365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 50 kr - Fraktfritt över 595 kr-
Kontakta Oss
Bli medlem i Trendhim Tribe

Bli medlem i Tribe och få exklusiva rabatter, stilinspiration och mer!

Genom att registrera fin e-post godkänner du vår Integritetsspolicy och godkänner att mottaga e-posterbjudanden och nyheter om våra produkter. Du kan bryta prenumerationen och gå ur Tribe när som helst.

BASEBOLLKEPS

Snapback caps blev på allvar populära för ett par somrar sedan. De kännetecknas av det retro tryckknappslåset baktill som gör dem one-size, och att de passar nästan alla. Våra basebollkeps har alla en platt skärm framtill. Alla modeller finns på lager och är klara för leverans.

Hur du mäter
kr
kr
27 produkter

SNAPBACK & STRAPBACK-KEPSAR FÖR MÄN

Olika typer av kepsar för män kommer med flera olika sorters storleksjustering. Vissa har tryckknapplås i plast som kallas snapback medan andra har en justerbar rem. Andra stilar ser ut som en strapback-keps för män men remmen är egentligen en krok och ögla. Killkepsar bärs av olika anledningar. En funktion är stilen och en annan att ge skugga och skydda ansiktet mot solen. Beroende på material kan snapback-kepsar ge värme när det är kallt ute och låta huvudet andas när det är varmt. Att hitta storlekar är inte så viktigt med strapback och snapback-kepsar eftersom de har justerbar storlek. De vanligast typen av kepsar är truckerkepsar, baseballkepsar, kricketkepsar och golfkepsar.

SNAPBACK-KEPSENS HISTORIAFör att hitta snapback-kepsens ursprung får vi titta på den formade baseballkepsen som bärs under amerikanernas favoritsport; baseball. Den populära sporten influerade huvudbonadskulturen och tillverkare började göra mindre dyra versioner av den formade kepsen med spännen på baksidan.

Snapback-kepsen var en praktisk accessoar till slutet av 1980-talet och 90-talet när hiphopkulturen adopterade kepsen som en modeaccessoar. Megastjärnor som Ice Cube och Dr Dre influerade övergången från baseball till populärkultur. Stilen fortsatte under tidigt 2000-tal när även truckerkepsar körde in på banan. Snapback-kepsarna fortsätter vara populära även idag hos ikoner som Kanye West och Mac Miller.

STRAPBACK VS SNAPBACK

I de nyare stilarna har strapback-kepsar för män blivit en mer exklusiv accessoar i jämförelse med snapback. Det är stilen med en justerbar rem istället för en serie tryckkknappar. Snapback-kepsar är det uppenbara valet för den som har bråttom eftersom du får rätt storlek på nolltid. En strapback kräver lite mer finess men du kommer få en lika bra passform som den med knapparna.

GLÖM INTE DE PASSFORMADE KEPSARNA

Skillnaden mellan passformade kepsar för män och snap/strapbacks är att den kepsen har tillverkats efter dina exakta mått. Våra formade kepsar är handtillverkade i Italien och ger dig en streetwear-känsla, men är mer sofistikerad eftersom det rör sig om ett praktiskt hantverk som är väldesignat och tillverkat i Italien.