365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 35 kr - Gratis över 449 kr-
010-750 27 71 - (arbetsdagar 9:00-16:00)
Bli medlem i Trendhim Tribe

Bli medlem i Tribe och få exklusiva rabatter, stilinspiration och mer!

Genom att registrera fin e-post godkänner du vår Integritetsspolicy och godkänner att mottaga e-posterbjudanden och nyheter om våra produkter. Du kan bryta prenumerationen och gå ur Tribe när som helst.

PANAMAHATTAR

Letar du efter en hatt som kan vara med dig på varma sommardagar och resor till stranden utan att det drar ner din stil? Var och en av våra Panama-hattar är handgjorda i Italien i 100 % äkta ecuadorianskt halm och har inget foder för att luftcirkulationen. Exakt den solhatt du behöver hålla dig sval och se cool ut.

4 produkter
4 produkter

CHANS ATT VINNA 5 000 KR

Registrera för återkommande stiltips, specialerbjudanden och info om nya produktlanseringar. Du kommer automatiskt vara med i den månatliga utlottningen av ett presentkort värt 5 000 kr.

Jag känner till Trendhims Sekretesspolicy. Säg upp prenumeration när som helst.

SLÅ VÄRMEN MED EN PANAMA-HATT

En Panama-hatt är traditionellt tillverkad av ecuadorianskt toquilla-halm. De flesta Panama-hattar påminner om en fedora och har ett brett brätte som skyddar ansiktet mot solen.

Eftersom toquilla-halm är naturligt lätt och andas bra behöver du inte oroa dig för att värmen fångas och att du svettas under hatten. Du kan vara ute på en sommargrillning eller sitta på ett café vid stranden med en mojito kommer de här tunna stråhattarna vara perfekta för att hålla sig sval. Och de är enkla att matcha med din sommarstil – från lediga linnekostymer till shorts och sandaler. Du kan alltid runda av stilen med en Panama-hatt och på samma gång skydda dig mot sommarhettan.

SHOPPA BRA PANAMA-HATTAR

Tack vare det minskande ozonlagret och global uppvärmning är solskyddande hattar för män viktigare än någonsin! När du söker efter den bästa Panama-hatten, titta om den är tillverkad i riktig ecuadorianskt halm. Det är de enda stråhattarna som kan kallas Panama. Du kan hitta stråhattar i enklare former så som pork pie, men den traditionella Panama-hatten har ett brett brätte, ett band runt kullen och främre brättet vinklat nedåt – likt fedora.

ÄR PANAMA-HATTAR FRÅN PANAMA?

Panama-hattarna kommer från Ecuador, inte Panama. De fick namnet "Panama-hattar" under 1850-talet när ecuadorianska hattmakare flyttade till Panama för att sälja sina handgjorda hantverk. Där såldes hattarna till män som var på jakt efter guld under guldrushen i Kalifornien. Vi antar att "Panama-hatt" var enklare namn att minnas än "jipijapa" eller "Toquilla-hatt" som de kallades i Syd- och Centralamerika.

FRÅN ECUADOR TILL ITALIEN

Medan den traditionella vävkonsten hos en ecuadoriansk toquilla-hatt lades till i UNESCO:s immateriella kulturarvslista 2015 är alla våra Panama-hattar handgjorda i Italien. Med klassiskt italienskt hantverk formas varje individuell hatt och ges inget foder för att de ska andas bra och vara bekväma – vilket gör dem till de perfekta solhattarna för män.

PANAMA-HATTAR VS FEDORA-HATTAR

Medan båda har en liknande design och stil är det materialet som är huvudskillnaden mellan Panama-hattar och fedora-hattar. Panama-hattarna tillverkas i toquilla-halm medan fedora-hattar kan vara tillverkade i filt, bomull eller polyester. Panama-hattarna är nästan alltid designade för varmt väder, vilket gör de till perfekta solhattar för män världen runt. Kan inte välja mellan en fedora eller en Panama? Shoppa vårat ständigt ökande urval av herrhattar och se vilken hatt som är rätt för dig.

HUR VÄLJER DU RÄTT STORLEK PÅ DIN PANAMA-HATT?

När du väljer en klassisk Panama-hatt, kom ihåg att brättet bör vara i proportion med dina axlar. Smalare brätte för en smalare kroppsform. Bredare brätte för bredare axlar.

Hur du mäter ditt huvud för att välja rätt storlek på Panama-hatten

1. Lägg ett mätband runt huvudet där hattens svettband kommer sitta

2. Låt ändarna mötas vid pannan

3. Se till att mätbandet inte sitter åt för mycket

4. Läs av omkretsen från måttbandet och välj din storlek

Om du föredrar hatten på sned, mät då där svettbandet kommer vara – vanligtvis 1 cm ovanför öronen. Om ditt huvuds omkrets är i den lägre delen av storleken kan ett par hattkuddar vara bra för att få en bra passform.

Se alla våra huvudbonader