Solglasögon | Köp 2 och spara 20%

Solglasögon | Köp 2 och spara 20%

365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 50 kr - Fraktfritt över 449 kr-
Kontakta Oss
Bli medlem i Trendhim Tribe

Bli medlem i Tribe och få exklusiva rabatter, stilinspiration och mer!

Genom att registrera fin e-post godkänner du vår Integritetsspolicy och godkänner att mottaga e-posterbjudanden och nyheter om våra produkter. Du kan bryta prenumerationen och gå ur Tribe när som helst.

TRILBY-HATTAR

Oavsett om du ska på en utekväll eller vill uppnå en hipster-godkänd statement, sätt en trilby som kronan på verket från vårat ständigt ökande urval. Shoppa trilbies i ull från Italien – perfekt för att hålla dig varm på vintern och sval under sommarnen.

4 produkter
4 produkter

LÅT EN TRILBY FÖR MÄN VARA KRONAN PÅ VERKET

Namnet "Trilby" kommer från en pjäs inspirerad av George du Mauriers roman "Trilby." Hatten, som gjorde sin debut i showen, blev snabbt känd som Trilby-hatten. Historiskt sett var trilbies tillverkade i harfilt, men du kommer upptäcka att de flesta av våra danskdesignade trilbies är tillverkade i ull.

Om du så ska till teatern eller ditt favoritcafé på hörnet, ta på dig en trilby från vårat ökande utbud. Shoppa ulltrilbies som är tillverkade i Italien – perfekta för att hålla sig varm under vintern och sval under sommaren. Designade för både lediga och formella event.

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN EN TRILBY OCH EN FEDORA?

Trilby-hatten kallas ofta för fedora med en skillnad, brättets storlek och hur den bärs – på bakdelen av huvudet till skillnad mot framdelen. Det gör att stilfaktor är viktigare hos en trilby än dess funktionalitet då den inte ger samma solskydd som en fedora.

Det korta brättet är det tydligaste karaktärsdraget. Tänk på det som en sorts accessoar istället för ett praktiskt solskydd – som en fedora eller gubbkeps. Kullen hos en trilby är också kort. Likt en fedora har den inbuktningar i mitten med nypor på sidorna.

HUR DU SHOPPAR EN TRILBY

1. När du ska köpa en trolby, leta efter neutrala material som ger bättre isolation och låter huvudet andas. Håll dig till ull, bomull eller linne.

2. Fundera på att välja enfärgat före grälla färger, mönster och designer

3. Bär din trilby på rätt sätt – lätt lutad bakåt. Andra sätt kommer få det att se ut som om du köpte en för liten fedora

4. Kom ihåg att trilbies handlar mer om stil än funktion. Det finns andra hattar om du letar efter solskydd eller värme

5. Se till att din trilby har ett svettband. Det hjälper till att absorbera svett och är lättare att göra rent än hela hatten

HUR DU HITTAR RÄTT STORLEK FÖR DIN TRILBY

1. Bestäm först hur du vill att din trilby ska sitta

2. Använd sedan ett måttband eller ett snöre och mät runt huvudet där du vill att hatten ska sitta

3. Notera måttet och shoppa våra hattar och den storlek du vill ha.

Se alla våra huvudbonader