365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 35 kr - Gratis över 449 kr-
010-750 27 71 - (arbetsdagar 9:00-16:00)

RÄDDA VÄRLDEN

Ta många små steg

Recapture-klockan handlar inte om hur eller vad. Den är snarare essensen av varför. Varför designa en enkel plastklocka med PET-fiberband i flera sportiga färger när det redan finns så många andra på marknaden?

För att rädda planeten.
Det är därför.

Okej, det kan vara något av en överdrift, men Recapture-klockan har designats i återvunnen plast och polyetenmaterial från grunden upp. Boetten är tillverkad i återvunnen plast som har härdats till en slitstark och lätt konstruktion. Klockbandet är tillverkat i polyetentereftalat som vävts till ett flexibelt och bekvämt band. Klockbandet har ett inlägg i konstläder som tillverkats av återanvända äppelskal och andra organiska produkter som imiterar utseendet, känslan och hållbarheten hos äkta läder.

"Plast i sig är inte ett dåligt material. Det dåliga är hur vi hanterar det. Plast har många goda kvaliteter, men vi behöver verkligen titta på hur vi använder det och till vad."

– Daniel Sano Mirecki, medgrundare Omhu:

För Recapture-klockan ingick vi ett partneravtal med Omhu:, en dansk strandstädningsorganisation som inte bara städar undan plast från naturen, utan även återanvänder det på ett bra sätt.

Trendhim x Omhu:

Omhu: står för "omsorg". Omsorg om miljön, framtiden och hållbarhet, men enligt Omhu:s medgrundare Daniel Sano Mirecki handlar det även om att göra det du gör med omsorg.

"Det faktum att vi förhoppningsvis är vid vändpunkten då vi inser att vi måste återanvända mer och bättre, och att vi verkligen behöver titta kritiskt på vad vi använder plast till ger mig hopp inför framtiden."

– Daniel

En del av vinsten från varje såld Recapture-klocka före den 1 september kommer att gå till att hjälpa Omhu: städa upp i naturen. För varje klocka vi säljer kan vi hjälpa till att samla in motsvarande 100 plastflaskor från naturen.

Som en extra bonus kan du få en gratis Limited Edition Recapture-klocka fram till 1 augusti genom en specialutmaning. Mer om det senare.

MOTVERKAR AVFALL

För Recapture valde vi ett japanskt Miyota 2035-urverk. Kvartsurverket är otroligt exakt, pålitligt, slitstarkt, kan repareras och är enkelt. De kanske inte har samma genomslagskraft som supersexiga buzzwords som "inbyggd kronograf" eller "stöttåligt nanoskelett i grafittubning" (det sista är påhittat) men de är viktiga ändå.

"Det är viktigt att ha i åtanke att varje handling och ansträngning, stor som liten, faktiskt spelar roll."

– Daniel

Hela filosofin bakom klockan handlar om att minska avfall och återanvända det vi kan så det inte hamnar i naturen. Ju färre komplikationer en klocka har, desto mindre energi använder den. Ju mindre energi den använder, desto färre batterier kommer behövas under dess livstid. Om du inte behöver ett datumfönster, en mindre urtavla med 24-timmarsvisning eller kronograf, då slösar de bara på batteriet. Miyota 2035 har funnits på marknaden ett bra tag och eftersom det är den senaste versionen enkel att reparera och reservdelar är lätta att hitta och de är billiga.

Allt det här gör detta till en klocka som (vi hoppas) är en nettovinst för naturen. Vi tar plastavfall och andra material från naturen och sätter det istället på din handled. Den är energieffektivt och slitstark, så du behöver inte kasta den på länge. Och även om den skulle råka gå sönder efter många års användning är den billig och enkel att reparera, vilket gör att det är ännu mindre sannolikt att du kommer att kasta den.

"Det bästa är att vi använder resurser/råmaterial som redan finns tillgängligt."

– Daniel

MISSA INTE CHANSEN

Om du vill vara först att få veta mer om vår Limited Edition-giveaway och få info om alla kommande lanseringar, få exklusiva Trendhim Tribe-rabatter, tips och tricks med mera, kan du registrera dig nedan.

Jag känner till Trendhims Sekretesspolicy. Säg upp prenumeration när som helst.