Okej
Stäng
Lägg i kundvagn
Logga in

Hoppsan! Var god kontrollera att du har skrivit rätt e-post och lösenord.

Hoppsan! Vi behöver din e-postadressE-postadressen är ogiltig.
Hoppsan! Du har glömt bort detta fält
Återställ mitt lösenord

Hurra! Vi har skickat ett e-post till dig. Snart kommer du kunna logga in!

Hoppsan! Vi behöver din e-postadressE-postadressen är ogiltig.

Gjorde jultomten ett misstag?

Inte vad du ville ha? Fel färg?

Vår 365 returpolicy gäller alla julklappar också.

Vi säger inget till tomten.

Beställ innan 18/12 - 16:00 och få beställningen innan julaftonFå beställningen innan julafton - Vi erbjuder 1-dags expressleveransFå beställningen innan julafton - Vi erbjuder expressleverans
Gratis Returer 365 dagars returpolicy
Gratis leverans 1-4 arbetsdagar
i
010-884 88 25 - (arbetsdagar 9:00-17:00)
Alla accessoarer
Kostymaccessoarer
Smycken
Väskor & plånböcker
Sökresultat för ""
Stäng
Se alla resultat
Beställ innan 18/12 - 16:00 och få beställningen innan julaftonFå beställningen innan julafton - Vi erbjuder 1-dags expressleveransFå beställningen innan julafton - Vi erbjuder expressleverans
Gratis leverans 1-4 arbetsdagar
i
Trendhim
×
Språk:
Alla kategorier
Armband
Bälten
Flugor
Halsband
Halsdukar
Handskar
Hattar
Hängslen
Kavajnålar
Klockor
Manschettknappar
Näsdukar
Plånböcker
Rakning
Ringar
Skäggvård
Slipsar
Slipsnålar
Solglasögon
Väskor
Örhängen
010-884 88 25
Arbetsdagar 9:00-17:00
Sökresultat för ""
Se alla resultat
€ 194 000

Så mycket kostade världens dyraste slips (utan en slipsnål). Eftersom du är här… följ oss för mer användbar information så som rabatter, erbjudanden, kollektionsuppdateringar och nya artiklar.

Hoppsan! Vi behöver din e-postadressE-postadressen är ogiltig.
Använd Messenger?
Tack

We promise to only send the good stuff.

Stäng
What would you do with 194,000 €?

Slipsnålen - din ultimata guide

Lär dig allt du behöver veta om slipsnålar, slipsklämmor och slipsaccessoarer. Från material till hur man bär dem rätt och mycket mer. Det tar bara 10 minuter.

En slipsklämma eller en slipsnål är en riktigt snygg och bra metallaccessoar som fäster din slips till din skjorta. Med vår ultimata guide kommer du lära dig hur du bär slipsaccessoarer så som slipsklämman / slipsnålen (båda ord kommer användas i artikeln) för att maximera dess funktionalitet och stärka den generella stilen i din outfit.

Varför ska man bära en slipsnål?

Måste du bära en slipsnål? Nej. Men det finns många bra anledningar att göra det.

 • Det är praktiskt. Din slips kommer till exempel att hållas på plats hela dagen
 • Den hjälper att hålla din slips ren. Du kommer inte av misstag doppa den i din bolognese på den fina dejtmiddagen
 • Det ser riktigt bra ut och precis som andra accessoarer är den ett smart sätt att uttrycka din personliga stil. Vilken kille vill inte se ut som om han stigit ut ur en sida från GQ?
 • Den är representativ. Slipsaccessoarer med logotyper och emblem kan upp visa att du stödjer en organisation, hobby, ett lag eller företag.
 • Det håller den övre delen av din slips rak och lite löst, om det är en del av din stil. Genom att trycka upp slipstyget en aning när du fäster accessoaren kommer din slips sitta lite löst och röra sig med dina kroppsrörelser. Det kommer kännas mindre instängt och ser helt otroligt ut
 • Om du har ojämna axlar så hjälper slipsnålen slipsen att hänga rakare
 • Det är en behändig sak att ha i ett MacGyver-ögonblick, till exempel när du behöver dyrka upp något eller desarmera en bomb

Olika sorters slipsaccessoarer

Slipsnålen och slipsklämman är de vanligaste versionerna av den här smakfulla accessoaren men vi kommer även att gå igenom slipspinen och slipsspännet, slipskedjan, slipsremmen och kragnålen.

