Tlf: 010-884 88 25
Fri frakt 1-4 vardagar
Gratis returer - 365 dagars returrätt

Säkerhetshyvel / Safety Razor

41 produkter på lager – Leverans 1-4 vardagar

Här hittar du vårt sortiment av klassiska, gammaldags double-edge säkerhetshyvlar.
Vägen till den mest manliga, billiga och nära rakningen.
Läs mer om DE-hyvlarna längst ner i kategorin.
Ditt val:
Nollställ alla filter
+
Färg

Gräddfärgad

Svart

Brun

Vit

Stål

Guld

Röd

Grön

Stäng
Material

Annat metall

Läder

Rostfritt stål

Annat Material

Trä

Stäng
Varumärke

Benjamin Barber

Frank Shaving

Giesen & Forsthoff

Parker

Razolution

Titan

Trendhim

Stäng
Pris
kr
-
kr
Använd
Sortera efter:
41 varor funna
Ett ögonblick..

Få rabatt och inspiration varje vecka

  • - Upp till 40% rabatt på nya kollektioner
  • - Ta del av Europas mest inspirerande “veckans look”
  • - Exklusiva rabatter till prenumeranter på upp till 50%

...och ännu mer direkt till din inkorg 1-2 gånger i veckan.

Kan sägas upp när som helst

highfive

Oh, yeeah! Du har tagit ett klokt beslut!

Du kan vänta dig det första mailet inom några dagar.

email-bg

Doubled edged safety razor

Kärt barn har många namn, och de gammaldags rakhyvlarna i denna kategori har många olika namn. DE (Double-edge) betyder att rakhyvlarna använder sig av de gamla klassiska DE rakbladen, som är vassa på båda sidor. På så vis utnyttjar du rakbladet till fullo. Safety Razor är, översatt till svenska, säkerhetshyvel, även om det idag inte är så många som använder det uttrycket.

En safety razor är den enklaste och säkraste vägen till klassisk gammaldags rakning, som på farfars tid. Det tar inte så lång tid att lära sig, och du får en otroligt nära rakning. Kommer du från de moderna rakhyvlarna från snabbköpet kommer du att uppleva en enorm skillnad.

En gammaldags rakhyvel sparar tusentals kronor åt dig varje år

DE rakblad kostar ungefär 3 kronor styck. och varje sida räcker till flera rakningar. Du kan lugnt glömma alla galna priser på flerbladshyvlar av kända märken hos din lokala supermarket, och du kapar lätt 90% av dina kostnader för rakning.

Blir rakningen lika bra?

Hudproblem och röda utslag är ett vanligt problem hos män vid rakning, men ofta bara när det gäller flerbladshyvlarna från snabbköpet. Vi upplever att många kunders hudproblem helt försvinner när de byter till en gammaldags safety razor istället. Orsaken är att man med en gammaldags hyvel bara rakar sig med ett vasst rakblad, vilket irriterar huden mindre. Av någon anledning har de stora företagen fått oss att tro att ju fler blad du trycker in i en rakhyvel, så mycket bättre. Men faktum är att det är tvärtom. Det optimala antalet rakblad att utsätta din känsliga hud för, är bara 1, varken mer eller mindre.

Passar alla blad till din säkerhetshyvel?

Alla våra DE rakhyvlar är universella, och passar till rakblad av alla fabrikat. Likaså passar våra blad till de allra flesta safety razors. Hela denna bransch arbetar mycket med standarder, så det är ingen större risk att du får problem med det.

Kom ihåg rakborsten och krämen

En rakborste och en bra raktvål hör ihop med en safety razor som ler och långhalm, och har du fått smak för gammaldags rakning, ska du kanske inte beröva dig själv den fulla upplevelsen av både rakborste, tvål och rakhyvel. Hela proceduren ger dig inte bara en härlig känsla, utan gör också din hud på bättre humör än den varit på länge.