr - Gratis över 399 kr
i
010-750 27 71 - (arbetsdagar 9:00-17:00)
Den här timmens erbjudande

allt
-20%
Alla accessoarer
Kostymaccessoarer
Smycken
Väskor & plånböcker
Frakt 35 kr - Gratis över 399 kr
i
Den här timmens erbjudande

allt
-20%
-20% På allt
Den här timmens erbjudande
Trendhim
×
Trendhim
Språk:
Armband
Bälten
Flugor
Glasögon med klara glas
Halsband
Halsdukar
Handskar
Hattar
Hängslen
Kavajnålar
Klockor
Manschettknappar
Näsdukar
Plånböcker
Rakning
Ringar
Skäggvård
Slipsar
Slipsnålar
Solglasögon
Väskor
Örhängen
010-750 27 71
Arbetsdagar 9:00-17:00
Se Alla

Att designa en äventyrsredo klocka

Stig in i vår designstudio och se hur kundfeedback blir en äventyrsredo klocka åt Seizmont.

Kapitel 1: Det började med dig

Visste du att vår designinspiration kommer från killar som dig? För den här klockan frågade vi klockentusiaster och äventyrslystna om vad som spelade roll för dem. Den största frågan var: Hur designar du en iögonfallande klocka som även ser bra ut till kostym?

De här killarna ville ha något som gjorde deras vänner avundsjuka. En klocka med en massa funktioner som, till skillnad mot andra kompassklockor, fortfarande är smakfull nog att bära på ett möte med vänner och på kontoret. Det behövde vara en klocka som gör mer än bara en sak.

När vi väl gjort vår efterforskning insåg vi att den nya klockan passade perfekt för Seizmont. Det gav oss chansen att göra något redigt och vågat.

Om du hade frågats, vad hade du föreslagit? Kommentera här och berätta för oss.

Kapitel 2: Skisser

När vi gör skisser tar vi idéer och gör dem verkliga. Vi visste att vi skulle använda rostfritt stål eftersom det är ett slitstarkt material som inte ärgar. Remmen kommer vara i läder av en enkel anledning – slitstarkt och bekvämt.
De finare detaljerna – från kronan till visarna – kom även till under det här stadiet.

Då var det dags för kompassen...

  • Hur stort är för stort?
  • Vad hade varit lätt att avläsa men som inte kommer göra klockan för tung att bära?
  • Och på tal om tungt... hur kommer det rostfria stålet påverka vikten?

Kapitel 3: Är större bättre?

Skisserna visade att vi behövde pröva olika kompasser innan vi fortsatte. Vi kontaktade vår tillverkade och beställde olika storlekar för att pröva dem.

Det finns inga genvägar till en perfekt design och den här klockan är beviset. Vi ändrade kompassens storlek från vår originalritning, vilket gjorde att allting behövde ändras – från boetten till klockremmens tjocklek. Men i det här steget, innan 3D-printning och varuprover, har vi chansen att få rätt på detaljerna.

Kapitel 4: 3D-printning & fler ändringar

Det här är ett av våra favoritsteg. Det är här skisserna och kompasserna blir 3D i tekniska ritningar inför printning. Det här stadiet i processen är där vi kollar läderprover, stålfinish och visaralternativ – Vi vill att detaljerna ska göra klockan unik. Medan det är en av de coolare sakerna vi gör finns det en del utmaningar.

Efter den första 3D-utskriften upptäckte vi att hela klockan behövde vara större. Den var inte stadig nog – den behövde vara stadigare och se ut att vara det.

Det är underbart att vi kan 3D-printa varje gång. Föreställ dig att det enda sättet att få varuprover var att tillverka en komplett klocka varje gång. Kostnaden att skapa så många bortkastade boetter i rostfritt stål hade varit galet. Och eftersom vi nu ser klockan i tre dimensioner valde vi att döpa den till Orbis. Det kändes passande med de vackra kurvorna i kompassen och boetten.

Kapitel 5: Att ta en risk

De första varuproven har kommit! Det är coolt att se kompassen på riktigt – den funkar bra och ger exakt den vibb vi hade hoppats på. Killarna vi pratade med ville ha något som skulle få deras vänner att stanna till och upptäcka det. Vi tror vi har lyckats med det.

Vi gör fortfarande ändringar i det här stadiet. Boettens finish var inte efter våra förväntningar, så vi tittar på andra möjligheter av borstat och polerat stål. Och spännet var för stort och behövde ändras. Även om remmen kommer ha lättanvända sprintar och som lätt kan ändras tar vi fortfarande en risk genom att välja ett grått spänne.

Kapitel 6: Vad kommer här näst?

Med de slutgiltiga ändringarna har vi börjat produktionen! Vi förväntar oss att de här kompassklockorna kommer kunna skeppas i slutet av sommaren.

Vi kan knappt bärga oss att få in dem. Kan du?

Kapitel 7: De är här! Kompassklockorna har kommit

Från början har vi tagit emot er feedback och skapat en kompassklocka som kommer göra dina vänner avundsjuka. En klocka med flera funktioner som ändå ser smakfull och elegant ut till en kostym eller blazer.

Och nu är väntan över! Vi är stolta att introducera det senaste tillägget i vår kollektion herrklockor – boetter tillverkade i slitstarkt rostfritt, remmar i äkta läder och pålitliga Miyota 2035 kvartsurverk.

Vart du går efter det är ditt val.

Kolla in våra slutgiltiga, äventyrsredo klockor nedan.

Berätta vad du tycker

Vi är alltid intresserade av nya idéer – vilka har du?

*Genom att registrera din e-mailadress accepterar du våran Sekretesspolicy och godkänner att motta erbjudanden och nyheter om våra produkter via e-mail. Du kan avbryta prenumerationen när som helst.

Tillbaka
Återställ mitt lösenord

Hurra! Vi har skickat ett e-post till dig. Snart kommer du kunna logga in!

Hoppsan! Vi behöver din e-postadressE-postadressen är ogiltig.