Slipsklämman

En slipsklämma är en vikt metallbit som ser ungefär ut som en hårnål. Den glider över slipsen och in i skjortan för att hålla allt på plats.

Perfekt för killen som vill att slipsen ligger plattare eller han som föredrar tunnare material i sin slips.

Slipsnålen

Slipsnålen är lite mer teknisk eftersom den likt en klädnypa har en fjädermekanism för att hålla slipsen på plats.

Den är perfekt om du bär lite grövre stickade slipsar och filtslipsar. Medan slipsnålen kan användas till tunnare material så finns det en risk att den kan skada tyget eller att den håller fast tyget för hårt.

Slipskedjan

En slipskedja håller din slips på plats mot skjortan med hjälp av en kedja. Den fästs i sprunden med en klämma eller med krokar för skjortknappen bakom slipsen. Du sätter slipskedjan på samma sätt som slipsklämman. Klämmans bredd ska vara cirka en tum kortare i bredd än slipsen för att den ska vara dold under slipsen.

Den är perfekt för den som föredrar att låta slipsen ha lite mer rörelsefrihet eller för den som vill ha en retrolook. Kedjan ska vara lång nog så den sitter lite löst och inte fastnar i slipsen. Kom ihåg att slipsens rörlighet beror på hur löst kedjan sitter.

Slipspinen och slipspännet

Slipspins och slipsspännen är egentligen en och samma sak. De sticks genom mitten av slipsen. Ett litet fäste håller fast pinen och fästs i skjortan med en kedja. Du kan placera den på samma ställe som en slipsklämma eller högre upp alldeles under knuten.

Den här accessoaren är perfekt om du vill fokusera på stil före funktion. Om du bär pinen högre upp så kommer den inte vara like effektiv att hålla slipsen på plats. Du ska antingen välja en slips med lösare väv eller ett mer robust tyg för att undvika märken eller att skada tunnare material.

Slipsremmen

Slipsremmar är en relativt ny uppfinning. De är tillverkade i plast eller tyg som du trär genom slipsetiketten på slipsens baksidan och sedan knäpper fast i två skjortknappar. Remmen håller slipsen på plats samtidigt som den låter slipsen hänga löst och bekvämt.

Perfekt för mannen som vill hålla ordning på sin slips utan att behöva skada tyget eller bära flashiga accessoarer.

Hur du bär en slipsklämma

Slipsklämmor är eleganta och enkla att använda men vi vill ändå ge dig några illustrerade tips för att se till att du bär dem rätt.

Slipsnålens bredd

En regel du ska följa när du väljer en slipsklämma är att se till att den passar slipsens bredd. Sikta på att längden ska vara cirka 70-80 % av slipsen bredd. Du kan välja en kortare slipsklämma men den ska inte vara längre.

Hur högt slipsnålen ska sitta

Slipsklämman ska alltid sitta mellan den tredje och fjärde knappen uppifrån på din skjorta. Om du sätter den för högt så funkar den inte, sitter den för lågt så döljs den av jackan och det finns ingen poäng med den. Du vill att den ska vara ungefär i samma höjd som din bröstficka.

Slipsnålens vinkel

Din slipsklämma ska placeras horisontalt. Raka linjer ser alltid snyggt och städat ut. Vissa påstår att du kan sätta slipsnålen i en vinkel. Men vi tycker att om du gör det då kan du lika gärna vara utan slipsnål helt och hållet.

Inkludera din skjorta

Slipsnålen har en funktion och det är att se till att din slips sitter på plats. Den ska inte sitta enbart i slipsen. Inkludera din skjorta annars kommer din slips ändå att fladdra i vinden på nolltid.

Se till att det är slätt

Tryck inte in slipsklämman för långt så du får veck eller rynkor i tyget. Se till att slipsen ligger slätt och platt efter du har satt in slipsklämman.

