365-dagars returpolicy
Frakt 35 kr - Gratis över 399 kr
010-750 27 71 - (arbetsdagar 9:00-17:00)
Alla accessoarer
Kostymaccessoarer
Smycken
Väskor & plånböcker
Frakt 35 kr - Gratis över 399 kr
Trendhim
×
Trendhim
Språk:
Armband
Bälten
Flugor
Glasögon med klara glas
Halsband
Halsdukar
Handskar
Hattar
Hängslen
Kavajnålar
Klockor
Manschettknappar
Näsdukar
Plånböcker
Rakning
Ringar
Skäggvård
Slipsar
Slipsnålar
Solglasögon
Väskor
Örhängen
010-750 27 71
Arbetsdagar 9:00-17:00
Se Alla

Designa en klocka

Från idé till din handled, se hur vi designar vårat nästa armbandsur.

Kapitel 1: Början på en ny berättelse

För den här nya kollektionen bestämde vi oss för att inte köra med "det duger" och fokusera på något djärvare... på insidan och utsidan. Det är inte konstigt att vi var nervösa att investera så mycket energi och pengar i det här projektet – det kommer att ha det högsta återförsäljningsvärdet jämfört med andra klockor vi tillverkat. Men... vem vill stå stilla när man kan gå framåt?

Det slutgiltiga materialet och urverket är inte ristat i sten, men vi förväntar oss att det kommer vara i 3 500 kronorsklassen. Vi har inspirerats av andra kompromisslösa märken och bestämt oss att placera den nya kollektionen under vårat in-housemäre *Arkai. Det ger oss friheten att utforska de djärva, premium, ambitiösa vibbarna vi söker.

Kapitel 2: De första sketcherna

De första sketcherna är klara och – efter flera versioner – vi har något som vi verkligen gillar. Vi har designat boetten att vara helt i rostfritt stål och visa upp en skeletturtavla. Vad är poängen med ett mekaniskt urverk om du inte kan se det?

Vi vill framhäva urverket med alla dess detaljer och ger det en baksida i glas så du kan se hela urverket röra sig. Vi är hajpade över riktningen vi är på väg, men vi har obesvarade frågor: Vilket sorts urverk ska vi välja? Vilket spänne? Var exakt ska vi placera logon på den genomskinliga urtavlan? Kommer ett armbandsur i rostfritt stål vara för tungt?

Kapitel 3: Färdiga ritningar & sketcher

Vi har bestämt en boettdesign och en närmare urtaveldesign med visare som passar stilen. Som du kan se kommer kronan ha Arkai A graverad på yten. Det är en liten detalj som inte är jättetydlig men det ger bäraren något extra.

Boetten kommer troligen bestå av åtminstone 2 delar eftersom överdelen är designad med vinklar och facetter. Kommer det öka kostnaden? Troligen. Kommer det vara värt det? Definitivt.

Vi har även kommit fram till de första dimensionerna som kan komma ändras när vi ser 3D-modellen.

  • Urtavlans diameter: 32 mm
  • Ringens diameter: 42 mm
  • Boettens tjocklek: 12,5 mm

Kapitel 4: De slutgiltiga detaljerna innan provtagning

Nu kommer den roliga delen. Vi har gjort sketcher, tagit fram specifikationer och gjort dem till digitala designer för tillverkaren. Det är vår chans att utforska färger och findetaljerna som finish på det rostfria stålet – vi valde en borstad yta för en mer smakfull stil.

När vi ändå pratar om viktiga detaljer har vi valt att använda ett förstklassigt Miyota 2605 mekaniskt urverk, hårt safirglas och slitstarkt kirurgiskt stål.

  • Miyota 8N24 mekaniskt skeletturverk – urets hjärta och nyckeln till pålitlig tid
  • Safirglas – för den starkaste reptåligheten
  • Solid 316L rostfritt stål i boetten och armband (ovikt stål)
  • Vi bestämde oss även för att döpa den här automatiska mekaniska klockan Mate. Säg hej, världen.

Hur skulle en Limited Edition se ut?
Om du skulle göra en Limited Edition, hur skulle den se ut? Kommentera här och låt oss veta.

Kapitel 5: Tekniska detaljer & 3D-prints

På vissa sätt är det lättare att göra en klocka än du kan förvänta dig. På andra sätt är det en omöjlig uppgift. Titta till exempel på boetten och urtavlan. När de väl är på plats behöver du hitta ett urverk som passar. Om det inte gör det... då får du rita om urtavla och boett. Vi försöker förutse hinder, men det är som att göra whisky... det är inte förrän allt faller samman som du vet vad du får.