Extra tips

Vi har nämnt det viktigaste du behöver veta men vi har några extra tips om du vill ha det där lilla extra.

Lite löst

Visar Burgundy & Blå Silke Bröstnäsduk, Mörk Himmelsblå Kavajnål & Blå och Rödrutig Slips

Att ge lite utrymme för slipsen mellan slipsnålen och knuten ger ett djup och mer rörelsefrihet.

Dra upp slipsen lite när du placerar klämman. Det gör att slipsen sitter lite lösare och ger dig friare rörlighet under dagen. Det skapar dessutom lite extra djup i din outfit.

Matcha metallerna

Försök att matcha metallen i din slipsklämma med dina manschettknappar eller ditt bälte. På så vis får du en mer raffinerad och sammansatt look i din ensemble. Läs mer här om färgteori när du jobbar med färger i din outfit.

Ha roligt

Visar Kort Röd Slipsnål, Klassisk Gråsvart Näsduk & Svart/Vit Dahlia Kavajnål

Var inte rädd och ha kul med dina färgglada slipsaccessoarer.

Använd en rolig accessoar till din look. En färgklick eller lite bling kan göra något roligt av en stel och formell klädsel. Dessutom är det något kul att prata om.

Inga västar

Visar Guldfärgat & Vitt Time Keeper Fickur, Guldfärgat Ankare Slipsnål, Gul Anka Kavajnål & Brunt & Ljusbrunt Roy Enkelvirat Armband

Vi har experimenterat lite och vi anser att bära en slipsnål tillsammans med en väst är något man inte ska göra.

Bär inte en slipsklämma till en väst. Västen håller din slips på plats vilket gör slipsnålen poänglös. Det är precis som att bära hängslen när du redan har ett bälte. Vi har experimenterat och även om de nya trenderna säger att det går bra med båda tillsammans så håller vi fast vid vår åsikt.

Var din egen man

Visar Silvermustasch Slipsnål

Var din egen man och rocka den slipsnål du gillar bäst.

Välj en slipsnål som passar din egna personliga stil. En med en dödskalle som har strasstenar som ögon kommer passa om det är en del av din stil. Om du precis har börjat använda slipsnålar så är en silverfärgad slipsnål en bra början eftersom silverfärgen faller utanför färghjulet. Det gör att färgen passar tillsammans med så gott som alla andra färger.

Evenemanget

Visar Kort Oval Slipsnål i 925s Silver, Svart Läderbälte med Spänne, Svart Rutig Bröstnäsduk & Svart Rutig Slips

Använd alla ursäkter du kan för att bära en slipsnål! Förutom på en begravning. Det vore inte så passande.

Välj din slipsklämma efter evenemanget du ska vara på. Det är inte passande på en begravning eller på en arbetsintervju eftersom det kan vara för flashigt. Men på ett bröllop eller på ett kasino i Monte Carlo är det helt perfekt!

Var försiktig med ränderna

Undvik att bära randiga slipsnålar om du bär en randig skjorta eller slips. Det motsatta gäller för omönstrade skjortor och slipsar.

Material som slipsnålar kommer i

De flesta slipsaccessoarerna är tillverkade i metall. De mer detaljerade produkterna kan innehålla fler material så som trä, tyg, ädelstenar, pärlor, emalj, plast, kvarts och glas. Att välja rätt material i den slipsnål du tänkt köpa är viktigt eftersom du ska tänka över dess form, funktion och hur slitstark den är.

Slipsnålar i metallegering

Metallegering är en blandning av två metaller. Det gör materialet extra starkt och väldigt passande för smyckestillverkning. Ofta pläteras dessa med guld, silver eller platina och gör dem till ett väldigt attraktivt val för slipsaccessoarer.

 • Fördel: Inte särskilt dyrt
 • Fördel: Stark metall
 • Fördel: Kan pläteras
 • Fördel: Reptåligt
 • Nackdel: Hur du tar hand om den beror på basmetallen
 • Nackdel: Kan innehålla allergenen nickel

Slipsnålar i mässing

Mässing är en koppar och zinklegering, metallen har en typisk guldfärg. Mässing används ofta i smyckesproduktion eftersom det inte oxiderar så som silver och det är billigare än guld. Om man tar hand om det på rätt sätt så kan mässingsslipsnålar hålla väldigt länge och är ett snyggt alternativ till andra metaller.

 • Fördel: Är likt guld i färgen
 • Fördel: Mindre dyrt än guld
 • Fördel: Oxiderar inte lika lätt som silver
 • Fördel: Lätt att göra rent
 • Nackdel: Kan ärga med tiden om man inte tar hand om det
 • Nackdel: Obelagd mässing kan inte graveras

Slipsnålar för män i rostfritt stål

Rostfritt stål är det starkaste och tuffaste materialet man kan använda vid tillverkningen av en slipsnål. Du kan räkna med att den kommer att hålla en livstid och troligtvis längre än så utan att få några repor eller defekter. Den här metallen kommer i flera olika färger som passar dina outfits så som guld, roséguld och svart.

 • Fördel: Otroligt slitstark metall
 • Fördel: Tillgänglig i flera snygga färger
 • Fördel: Reptåligt
 • Fördel: Varken oxiderar eller ärgar
 • Fördel: Kan graveras
 • Nackdel: Kan visa upp fläckar och fingeravtryck
 • Nackdel: Kan innehålla allergenen nickel

Slipsnålar i sterlingsilver

Sterlingsilver är silver som blandats med en annan metall för att göra den hårdare och slitstarkare. Den kan lätt oxidera men är lätt att göra rent. Sterlingsilver innehåller inte nickel så den är ett allergivänligt val.

 • Fördel: Kan graveras
 • Fördel: Nickelfri
 • Fördel: Lätt att göra ren
 • Fördel: En snygg färg
 • Nackdel: Repas lätt
 • Nackdel: Oxiderar lätt
 • Nackdel: Metallen kan vara lite mjuk

Slipsnålar i titan

Titan är lätt och tre gånger så starkt som stål. Dess otroliga styrka gör metallen perfekt för smyckestillverkning. Titan är billigare än de flesta andra metallerna och är helt allergivänlig.

 • Fördel: Kan graveras
 • Fördel: Lätt
 • Fördel: 100 % allergivänligt
 • Fördel: Rep- och stöttåligt
 • Fördel: Lätt att göra rent
 • Nackdel: Har inte samma värde som guld och silver
 • Nackdel: Kan inte lödas vilket leder till begränsade designmöjligheter

Slipsnålar i volfram

Volfram är ännu en snygg och extremt hård metall som är perfekt för smyckestillverkning. Den glansiga ytan klarar både väder och vind utan att ärga. Den är både prisvärd och allergivänlig, helt enkelt ett perfekt material för en slipsnål.

 • Fördel: Extremt rep- och stöttåligt
 • Fördel: Ytan kommer behålla sin lyster
 • Fördel: Kan graveras
 • Nackdel: Tung
 • Nackdel: Ett trendigt material som kan falla ur modet

Slipsnålens historia - något du kan prata om på festen

Slipsaccessoarer gjorde entré i mitten på 1800-talet.
Slipsarna var för det mesta tillverkade av lyxiga material så som siden och spets på den tiden. Dessa lätta tyger gjorde att kragaccessoarerna lätt fångades av vinden när det blåste. Det var här slipspinen kom in i bilden som det första steget att hålla ordning på slipsarna och den utförde jobbet. 1926 hade slipsarnas design utvecklats till det vi känner igen idag. Slipsnålar och slipsklämmor kom snabbt efter det och var den accessoar man valde. Det var inte längre nödvändigt att sticka hål i sin slips.

Efter andra världskriget började företagen starkare utveckla sina varumärken och slipsklämmorna blev ett perfekt medium att länka bäraren till sitt företag eller klubb. Saker och ting ändrades när "flower power" slog igenom. Stilen blev mer avslappnad och accessoaren slutade användas. Som tur är för den välklädde moderne mannen så har herrmodet återupptäckt sina gamla rötter och slipsaccessoarer har kommit tillbaka över hela världen.

Inspiration

För att få lite inspiration kan du kolla in de senaste slipsnålarna vi använt i våra Veckans look.