Ett sätt att hålla ner vår kostnad (och din!) är att 3D-printa boetten. Det är otroligt hur mycket skillnad en millimeter kan ge för klockans totala utseende. Att använda 3D-rendering låter oss se dimensioner och proportioner, det låter oss leka med färger och material.

Ovan kan du se en 3D-rendering av boetten. Vad skulle hända om vi guldpläterade ringen?

Kapitel 6: Lillebrodern

För skojs skull ville vi utforska möjligheterna med ett kvartsurverk och hur det skulle se ut. Det hade blivit billigare och om vi fixade designen hade det fortfarande haft en premiumkänsla. Vi sparade tid på sketcherna eftersom boetten inte förändrade och vi lekte runt lite med urtavlan digitalt.

Vi bestämde oss att välja en månfasurtavla och ett Miyota 6P20-urverk för dess vackra djup, och ge dig full kontroll genom kronan. Det var viktigt att hålla en ren profil och liknande till dess äldre bror, Mateo.

Det syns i de små detaljerna, som det graverade A:et som fortfarande är där... precis som det starka materialet så som safirglaset och det kirurgiska stålet. Den här batteridrivna versionen heter Mace.

Om du designade en klocka, vad skulle den heta? Skriv dina tankar här.

Kapitel 7: Att designa en upplevelse

De första varuproverna har kommit och vi måste säga – att välja solid 316L rostfritt stål och safirglas gjorde verkligen skillnad. Det är något du känner på en gång när du håller en av klockorna. Vikten i din hand. Hur ljuset passerar genom glaset rakt in i klockans hjärta. Det är värt tiden det tog att komma hit.

Vi har ändrat boettens tjocklek för en mer bekväm passform och smalare stil.

  • Mateo med Miyota 8N24 mekaniskt urverk: 11,6 mm
  • Mace med månfaser och Miyota 6P20 kvartsurverk: 10,2 mm

Förutom det har vi lagt till metallgrått i kollektionen, vi har designat en Limited Edition med 999 stycken. Och vi har skapat förpackning som passar den slutgiltiga produkten. Vi vill att du ska uppleva den här klockan... inte bara ta på dig den.

Den slutgiltiga produkten är på väg och vid det här laget kommer du ha en på din handled innan du vet ordet av det.

Kapitel 8: Nya stilar är tillgängliga nu

Väntan är över!

Vi är stolta att introducera de senaste tilläggen i vår kollektion herrklockor – vackert tillverkade i kirurgiskt rostfritt stål med safirglas. Drivs med precisa urverk från Miyota.

Kolla in hela kollektionen nedan.

Vad tycker du?

Det här är resan hittills. Skriv en kommentar så tar vi ett snack.

*Genom att registrera din e-mailadress accepterar du vår Sekretesspolicy och få mejlerbjudanden och nyheter om våra produkter. Du kan avbryta prenumerationen när som helst.

Nya Artiklar

Hur vi designades Travellers-kollektionen

Vi lider alla av en önskan att utforska världen. Den smärtan har inspirerat oss att skapa accessoarer för äventyr.

Vigselringar för män – Din ultimata guide

Från att välja rätt ringstorlek till att shoppa otraditionella ringar, upptäck hur du väljer din vigselring och börjar d...

Healingarmband för män – Vad betyder stenarna

Lär dig vad som gör ett healingarmband för män så speciellt och hur du väljer rätt för dig.

Alla hjärtans dagpresenter åt honom

Från danskdesignade klockortill ringar, halsband och armband, hitta en present åt honom på Alla hjärtans dag som betyder...

Vad är en 24-timmars enhandsklocka & varför du bör bära en

Upptäck hur du läser av och ställer in en 24-timmars enhandsklocka och se varför du bör bära en för att berätta din hist...

Vad är en månfasklocka & hur du ställer in den

Lär dig hur du avläser och ställer in världens äldsta klockkomplikation – månfasen.

Hur du gör rent & vårdar herrarmband

Vi svarar alla era frågor om hur man tar hand om och vårdar herrarmband. Från att simma med pärlarmband till att sova me...

4 frågor du ska ställa innan du köper en klocka med skeletturtavla

Fråga dig själv de här 4 frågorna som kommer hjälpa dig välja rätt klocka med skeletturtavla och var säker på att du vet...

Hur du stilfullt bär ett fickur

Från att välja fickurskedja till du lär dig vilket knapphål du ska använda, kolla hur du bär ett fickur på rätt sätt.

Se alla Artiklar
Tillbaka
Återställ mitt lösenord

Hurra! Vi har skickat ett e-post till dig. Snart kommer du kunna logga in!

Hoppsan! Vi behöver din e-postadressE-postadressen är ogiltig.