Ett sista ord

Nu när vi har gått igenom vad man ska och inte ska göra så får vi komma ihåg att varje generation har sina egna rebeller som står emot vågen och bär vad de vill. Precis som med allt mode ska du använda ditt eget omdöme och bära slipsaccessoarer som framhäver din egna personliga stil.

Frågor & Svar

Hur bär jag en slipsklämma?

Du ska bära en slipsklämma mellan den tredje och fjärde knappen uppifrån på din skjorta. Du träder in den horisontalt över slipsen och genom skjortsprunden. Det är ungefär i samma höjd som din bröstficka.

Kan jag bära en slipsnål på en begravning?

Generellt sett ska du undvika att bära slipsnål på en begravning av ren respekt för den avlidne och den seriösa stämningen.

Kan jag bära en slipsnål på ett bröllop?

Självfallet! Ett bröllop är det perfekta tillfället att ta fram ditt arvegods och stjäl all uppmärksamheten från brudparet. Vi skämtar. Var smakfull.

Kan jag bära en slipsnål till en smoking?

Eftersom du bär fluga till en smoking så ska du självklart inte bära en slipsnål.

Vad är en säkerhetskedja?

En säkerhetskedja fäster din slipsaccessoar till skjortknappen. Den är till för att den inte smita och fladdra fritt på företagsfesten.

Hur ska jag ta hand om mina slipsnålar?

De flesta slipsnålar bör göras rent precis som andra smycken, beroende på vilket material de är tillverkade i. Undvik att blöta ned dem och polera dem med en mjuk duk. Dessutom ska du förvara accessoarerna i enskilda påsar eller lådor för att undvika repning och att de påverkas av luften.

Hur ska jag förvara/transportera mina slipsnålar när jag inte använder dem?

Du kan köpa en praktisk slipsnålsask för en resa. Det kommer hålla dina slipsnålar separata så att de inte repas.

På vilken sida ska jag sätta slipsnålen?

Eftersom slipsklämman fästs i sprunden så finns det bara ett håll du kan fästa den på.

Kan jag bära en slipsnål till en sportjacka eller cardigan och jeans?

Du kan definitivt bära en slipsnål till en sportjacka eller cardigan och jeans. Det är också ett bra tillfälle att bära en lekfull slipsnål så som dödskallen vi nämnde tidigare.

Är det töntigt att bära samma slipsnål varje dag?

Inte så länge du bär en diskret och neutral slipsnål. Om du älskar att bära slipsaccessoarer ska du självfallet låta din samling växa så att du har fler alternativ.

Måste jag ha på mig en button down-skjorta när jag bär slips och slipsnål?

Med tanke på vilken funktion slipsnålen har, det vill säga att fästa slipsen i skjortan för att hålla den på plats så är svaret ganska uppenbart.

Kan jag bära en slipsklämma och en slipspin på samma gång?

Det är inget problem att bära en slipsklämma, manschettknappar och en bröstnäsduk tillsammans. Det är ganska poänglöst att bära en slipsklämma och en slipspin tillsammans eftersom de har samman funktion. Men om du gör det så kanske du startar en ny trend.

Kan jag bära en slipsnål till en smal slips?

Javisst kan du bära en slipsnål till en smal slips så länge den inte är längre än slipsen är bred.

Kan jag bära en slipsnål i en vinkel?

Du kan bära en slipsnål som är för lång i en vinkel om du måste. Det är ett sätt att dölja att den är för lång. Men det är bara om du är desperat. Om slipsnålen är för lång så är det vara bättre att inte bära den.

Betalningsalternativ

Vi accepterar i stort sett alla kort. Har du frågor angående betalning, så kontakta oss.

Kontakta Oss

010-884 88 25
Vi är tillgängliga varje vardag 9:00 - 17:00

Inspiration och fördelar

Hoppsan! Vi behöver din e-postadressE-postadressen är ogiltig.
Kan sägas upp när som helst

Oh, yeeah!

Du har tagit ett klokt beslut!

Du kan vänta dig det första mailet inom några dagar.

© 2009-2018 | Trendhim.se | Tel: 010-884 88 25 - info@trendhim.se | Användarvillkor | CSR | Press